Alchymistova šifra

Alchymistova šifra https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429632/bmid_alchymistova-sifra-qQt-429632.jpg 5 215 65

Alchymistova šifra série

1. díl >

Nikomu to nehovor! Kým Christopher Rowe nedostal toto tajomné varovanie, žil pokojný a šťastný život lekárnického učňa u majstra Benedikta Blackthorna – až na jeden či dva výbuchy. Londýnskych lekárnikov však začne prenasledovať záhadný kult. Umierajú ľudia a nebezpečenstvo sa čím ďalej, tým viac približuje k ich obchodu. Christopher bude musieť využiť všetko, čo sa doposiaľ naučil, aby túto hroznú záhadu rozlúštil a zastavil vyčíňanie zla.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

The Blackthorn Key , 2015


více info...

Přidat komentář

kuruteku
04.03.2024 5 z 5

Skvělá dětská/pubescenti/náctiletá četba o věrnosti, zodpovědnosti, touze po vědění. Nový svět šifer a chemie, plus trocha historie a londýnského zeměpisu. Už se těším na další díly. Schváleno, přijato

Sauron
08.02.2024 5 z 5

Naprosto nechápu neznámost téhle série. Doufám, že v Kanadě je to trochu známější. Jestli pro své dvanáctileté dítě hledáte čtivou, dobrou, poučnou, a po všech stránkách dokonalou knížku, tak okamžitě nabíhejte do knihkupectví a kupte rovnou celou sérii!


cibulka 8
17.12.2023 3 z 5

Vždy mě fascinuje, jak hlavní hrdina prakticky nejí, je vystaven všelijakým fyzickým i psychickým útrapám a stejně dokáže vymyslet nějaký úžasný plán, jak záporáka dostat na lopatky. Já když jsem hladová, tak můj mozek myslí jen na to, jak se dostat k jídlu a nic kloudného nevypotí.
Jinak knížka super. Děj je napínavý, má spád, žádné zdlouhavé popisy. Jen té krve nemuselo být tolik.

Klesňa
20.10.2023 5 z 5

Hledal jsem nějakou middle grade sérii, která by mě zaujala podobně jako Harry Potter a měla víc dílů, aby mi chvíli vydržela. Nechal jsem si poradit v knihkupectví a po přečtení jedničky musím říct, že se milé paní prodavačky přesně trefily! V téhle sérii ale nejde o kouzla a čáry a za to jsem taky rád. Dlouho jsem totiž nenarazil na něco, co by bylo tak orginální a nemělo podobnost s klasickým vzorem - hrdina umí magii, začne se trénovat a na konci se postaví velkému nepříteli. Tady jde o normálního chlapce, který se ze všeho dostane díky znalostem od mistra. Místo kouzel míchá lektvary a léky, vyrábí výbušniny a zbraně a co bylo nejzajímavější - řeší různé šifry a hádanky, které jsou zobrazeny i v knize. A i když vždycky hledám i něco negativního (protože Vám chci předat plusy i mínusy), tady nemám vůbec co vytknout. Prostředí a doba mě uchvátila - úplně jsem si vybavoval jejich obchůdek s léky i uličky starého Londýna. Postavy byly krásně vykresleny, takže jste jim fandili nebo naopak hodně nenáviděli. Šifry, hlavolamy a tajné kódy celý děj ještě víc oživily. No a samotný příběh a rozuzlení mi přišel pro cílovou věkovou skupinu ideální. Dospělejší by asi čekali složitější zápletky a delší popisy. Já si ale tuhle rychlou jízdu užil a už se těším na další díl!!! .... můj IG: @klesnacte

TeaPeter
26.07.2023 4 z 5

Dobrý dobrodružný příběh pro začínající milovníky thrillerů. Zajímavé je, že v Anglii zřejmě mohli lekárníci i aplikovat léčiva. V jiných zemích si všechny manipulace s pacienty vyhrazovali lékaři. A i konec byl celkem realistický - lidské povahy takové prostě bývají.

Meg1
23.07.2023 5 z 5

Tak to byla jízda... přečteno za jeden den. Je to tak napínavé, že jsem knihu prostě nemohla odložit. V knize nevystupuji žádné fantasy postavy, ani nemá kdo ví jak složitou zápletku, ale možná právě proto že v jednoduchosti je krása. S chutí saham po druhém dílu a těším se na další dobrodružství s Christopherem.

Nagisaaa
20.06.2023 5 z 5

Musím říct, že tato kniha nebyla vůbec špatná. Ze začátku se toho sice moc nedělo ale od poloviny knihy se to rozjelo až dokonce do velmi krvavých závěrů a částečně to bylo i brutální.. ovšem to na tom bylo prostě.. super! Sice to na mě bylo krvavé, ale v tu chvíli jsem se nejvíce zaměřovala na to napětí které tam každým slovem stoupalo. Za mě 5 hvězd, příběh byl krásně zakončený, žádný otevřený konec který by čtenáře úplně rozhodil. Dechberoucí!

carbici
24.05.2023 5 z 5

Je to knížka pro větší děti, ale i tak mne vtáhla. Něco pro děti 10+, které je obvykle těžké dostat ke čtení.

