Loď duchů

Loď duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/355869/bmid_lod-duchu-GTN-355869.jpg 4 40 15

Akta NUMA série

< 12. díl >

Poté co těsně vyvázl životem z nebezpečné operace na záchranu pasažérů potápějící se jachty, probudí se podmořský biolog a dobrodruh Kurt Austin se směsicí útržkovitých a protichůdných vzpomínek. Viděl, jak se jeho přítelkyně i se svými dětmi utopila, anebo byla jachta opuštěná, už když se na ni nalodil? Z důvodů, které nedokáže vysvětlit, Kurt ani jedné verzi svých vzpomínek nevěří. Odhodlaný poznat osud své přítelkyně začne pátrat po odpovědích a brzy zjistí, že se noří do temného světa státem sponzorovaného kyberzločinu. Narazí na stopy mizejících vědců, podezřelých nehod a rozlehlou síť obchodování s lidmi. S pomocí svého zástupce z NUMA a dobrého přítele Joea Zavaly se zaměří na zlověstnou organizaci přímo v srdci této sítě a pustí se s ní do boje na mnoha frontách od Monaka přes Severní Koreu až po drsné pobřeží Madagaskaru. To, kam ho nakonec pátrání dovede, však předčí i jeho nejdivočejší představy.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , CPress
Originální název:

The Ghost Ship , 2014


více info...

Přidat komentář

zazvorka
18.03.2024 4 z 5

Myslím, že Chuck Norris už je silně znepokojen, Kurt a spol. mu šlapou na paty! Oddechové čtení, spokojenost.

Luigi1
27.09.2023 5 z 5

Opět jedna z povedených knih která měla šmrnc


davidurban1973
31.05.2023 5 z 5

Perfektní slušně akční příběh, skvěle napsaný a čtivý.

Stanas513
04.05.2022 5 z 5

Jako vždycky, knihy od Cusslera mě zatím nikdy nezklamaly. Děj rychle ubíhá, dobře se čte.

Patapuf
17.02.2022 5 z 5

Je to prostě klasika z pera Clive Cusslera.... zajímavý příběh, plný napětí odehrávající se všude po světě.... není k tomu asi co dodat... prostě si to přečtěte....

GYROTOURBILLON
11.04.2021 5 z 5

Plný souhlas s Nelly. Knihu jsem z nepochopitelnýho důvodu kdysi odložil a nyní znovu našel, dá se říct poklad. Asi občas záleží na rozpoložení.
Je to moje 40 kniha od pana autora CC.
Doporučuji , dávám 5*

hana4834
15.01.2020 5 z 5

Jeden z nejlepších dílu Numa a hlavní hrdina není Pitt ????. I když se tam zase opakuje jak někdo skončí v ponorce na dně oceánu

julanka
18.12.2019 3 z 5

Žádná složitá literatura, docela čtivé, ale vadilo mi několik věcí - pozor, následují SPOILERY:
1) Každá postava je expertem na vše. Třeba Joe, který má předstírat, že je znalec obrazů, a jenom podle svých obecných znalostí pozná obraz, období a dokonce jako opravdový odborník zjistí, že je to falsifikát. Nebo to, jak kdykoliv někdo jenom řekne Waratah, všichni reagují: "Myslíš loď společnosti Blue Anchor Line, která se ztratila roku 1909?" Velmi důvěryhodné..
2) Nechápu, když měl Kurt celou dobu v hlavě mikročip, jaktože nesledovali jeho polohu.
3) Nechápu, jaktože Kurta při průniku na jachtu neodhalil radar, sonar ani jiné zařízení.
4) Nechápu, proč by armáda posílala do závěrečné akce dva civilisty, jednoho z toho zrovna probraného z komatu, a ještě riskovala zničení ultradrahého vybavení.
5) Calista je skvělý hacker, umí ovládnout loď, ponorky, vlastně cokoliv, ale stejně pořebují hromadu dalších hackerů, aby se pro ně nabourávali do vládních organizací.
Kdybych to měla shrnout, přijde mi to jako scénář pro klasickou americkou béčkovou akční blbost.

čef
10.04.2019 5 z 5

Určitě jeden z nejlepších dílů série NUMA. Hodně mu prospělo, že byl napsán relativně nedávno a jsou zde již zachyceny nové technologie. Také není na škodu, že na rozdíl od mnoha jiných dílů, zde nejde o zkázu planety a okolí anebo o rozzuřené moře i když boje mořské a podmořské nesmí samozřejmě chybět. Jinak je stará smečka stále v top formě a pořád silná jako její jednotlivci a ti jsou silní jako celá smečka. Hlavní vlk Kurt má tentokráte namále víc než kdy jindy a tak se „klepeme“ jak to asi dopadne. To už si zjistěte sami, jestli máte rádi dobrodružství alespoň v knihách.

Ajrad1981
31.12.2018 4 z 5

Celkem slušný thriller. Poněkud mě znepokojuje myšlenka, že nějaký magor, obchodující s hackery jak s ponožkami (no, vzhledem k ceně spíš jak s uměleckými díly), by mohl tak lehce měnit realitu a tím ovládat naše životy. To je snad ještě horší než představa, že nás na každém kroku šmíruje Velký Bratr.

ThomasRuhe
22.12.2018 2 z 5

Tahle kniha byla trefa úplně vedle. V knihovně jsem si ji půjčil zejména kvůli obálce a názvu. Čtení mě ovšem nebavilo, a nakonec jsem kus textu přeskočil, abych zjistil jak to dopadlo.

lampernaqui
11.07.2018 3 z 5

Ke každé nové knize tohoto autora (a spoluautora) už přistupuji s opatrností a říkám si, že teď už to asi nebude ono... přeci jenom už má pán léta... A pokaždé se spletu, protože mě knížka zabaví a těším se na další. A přesně od toho tyto knížky jsou. Žádné filosofování, prostě nás hodí do akce a můžeme vystoupit až na konci. Odpočinkové čtení, které fanoušky určitě neurazí.

Nelly
28.06.2018 5 z 5

Super akční kniha - na Cusslera až nezvykle akční (možná má na tom podíl spoluautor, možná čtenáři, kteří si to více žádají). Trošku jsem si připadala jako kdybych četla bondovku říznutou Mission Impossible - doporučuji!

Boby17
06.03.2018 4 z 5

Příjemná akční oddychovka, kde klaďáci a padouši mají přesně vymezená místa a nakonec řečeno slovy klasika Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí (alespoň, že v těch knížkách). Příběh jsem slupnul během pár dnů, čte se dobře a mohu ji s klidným svědomím doporučit.

biki
29.12.2017 5 z 5

Tak tohle je opravdu čistý dobrodružný žánr v tom nejlepším slova smyslu. Hrdinové z NUMA opět zachraňují nic netušící svět, ovšem Kurt Austin to má tentokrát občas pěkně nahnuté a nebýt jeho přítele, tak nevím, nevím ... Strhující akce na hladině moře i v hlubinách nejen mořských, piráti, tajemný starý vrak a také zbrusu nový motiv v Cusslerových knihách - počítačová kriminalita a hackeři. Závěrečná střílečka, ale i trošičku romantiky.
A proboha, ať v tom nikdo nehledá nějaké hlubokomyslné motivy či propracování postav do hloubky. Je to prostě zábava, a podle mého názoru setsakra dobrá.

Štítky knihy

kyberpunk

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Graham Brown
americká, 1969

Kniha Loď duchů je v

Právě čtených1x
Přečtených68x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce96x
Chystám se číst23x
Chci si koupit2x