Albert, Norbert a nemocný svět

Albert, Norbert a nemocný svět https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/446330/bmid_albert-norbert-a-nemocny-svet-Au8-446330.jpg 3 14 5

Umíte si představit, co by se stalo, kdyby všichni čerti onemocněli? Kdyby se najednou hříšníci nemuseli bát, že budou za své hříchy potrestáni? Právě takovou situaci musí vyřešit malý čertík Norbert. Dostat všechny hodné lidi do bezpečí a všechny hříšníky k nim do pekla. Není to lehký úkol, ale Norbert je po čertech šikovný a statečný čert a hned tak něčeho se nelekne. Tím spíš, když mu v tom bude pomáhat samotný Lucifer. Pohádková kniha, která volně navazuje na oblíbenou knihu Vítejte v Pekle! a objevně reaguje na nedávnou celosvětovou situaci, je doprovázena ilustracemi Markéty Vydrové.... celý text

Přidat komentář

milamarus
29.12.2021 4 z 5

Malý formát, velká písmena a dobrý konec, dávám čtyři hvězdičky. Politický podtext příběhu mě nezlobí, zaujala mě spíš vzájemná spolupráce nebe a pekla, resp. nápad pekla obrátit se v nouzi na nebe. To jsem nečekala.

-----------------------------------------------
CITÁT:
(…) Protože když do duší lidí zasejete strach, můžete jim pak vzít dočista všechno.

Šebestová3
07.04.2021 1 z 5

Tak nějak ne...myšlenka hezká... ale ne. Taky jsem fanynkou Billa Madlafouska (jak bylo zmíněno níže předchozí dílo autora), ale tady v tom furt cítím nějaký politický podtext...nemůžu si pomoct, ne.


Matematicka
27.02.2021 2 z 5

Ač jsem ctitelkou série knih o Billu Madlafouskovi (tedy jako rodič, ne jako dítě), tato pohádka mě nijak neoslovila. Nepřišla ani vtipná, ani nijak jinak zajímavá. Ale možná můžete mít svoje důvody, proč si knihu přečíst, např.
- zajímá vás, co se stane, když PánBůh chytne covid,
- zajímá vás, co se stane, když covid chytne celé peklo až na jednoho malého čertíka. Jinak myslím kniha nestojí za povšimnutí.
I když pozor - co se týče výroků o hříchu, tak s knihou souhlasím a s Biblí bych tuto knihu určitě nesrovnávala.
Nic mě v ní nepobouřilo, ale ničím mě ani nezaujala.

remoska
01.07.2020 4 z 5

Kniha opravdu pěkně a nenásilně reaguje na to, co svět postihlo v minulých měsících. Je až podivuhodné, že to autor dokázal s takovým nadhledem a vírou v budoucnost

vlkodlaq
01.07.2020 odpad!

Sice je to jen pohádka, a dokonce vcelku pěkně zpracovaná a ilustrovaná, ale už malým dětem vtlouká do hlavy, že je nějaké peklo, čerti, posmrtný život, že hříchy budou potrestány až po smrti atd. Snáz pak uvěří dalším pohádkám o bohu a spol. Z mého pohledu je to jen o něco méně nevhodné, než ilustrovaná bible pro děti.
Já bych to svým dětem nedal. Ani žádným jiným, když už jsme u toho.