Ako som sa stala Milou

Ako som sa stala Milou https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491672/bmid_ako-som-sa-stala-milou-waJ-491672.jpg 4 126 24

Někdo jako... / Mila série

1. díl >

Novinka od autorky romantickej série DIMILY, ktorej príbeh je zasadený do Los Angeles a Nashvillu počas dlhého a horúceho leta. Prvá časť neodolateľne návykovej a vzrušujúcej trilógie pretkanej láskou, priateľstvom, rodinnými konfliktmi a kopou romantiky. Život šestnásťročnej Mily sa zdá ako splnený sen. Meno slávneho otca ju dostane na každý večierok, kúpe sa v svetle reflektorov a bohatstve. No urobila chybu, ktorú jej médiá nevedia odpustiť. Aby si schladila hlavu, rodičia ju pošlú na druhý koniec krajiny za starým otcom. Perfektné riešenie, však? Mila si tým nie je taká istá. Desí ju, že nebude môcť stráviť prázdniny s kamošmi. A len chvíľu po prílete jej plány na pokojné leto skríži Blake. Ten totiž vie, aké je žiť pod drobnohľadom verejnosti – pozná to neustále napätie a drámu. Možno majú Mila a Blake spoločného oveľa viac ako hádky a nevraživosť na prvý pohľad. Oveľa viac než by si ktorýkoľvek z nich chcel priznať. Možno by sa tej narastajúcej náklonnosti a vzrušeniu Mila nemala vyhýbať.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Becoming Mila , 2021


více info...

Přidat komentář

Peťulka3
11.04.2024 5 z 5

Jednoduché čtení. Svým způsobem vše předvídatelné. Ale příběh je napínavý a člověka chytne.

Kristy.Seb
24.02.2024 4 z 5

Rozhodně zajímavý příběh. Mila si dost pozdě uvědomila, jak vlastně celý život se snaží zavděčit někomu, kdo řeší jen sám sebe. A vztah mezi Blakem a matkou je mi záhadou.


Becca_books
28.01.2024 3 z 5

Knihu už jsem kdysi četla, ale koupila jsem si nejnovější díl, tak jsem si řekla, že je čas na re-reading. Hlavně jsem věděla, že je to fajn oddychovka a já neměla náladu na žádné náročné čtení. Slupla jsem ji jako malinu a nemám ji co vytknout. Jasně, není to bůhvíjaký literární skvost ale svému účelu posloužila a já jsem si její čtení užila.

teepe
16.10.2023

DMILY jsme žrala, tady jsem se musela vyloženě nutit dočíst... bohužel už jsem si koupila i zbylé dva díly... asi jsem stihla zestárnout a už to není pro mě.

Tialexa
02.10.2023 5 z 5

Skvělé, líbí se mi cítit se jako že můj život nepostrádá kamarády ani lásku

petraLI
16.07.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila. Na můj vkus jsou některé reakce nepřiměřené, ale je to o náctiletých lidech, takže tam jsou emoce jak na horské dráze pochopitelné. Zápletka není špatná, ale Mila a ta její naivita.

kkubelkova
14.07.2023 3 z 5

Kniha se mi líbila, bylo to příjemné oddechové čtení. Nicméně musím uznat, že série DIMILY se mi líbila víc, co se týče děje i postav.
Další díl si přečtu, protože mě zajímá, jak se budou dál vyvíjet rodinné vztahy Mily, po tom, co se stalo na konci tohohle dílu.

jana1874
06.07.2023 4 z 5

Kniha se mi četla dobře. Myslím, že autorka skvělé popsala pocity a chování postav určené jejich věku, povolání, rodinné vztahy
V knize je vznikající přátelství, láska, tajemství, křivda, prostě vše co by měla mít
Ale ten konec ? Jako čekala jsem nějaké bum v tomhle směru, ale důvod jsem tipovala jiný, v tomhle to bylo pro mě překvapení, takže co nejdřív chci druhý díl a na štěstí 3.dil už brzy vyjde též

Karola050716
18.02.2023 3 z 5

Na odpočinek fajn, čte se lehce, ale stejně jako u předchozí série autorky mám pocit, že je to všechno trochu moc, emoce hnané až zbytečně do extrémů a přitom pro mě bezdůvodně. Zkusím dvojku a uvidíme.

