Ako prekonať úzkosť

Ako prekonať úzkosť https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483330/bmid_ako-prekonat-uzkost-scu-483330.jpg 4 16 3

Podtitul: Prelomte kolobeh obáv a strachu a vráťte svojmu životu vnútorný pokoj Klinicky overený plán ako krok za krokom prelomiť kolobeh obáv a strachu, ktorý vedie k úzkosti a zlým návykom. Prežívame jedno z najnepokojnejších období - či už čelíme globálnemu problému, akým je pandémia, alebo osobným problémom, ako je neustála prítomnosť detí doma a nutkanie siahnuť každú noc po fľaši vína, cítime sa deprimovaní situáciou, ktorá sa vymyká spod našej kontroly. Dr. Judson Brewer vo svojej knihe vysvetľuje, ako pomocou jednoduchých techník a trikov vykoreniť úzkosť z našich životov ihneď v jej zárodku. Pod pojmom úzkosť vnímame celú škálu pocitov od mierneho nepokoja až po úplnú paniku. Patrí sem aj návykové správanie a rôzne zlozvyky, ktoré používame ako barličku na zvládanie problémov (napríklad nezdravé stravovanie pri strese, prokrastinácia, čas trávený na sociálnych sieťach). Keďže úzkosť vzniká v časti mozgu, ktorá odoláva racionálnym myšlienkam, ľahko sa zasekneme v bludnom kruhu úzkostných návykov, ktoré nedokážeme ovládať rozumom ani prekonať vôľou. Dr. Brewer nás naučí mapovať naše myslenie tak, aby sme objavili svoje spúšťače úzkosti a zneškodnili ich jednoduchým, ale účinným spôsobom. Naučí nás trénovať svoj mozog pomocou všímavosti a ďalších postupov, ktorých účinnosť bola vedecky potvrdená.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Grada
Originální název:

Unwinding Anxiety , 2021


více info...

Přidat komentář

Clea3112
19.11.2022 3 z 5

V knize najdete několik zajímavých podnětů, ale jako celek na mě působí velmi rozvláčněle. Jako by si autor dal za úkol, že musí napsat 350 stran a dělal vše pro to, aby tuto naplánovanou normu dodržel. Tím se bohužel ztrácí hlavní myšlenková osa a musíte si občas připomínat, o čem že to posledně autor mluvil a k čemu to mělo směřovat. Takže za mě trochu zklamání. Kniha hodně staví na technikách mindfulness a práci se zlozvyky, což samo o sobě není špatné. Stačilo však 120 stran a konečný efekt by byl působivější.

clare01
24.07.2022 2 z 5

Pro mě je kniha bohužel velké zklamání. Z názvu sice vyplývá, že se zabývá úzkostí, ale není to tak úplně pravda. Spíše se dočtete o tom, jak se budují návyky a jak se zbavit zlozvyků (alkohol, kouření, záchvatovité přejídání). O úzkosti autor píše pouze okrajově a z mého pohledu příliš povrchně. Navíc by se poselství celé knihy dalo shrnout do jednoho článku a ne na téměř 350 stran. Čtení pro mě bylo úmorné a musela jsem se do něj nutit, protože jsem pořád čekala, až přijde nějaký aha moment, ale ten bohužel nepřišel. Pokud vás zajímá tématika úzkosti, doporučuji určitě sáhnout po jiné knize.


Jurajovamaka
18.02.2022 5 z 5

Odborníkmi spracovaná kniha o ÚZKOSTI a jej zvládaní, prekonávaní...v mnohých výskumoch sa s autormi stotožňujem...
Odporúčam pre ľudí, ktorí si prechádzajú zložitejším životným obdobím a potrebujú povzbudiť, prípadne hľadajú odpovede na mnohé nezodpovedané otázky.

Štítky knihy

úzkost

Autorovy knížky

Judson Alyn Brewer
americká, 1974
2021  71%Ako prekonať úzkosť

Kniha Ako prekonať úzkosť je v

Právě čtených2x
Přečtených21x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst27x
Chci si koupit10x