Petkona
13.11.2022 5 z 5

I když je kniha určená převážně pro mladší čtenáře, úplně neskutečně mě vtáhla do děje a byla vážně skvělá. Příběh byl velmi napínavý a originální, moc mě bavily všelijaké šifry a jak se s nimi hlavní postava vypořádávala, prostředí Anglie bylo realisticky vykreslené a moc zajímavé. Hodně povedené fantasy a opravdu se těším na další díly.

DK197
11.11.2022 4 z 5

E-KNIHA: Do Alchymistovy šifry jsem se pustila zcela dílem osudu, jelikož jsem jinou knížku po ruce neměla. A musím říct, že se to čte velice příjemně. Má to sympatické postavy. Šifry jsou příjemným a originálním zpestřením. Jedině teologická část mi už přišla trošku moc, na druhou stranu do 17. století to pasuje naprosto skvěle. Při čtení jsem si vzpomněla na Harryho Pottera, knihy Ricka Riordana a seriál Lovci duchů. Nikoli ale proto, že by kniha někoho nebo něco vykrádala, způsobovala mi však milé asociace, které knihu ještě víc zpříjemňovaly. A všem, kdo mají něco z výše zmíněného rádi, můžu tuto sérii, a hlavně 1. díl, vřele doporučit. Fanouškům seriálu ovšem připomínám, že pokud se pustíte do čtení, tak jdete číst knížku pro děti.

Fazulajda
07.07.2022 5 z 5

Četla jsem už před pár lety a věděla jsem, že se mi bude kniha líbit, ale dočista jsem zapomněla, jak dobrá opravdu byla, řekla bych, že se mi líbila snad ještě víc než předtím. Maličkato slabší rozuzlení, ale to se dá s klidem přehlédnout, když vezmeme v potaz jak pěkně a svižně se četl zbytek.

Retketka
29.05.2022 5 z 5

Naprosto skvělá kniha. Každá kapitola vás nutí číst dál a dál a chce to silnou vůli knížku odložit. Sice se tam dost zabíjí, ale žádné nechutné části tam nejsou.

hana4834
30.01.2022 5 z 5

Moc se mi kniha líbila doporučuji všem a těším se na pokračování

Anett525
09.10.2021 5 z 5

Tak to bylo něco... Knížka pěkná od začátku do konce. Nebylo v ní jediné místo,které by mě nudilo nebo nebavilo. Skvělý neotřelý příběh, napínavý děj...Úžasné, sympatické, inteligentní hlavní postavy. Skvost mezi knihami.

Klivine
22.07.2021 5 z 5

tohle je moje srdcovka.
Dobrodružná a akční kniha o dvou nejlepších kamarádech, kteří přijdou na kloub kultu vrahů.

Originální, od děje se nejde odtrhnout a stránky pod rukama ubíhají...

Nejlepší

Ív688
20.06.2021 5 z 5

Přečetla jsem za jeden den, kniha se mi moc líbila a už mám v plánu přečíst si další díly, za mne pět hvězd...

Jerry.69
02.03.2021 5 z 5

Velmi příjemné čtení v karanténě. Zajímavý děj odehrávající se v kulisách starého Londýna. Potěšilo mě to, zaujalo, sérii si přečtu celou.

picris
11.02.2021 3 z 5

Kniha, která se rychle a příjemně čte, děj ubíhá. Příběh je inteligentní a na úrovni. Já osobě mám raději fantasy s prvky nadpřirozena, ale zde mi to až tak nechybělo. Po přečtení se nadšení nekoná, ale další díl si určitě přelouskám též.

Netopýr_5
21.01.2021 3 z 5

Knihu jsem začal číst s těmi nejlepšími doporučeními, že je to prostě jiný level, nejlepší co kdy kdo četl apod. Na konci knihy však musím konstatovat, že ve srovnání se sérií Hraničářův učeň nebo sérií Eragon v žánru fantasy to bylo o úroveň nebo spíše i dvě níž. Děj tak rychlý, že jsem se nemohl vžít do žádné z postav, natož si užívat historického prostředí příběhu. Působilo to na mne příliš přehnaně a zhuštěně, jako když se z dobré knihy udělá průměrný film. Kniha mne ani nedojala, ani moc nepobavila. To třeba u knihy Malý Bobeš jsem zažil obojí. Škoda, těšil jsem se, že to bude pecka. Jiní čtenáři to tak vidí. Posuďte sami.

Atlantis
01.12.2020 4 z 5

Obrovské překvapení. A milé překvapení k tomu. Alchymistova šifra je naprosto skvěle napsaná, nemá potřebu se zdržovat u každého kanálu, nepopisuje každý stromeček a domeček. Tady se prostě jede. Děj se valí dopředu, organicky na sebe navazuje a navíc v sobě obsahuje tak akorát tajemství, aby vás udržel napnuté. Navíc, pokud si opravdu chcete zaluštit a namáhat mozek, tak všechny šifry jsou řešitelné s tím, co víte.