Lilinka.Ká
14.02.2023 4 z 5

Příjemná letní romantika, ale předešlá série DIMILY se mi přece jenom líbila o něco víc.

Damonka12
24.12.2022 3 z 5

Velmi průměrný YA román s originálním námětem. Kniha byla tak akorát dlouhá a dobře se četla.

Becca_books
20.12.2022 3 z 5

Chtěla jsem nějakou oddechovku a Estelle mám koupenou ještě z léta, když jsem si dělala To read list a byly slevy :D Prvních pár stran jsem si říkala, že čtu Hannu Montanu :) Zlobivá holka, kterou pošlou za trest do Tennessee. Přestože nejsem cílovka přišel mi celý příběh i postavy moc milé, kniha se velmi dobře četla a slupla jsem ji jako malinu. Letní láska, country, koně... Jako holka co v šestnácti bydlela v Ostravě v paneláku a na prázdniny jela tak akorát na skautský tábor jsem si říkala, že vyrůstat v Americe má možná něco do sebe :D

girdi
18.09.2022 4 z 5

Letní romantika jedna báseň. Četla jsem u moře a dostala jsem všechno, co jsem potřebovala: hlavní hrdinku, která se vyvíjí, hlavního záporáka, ze kterého se stane miláček, zajímavé (protože pro mě neznámé) prostředí, rodinné vztahy a tajemství. Bylo to fajn a plné slunce a na konci přišlo skvělé wtf :-D

__Vev__
26.08.2022 3 z 5

Takové milé čtení. Neurazí, nenadchne. 3,5 hvězdy. Pravděpodobně již nepatřím do této věkové kategorie, ale knížka mě velmi lákala a pamatuju si, jak jsem totálně žrala sérii DIMILY. Ale to jsem byla o pár let mladší.
Pokračování si možná přečtu, protože ten konec byl, alespoň pro mě, hodně nečekaný.

Gabriela456
09.08.2022 3 z 5

Přesněji bych dala knížce 3,5 hvězdičky. Oproti sérii DIMILY je to slabší. Estelle Maskame je jedna z mých oblíbených autorem. Od jejich knih můžete čekat krásný příběh, u kterého můžete vypnout hlavu a užít si léto. Určitě si přečtu další díl, protože to vypadá, že by mohl být trochu více zajímavý.

Wimmerka
27.07.2022 4 z 5

K autorce jsem se dostala poprvé a musím říct že mě to fakt bavilo a určitě si přečtu i další knihy:) Letní romantika, která je létem opravdu nabitá. Hlavní hrdinka Mila odjíždí za "trest" do Tenesse k tetě a dědovi, aby neničila publicitu svého otce - světoznámého filmového herce. Za začátku je dost na pěst a chová se prostě jako dcera bohého rodiče, v průběhu knihy projde však výraznou proměnou. No a samozřejmě zde nechybí ani ta láska - pěkně se vyvíjející hate-to-love a nebo řešení problémů v rodice. Konec za mě dost nepředvídatelný a sakra, potřebuju další díl a to co nejdříve!

book_loverka_
18.07.2022 4 z 5

Knížky od Estelle Maskame jsou takové mé guilty pleasure, takže mě nová série nemohla minout. A bylo to super. Není to literatura, co by vám něco předala nebo změnila život, ale jako oddechovka k vodě se hodí perfektně. Je to hodně čtivé a líbilo se mi na tom prostředí ranče. Pokud se vám líbila Dimily, určitě sáhněte i po Někdo jako ty, je to na stejný způsob.

Ann98
20.06.2022 5 z 5

Taková DIMILY akorát v novém kabátě. Předchozí sérii jsem četla už dávno a oblíbila jsem si ji. Tato kniha je skoro jako přes kopírák. Ale vůbec to ničemu nevadí. Příběh je čtivý a zajímavý, dokonce mě zatím baví o krapet víc než předchozí série. Tak jako v předchozí knize není nouze o tajemství, lásku a rodinné vztahy, které určitě budou hrát velkou roli. Co se mi velmi líbí je VIP prostředí versus život na venkově. Absolutně jsem si užívala život na farmě, večerní táboráky a pikniky, ale ocenila bych, kdyby v dalším díle byl více rozvinut právě svět celebrit. Milu a Blakea jsem si absolutně zamilovala. Pořád mi vyhovuje i styl autorky, i když je určen pro mnohem mladší čtenářky. Těším se na další díl.

