Ďáblova brána

Ďáblova brána https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/143668/bmid_dablova-brana-6Sv-143668.jpg 4 36 6

Akta NUMA série

< 9. díl >

Japonská nákladní loď se plaví východním Atlantikem nedaleko Azorských ostrovů – když tu náhle vzplane. Tlupa pirátů přispěchá, aby té katastrofy využila – ale jejich člun vyletí do vzduchu. Co se to proboha děje? Co to má společného s únosem špičkového vědce z ulice Ženevy? Se záhadným Rusem, který před šedesáti lety přeběhl na stranu nepřítele? S objevem neobyčejného podmořského pohřebiště lodí a letadel, kde vraky doslova pokrývají mořské dno? Zatímco Austin, Zaval a ostatní spěchají, aby to vyšetřili, jsou vtaženi do mimořádně ambiciózních plánů afrického diktátora, jenž si nechal postavit zbraň takřka bájné síly a chystá se podrobit si největší státy světa. A trest za odmítnutí? Zničení největších měst na světě. Počínaje Washingtonem…... celý text

Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: , BB art
Originální název:

Devil´s Gate , 2011


více info...

Přidat komentář

Luigi1
16.09.2023 5 z 5

Opět výborně napsané a čtivé

jiri6844
13.02.2023 3 z 5

Pěkný příběh, ostatně jako ostatní od tohoto autora.


RoBertino27
24.08.2022 3 z 5

Po přečtení jednoho z mnoha děl série Akta NUMA jsem pochopil, proč se filmové zpracování, byť zde hrál Matthew McConaughey, skončilo prvním a posledním filmem Sahara (2005). Jeho Dirk Pitt nezaujal a podobně chaotická mi přišla i tato kniha. NUMA na mě ještě čeká, ale první seznámení nebylo nejlepší.

čef
13.06.2019 5 z 5

Kurt Austin je nejraději mezi svými přáteli, ale svět okolo nich je zlý a zákeřný. Jen vytáhnou paty z domova, už na ně číhá nějaký pomatenec, který chce uvrhnout svět do katastrofy. Ještě, že sem tam něco umí vynalézavě vyřídit a tak je o zábavu postaráno. Nevadí, že je vše většinou dopředu zcela jasné, hlavně, že se kromě toho ještě dozvím, jak uprchnout ze zničené ponorky a jak zničit urychlovač atomových částic. Bude se mi to určitě ještě hooodně hodit!

lampernaqui
21.09.2015 3 z 5

Tentokrát jsem nestačil kroutit hlavou, co si to pro mě autoři zase vymysleli. Ale OK, když už jsem měl za sebou ovládnutí světa otočením pólů a podobné účelné nápady, tak mě nepřekvapí snad ani to, co padouch africký vymyslel zde. Kdyby se kniha zaměřila spíš jen na objev hřbitova lodí a magnetické horniny uprostřed oceánu, rozhodně by se mi to líbilo více, než když tam Sierra Leone tajně provádí kejkle k ovládnutí světa za pomocí urychlovače částic. Ale na Kurta si nikdo nepřijde. Částice levačkou odrazí, pravačkou přidrží ruskou vědkyni... a jde do akce.

Patapuf
05.11.2013 4 z 5

další parádní čtení.... i když měl Dirk s Joem opravdu namále, opět se z toho dostali a všechno dopadlo dobře.....

Autoři knihy

Graham Brown
americká, 1969
Clive Cussler
americká, 1931 - 2020

Kniha Ďáblova brána je v

Právě čtených2x
Přečtených76x
Knihotéce86x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x