Bílá smrt

Bílá smrt https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25337/bmid_bila-smrt-lAY-25337.jpg 4 42 6

Akta NUMA série

< 4. díl >

Austin je velitelem týmu pro zvláštní úkoly při agentuře NUMA® a je vykreslen jako prototyp hrdiny nového tisíciletí. Úkoly, které před ním stojí, jsou rozhodně neobvyklé. Po konfrontaci přívrženců radikálního ekologického hnutí s dánským válečným plavidlem jsou Austin s kolegou Joe Zavalou nuceni potopit se k vraku lodi a osvobodit uvězněné námořníky. Když ale pokračují v pátrání o pozadí události, narazí na něco ještě mnohem hroznějšího. Téměř neviditelná nadnárodní společnost se chce stát vládcem moří a pro svůj záměr se neštítí použít jakékoliv prostředky. Když vybuchne Austinův člun a Kurt se sotva zachrání, vypadá to, že se ocitl na listině smrti. Austin však už nemůže pátrání zanechat. Ekologická katastrofa je na spadnutí a jen on a agentura NUMA® jí mohou zabránit…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Dobrodružné , Thrillery

Vydáno: , BB art
Originální název:

White Death , 2001


více info...

Přidat komentář

Luigi1
12.09.2023 4 z 5

Skvělé čtení které čtenáře potěší

Pavlnka
03.07.2023 5 z 5

Opět napínavé, dobrodružné a zajímavé. Hlavní hrdinové sympatičtí, prostě dobré čtení.


hana4834
07.09.2021 4 z 5

Austin je skvělá hlavní postava ostatně jako Pitt

Elea
31.12.2016 3 z 5

Nepříliš náročná oddechovka, podobně jako většina knih autora.

harena
29.06.2016 5 z 5

Čtivý, napínavý, dobrodružný román, bez zbytečných hluchých míst, ale rozhodně bych ho nezařadila do hororů. A jestli není Cussler věštec, pak má opravdu dost informací. Před měsícem jsem četla v novinách:

Kanadské úřady dnes schválily prodej geneticky modifikovaných lososů jako potravin a krmiva. Vědci přidali do genetické výbavy lososa obecného (atlantského) růstový hormon, který umožňuje modifikovaným rybám nabývat na váze dvojnásobnou rychlostí ve srovnání s běžnými lososy. Rozhodnutí je podle úřadů konečné a geneticky upravený losos nebude muset být jako zboží nijak odlišně označován.Úřad FDA už v roce 2010 prohlásil, že geneticky modifikovaný losos je pravděpodobně nezávadný a že pravděpodobně neškodí ani životnímu prostředí.
Jako dobrodružný román, čtení na dovolenou, se mi to líbilo dost, ale na lososa už asi nebudu mít chuť.

lampernaqui
12.08.2015 4 z 5

Klasická Cussterovka, která se točí kolem geneticky upravovaných ryb. Příběh mě zaujal, protože se jednalo o - alespoň pro mě - zajímavé téma. Lidstvo potřebuje potravu, rybáři obživu, společnosti peníze, ryby prostor. A dohromady to bohužel nejde. Někdo musí z kola ven.

Štítky knihy

ekologie lodní vraky

Autoři knihy

Clive Cussler
americká, 1931 - 2020
Paul Kemprecos
americká, 1939

Kniha Bílá smrt je v

Právě čtených3x
Přečtených87x
Doporučených2x
Knihotéce101x
Chystám se číst20x
Chci si koupit2x