Po zotmení

Po zotmení https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/184384/po-zotmeni-184384.jpg 4 31 5

Akta X (pro děti) série

< 2. díl >

Popis knihy zde zatím bohužel není...

Žánr:
Literatura světová , Romány , Sci-fi

Vydáno: , Mladé letá
Originální název:

The X-Files - Darkness Falls , 1995


více info...

Přidat komentář

Varjohukka
15.09.2023 5 z 5

Když začali vysílat Akta X, hltala jsem každý díl. Tohle byla jedna z mých nejoblíbenějších epizod. Jakmile vyšlo i několik dílů knižně, nemohla jsem jinak než tehdy poprosit rodiče, aby mi je pořídily. Dodnes je mám v knihovničce.

n.ezn.amy
03.09.2020 3 z 5

Další z dílů Akta X, kdy tentokrát Mulder a Scully pátrají u pobřeží Tichého oceánu po dřevorubcích, kteří mizí při práci v místních lesích, kdy nakonec sami musí bojovat o holý život. Krátká jednohubka hlavně pro fanoušky této dvojice. Kniha není špatně napsaná a čte se poměrně dobře


Eidalon
12.08.2019 3 z 5

Rozsahem spíše povídka čerpá z veliké slávy seriálu Akta X, napsaná panem Martinem v roce 1995. Spousta dalších epizod od nejrůznějších autorů rozšiřuje pokladnici kolem tohoto tématu, kdy v hlavní roli je opět nerozlučná dvojice Mulder a Scullyová.

Tentokrát se agenty setkáváme při řešení záhady kolem ztráty dřevorubců a všech ostatních kteří je hledali v hlubokých lesích státu Washington. Agenti se vydávají do základního tábora, kde odhalují zajímavé okolnosti a podaří se jim přijít záhadě na kloub, než však přijdou doopravdy na to, s kým mají tu čest, stanou se zajatci lesa a musejí bojovat o svým život s nejvyšším nasazením.

Povídka je napsána jen průměrným stylem, téma je sice zajímavé, i když nakonec se předložená myšlenka zas tak záhadnou nejeví a má své logické vysvětlení. Výhodou je že vše přečtete za chvilku, jinak se ale nejedná o nic převratného

Za mne něco slabé 3 hvězdy a to spíše k úctě k Mulderovi a Scullyové.

Metla
20.04.2019 2 z 5

Úskalím nákupu v internetovém antikvariátu je nemožnost do knížky nahlédnout a tak se vám může stát, že vypláznete 10,- Kč za titul, který není ani této zanedbatelné sumy hoden.
Jako velmi mladá Metlička jsem sledovala "Akta X" a epizoda "Soumrak padá" patřila k mým oblíbeným, proto jsem v očekávání temného příběhu vyšpulila k vybraným titulům desetikačku navíc.
První nahlédnutí do útlé knížky mě vedlo k zamyšlení, proč ji rovnou nevyrobili v Braillově písmu, když už počítali se slepými čtenáři a text vysázeli jako čítanku. Těch 119 stran má ve skutečnosti rozsah povídky.
Další poznatek byl ještě krušnější: "Soumrak padá" je napsán na úrovni nepříliš povedené fan-fiction. Nulová atmosféra, napětí žádné, k tomu banální až blbé dialogy. Překladatel z textu stěží mohl něco kloudného vykřesat, přesto bych mu ráda položila otázku, zda v bohatém českém výrazivu skutečně nedokázal najít vhodnější zaklení než "doprčic"? Co je špatného třeba na hajzlu? Vždyť ho zná každý Američan, Prčice tak proslulé nejsou.
Pokud jste příznivci agentů Muldera a Scullyové, hoďte na tuto amatérskou novelku bobek a raději se znovu podívejte na některou lepší epizodu - užijete si sympatických postav, dobře gradovaného napětí i trochy humoru. V této knížečce byste po zmíněných ingrediencích pátrali marně a stručnost se nakonec ukázala jako výrazné plus - trpěla jsem četbou maximálně 45 minut. Obecní knihovna získala zdarma jeden podprůměrný titul; omlouvám se všem, kdo si "Soumrak padá" zapůjčili... ale já to nenapsala (a nejspíš bych to svedla lépe). 35%

SONP
29.10.2016 1 z 5

Správný knihomol přelouská vše, co najde. A tak když se při přehrabování knih z půdy objevil tento "klenot", nemohl jsem ho nechat ležet. A přitom jsem klidně mohl - jednak samotná knižně zpracovaná epizoda Akt X naladěná netypicky spíše do žánru "survival" nepatří zrovna ke klenotům televizní produkce a jednak dané brožované útlé dílko nepřidává k obrazové podobě nic dalšího, jak tomu někdy bývá zvykem. Sice přečtení dílka nezabere o moc času víc než 40 minut TV epizody, ale i tak je asi lepší se podívat na příslušný díl. 30%