Alanovo dětství

Alanovo dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/206286/mid_alanovo-detstvi-ivL-206286.jpg 4 40 2

Roku 1994 se Emmanuel Guibert, toho času na dovolené, náhodně setkává s Alanem Ingramem Copem, Američanem, který tráví důchod na francouzském ostrově Ré. Tak vzniká hluboké přátelství 70letého muže s tehdy 30letým výtvarníkem. Alan se nenechá dlouho pobízet a začne příteli vyprávět svůj životní příběh, který Guibertovi doslova uhrane. Po Alanově válce, věnované příhodám vojína Alana za druhé světové války, přináší Guibert jeho vzpomínky na dětství. Kniha je znamenitým svědectvímo každodenním životě v předválečné Americe. Sledujeme příběh malého chlapce z běžné rodiny, který se postupně otvírá světu a existenci vůbec. Popisováním her s dětmi ze sousedství či chvil prožitých v rodinném kruhu se paměť jedince Alana dotýká paměti nás všech. Alanův vypravěčský talent spolu s dokonalou kresbou Emmanuela Guiberta dodávají příběhu něžný nádech dětské nevinnosti a nostalgie. První vydání.... celý text

Tomas@S
Tomas@S
17.01.2018 4 z 5

Podle mne se jedna o jakysi mily doplnek k autorove tridilne serii Alanova valka. V podobnem stylu vypraveni jako jsem zazil ve zminene serii se nese reprodukce pribehu z detstvi hlavniho hrdiny. Ruzne utrzky zivotnich pribehu a vzpominek se michaji v takove sympaticke smesi.

martinstefko
martinstefko
14.03.2016 4 z 5

Alanovo dětství je primárně černobílou knihou, ale její úvod je barevný, což je velmi příjemné. Emmanuel Guibert dokazuje, že s barvou pracuje stejně skvěle, jako s její absencí. Úvod vás navnadí, oživí pro vás svět někoho jiného, ale zároveň ten váš. A pak se jen zaposloucháte do vyprávění člověka, který už má hodně za sebou a je ochoten se o to s vámi podělit. Meander vydal komiks, který si rozhodně zaslouží místo na českém trhu, protože je to další krásná ukázka toho, jak je komiks všestranný a co dokáže, když se použije správně. Když je dobrý vypravěč, každý se stáváme zajímavými hrdiny příběhů, které budou lidé chtít číst.


Štítky knihy

vzpomínky USA (Spojené státy americké) dětství komiksy grafické romány

Autorovy další knížky

Emmanuel Guibert
francouzská, 1964
2012  94%Fotograf
2010  87%Alanova válka I.
2010  88%Alanova válka II.
2014  80%Alanovo dětství
2010  90%Alanova válka III.

Kniha Alanovo dětství je v

Přečtených45x
Doporučených1x
Knihotéce15x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x