Korzár

Korzár https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/32279/bmid_korzar-TTR-32279.jpg 4 48 10

Akta Oregon série

< 6. díl >

Už v pěti románech přivedl Clive Cussler své čtenáře na palubu Oregonu, na první pohled zchátralého plavidla plného supermoderního vybavení, jemuž velí odvážný jednonohý kapitán Juan Cabrillo. A teď Oregon a jeho posádka čelí dosud největší výzvě. Korzáři jsou piráti a jako takoví se vyskytují v mnoha podobách. Například jako piráti, kteří na konci osmnáctého století a na začátku devatenáctého dobyli Berberské pobřeží, současní piráti, kteří zamořují vody Afriky a Asie, a piráti… kteří jsou ve skutečnosti něčím jiným. Když se cestou na summit v Libyi zřítí letadlo ministryně zahraničních věcí Spojených států, CIA, která Libyjcům nedůvěřuje, najme Cabrilla, aby pohřešovanou ministryni našel. Posádka lokalizuje letadlo, ale ministryně je pryč. Ukáže se, že nový libyjský ministr zahraničních věcí má s konferencí jiné plány, takové, jejichž realizaci Cabrillo nemůže dopustit. Ale jak to všechno souvisí s dvě stě let starou námořní bitvou a století starými islámskými svitky, které jsou Libyjci podle všeho odhodlaní získat? Snaha najít odpovědi na tyto otázky zavede Cabrilla do minulosti a pak i do další nebezpečné bitvy na moři, tentokrát proti islámským teroristům, na jejímž výsledku zavisí budoucnost národů.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

Corsair , 2009


více info...

Přidat komentář

Luigi1
24.09.2023 5 z 5

Opět Cussler nezklamal

nero 13
20.10.2021 3 z 5

Pro mně byl Korzár, až zbytečně moc akční, ještě dění v Somálsku se mi celkem líbilo, ale ta vlaková honička v Libyi už byla teda dost přestřelená, James Bond hadr.
A taky poslední dobu začínám být dost alergický na ten Americký hrdinský patos, jak v knihách tak ve filmech a seriálech kdy hrdinní amíci všude zachraňují svět. Ve skutečnosti poslední dobou kam Američané vstoupí, tak to tam totálně zvorají. I ty Somálský piráty nakonec zlikvidovaly Ruské a Čínské válečné lodě, které se s nimi moc nemazlili, o samotné Libyi nemá cenu ani psát, snad všichni vědí jak to tam dopadlo.


čef
20.04.2019 5 z 5

Korzár je skvělý dobrodružný román od Cliva a jeho spolupracovníka v této sérii Jacka. Orlikony opět zarachotí a Prase zaútočí, aby zachránily světový mír a potažmo Kadáfího, což je trochu absurdní a ironické vzhledem k dalšímu historickému vývoji. Muslimští teroristé opět padají po stovkách a těší se na svých 77 panen, zatímco křesťanští bojovníci raději krvácí na tomto nechutném světě a jsou ke svým nepřátelům hodní, pokud to tedy jde. Hodně poutavé čtení s myšlenkou.

babicka_amalka
26.01.2017 5 z 5

slušné oddechové čtení

kalache
30.09.2016 4 z 5

...nikdy neměla problém s morální volbou,k níž se přikonila,ale byla nucena žít ve společnosti,která trávila většinu času hledáním šedých oblastí,v nichž by se vyhnula zodpovědnosti...ejhle,myšlenka..

balu
23.09.2015

Dobrá kniha na odlehčeni cela kniha má děj který zaujme , prostě Cussler .

lampernaqui
29.06.2015 4 z 5

Záchrana ministryně, teroristé, skryté poklady, otroci, máme tu všechno možné namíchané dohromady. Jako vždy hromada akce od začátku do konce, přehnaná ad absurdum - ale to prostě k Cusslerovi patří. Příjemné odpočinkové čtení na jeden dva dny.

soukroma
07.04.2015 3 z 5

Moc akce (skoro jako přepis akčního filmu) na úkor nosného děje, moc poplatné současným tématům terorismu a džihádu.

stopař
26.12.2014 4 z 5

Opět je problém vyřešen....

Tazz1
30.08.2011 5 z 5

Autor se trošku odchýlil, hlavním hrdinou už není Dirk Pitt z agentury NUMA, ale posádka supermoderního plavidla. Nicméně je to staré ten starý dobrý Cussler :-)

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Jack Du Brul
americká, 1968

Kniha Korzár je v

Přečtených87x
Doporučených1x
Knihotéce97x
Chystám se číst17x
Chci si koupit5x