Ella161
18.05.2022 5 z 5

Vážně jsem se na tuhle knihu těšila, protože DIMILY byla vůbec první série, kterou jsem kdy přečetla. K autorce mám tudíž velice kladný vztah a patří k mým nejoblíbenějším. Všechny její knihy se mi moc líbily a nebudu lhát, ale patřím ke skupině lidí, kteří DIMILY milují. Ani si nedokážete představit, jakou radost jsem měla, když jsem se dozvěděla, že u nás bude vycházet další její série.

Když jsem četla recenze, tak jsem se hodně setkávala s názorem, že je to celkem podobné právě zmiňované sérii DIMILY. A ostatní měli pravdu, ale mě to nějak moc neštvalo. Určité společné znaky jsem tam totiž nacházela celkem často, ale srovnávat jsem to moc nechtěla. Musím se s něčím podělit. Jakmile jsem začala číst, tak mi to strašně připomínalo film Hannah Montana. No vážně, společné prvky tam opravdu jsou. Mila něco provedla, takže jede na statek. To samé měla i Hannah v tom filmu. Potká tam kamarády z dětství, stejně jako Hannah. Na tohle jsem během čtení musela myslet skoro neustále. Avšak ani tohle mi nevadilo, protože i ten film mám ráda.

Teď (konečně) k samotnému příběhu (proč všechno vždy tak okecávám?). Já bych vůbec nechtěla být na Mily místě. Jasně, kdo by nechtěl mít za rodiče slavnou osobnost? Jenže to, co to obnáší… to za to skoro ani nestojí. Ona vážně nemohla žít normální život puberťáka. Musela se hodně omezovat a mít se na pozoru. Všechno se točilo jen kolem jejího táty a jeho kariéry. Mě by to tak strašně štvalo. Být stínem svého táty. Samé vyptávání se cizích lidí na jeho osobnost. Držet se neustále na uzdě a nemoct provést ani nejmenší vylomeninu. Nemoct jet na dovolenou bez toho, aniž by vás otravovali fotografové či novináři. Být neustále na očích… tohle všechno strašně zasahuje do soukromí a já bych to vážně nezvládla. Ani Mile se to nelíbilo, což jsem plně chápala. Bylo jí 16 let. V těhle letech je zapotřebí si co nejvíce užívat mladistvého života. To ona ale samozřejmě nemohla. Nebudu lhát, ale jejího otce jsem tedy v lásce rozhodně moc neměla. Já chápu, že pro něho toho bylo moc, ale co takhle se vžít do situace své rodiny? Popřemýšlet nad tím, jaké to je pro ně? A proč sakra za jednu hloupou chybu poslal Milu pryč? Navíc on udělal mnohem hloupější a sobečtější chybu, já ho tak nemám ráda! Ale tohle jsem celkem čekala.

Ani Blake to neměl se svojí matkou jednoduché. Bylo mi ho občas i líto. Navíc zakazovat se stýkat s dívkou, která se mu líbí? To bylo celkem podlé. Minulost je minulost a ona do toho neměla zatahovat je, když s tím neměli nic společného. Každopádně jeho jsem si strašně oblíbila. Jsem ráda, že to nebyl žádný sukničkář a byl tak v pohodě!

No… ten konec byl fakt blbý, ale i tohle jsem očekávala. Však ta série má mít nějaké tři díly, tak to asi je všem jasné. Možná to bude na stejný princip jako DIMILY. Každopádně knihu mohu opravdu všem doporučit! Je to krásné a lehké čtení na léto. Hezky se vžijete do toho příběhu a připadá Vám, že jste tam s nimi. Škoda, že jsem si knihu přečetla už teď, ale v létě si jí přečtu určitě znovu.

Lucie.H
10.04.2022 5 z 5

Série DIMILY patří k mým neoblíbenějším proto když tato kniha vyšla hned jsem si jí koupila. Je to trochu podobné jako příbeh Eden A Tylera, ale i tak se mi kniha velmi líbila a byla jsem z ní nadšená. Blake jsem si oblíbila hned. Čekala jsme trochu více akce která se konala až v poslední kapitole, takže kniha skončila velmi otevřeně. Další díly sai určitě koupím jen to trvání.. :D
DOPORUČUJI POKUD HLEDÁTE LEHČÍ ČTENÍ NA LÉTO.