Akciové investice

Akciové investice https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/253415/bmid_akciove-investice-gUb-253415.jpg 4 54 12

Investování je jednoduché, ale ne snadné. Tato kniha, která obsahuje řadu konkrétních příkladů z autorovy více než dvacetileté investiční kariéry, vám ho pomůže zvládnout. Investování do akcií je založeno na jednoduchých myšlenkách. Autor s nimi čtenáře seznamuje a vysvětluje, jak je aplikovat v praxi. Naučíte se, jak oceňovat společnost a jak správně pohlížet na pohyby trhu. V knize jsou dále vysvětleny pojmy kruh kompetencí a bezpečnostní polštář a jejich praktické použití. Naučíte se formulovat si vlastní investiční filozofii a vytvořit si vlastní investiční proces. Samostatné kapitoly jsou věnovány riziku, psychologii investora, inflaci a tomu, co je dobrá společnost a jak a kde ji hledat.... celý text

Přidat komentář

Skripi
09.11.2023 4 z 5

Aj keď jeho fondu Vltava fund či ako sa to volá sa veľmi nedarí, tak táto kniha ako aj Naučte se investovat je veľmi prínosná a dobrá. Odporúčam všetkým začiatočníkom aj stredne pokročilým investorom.

Sudeda
05.10.2023 4 z 5

Dobrá knížka o světě akcií a investic. Investor může dostat skvělou příručku jak postupovat při analýze jednotlivých společností, tak i psychologickém tlaku na investora samotného při vývoji na trzích. Určitě je však pro budoucí pokročilé investory než však pro klasického investora kupující ETF jenž se tomuto hobby nechce tolik věnovat.


Schonecke69
04.01.2023 5 z 5

Toto 2. Vydání popisuje, jaký vliv má na hlavní třídy aktiv (akcie, dluhopisy,...) prostředí masivního tištění peněz centrálním bankami a jak si v tomto novém normálu můž počínat běžný investor.

Mira7
05.07.2022 5 z 5

Nákupy svých prvních akcií a obchody s nimi jsem realizoval několik let předtím, než jsem poprvé šel do práce. Ze zpětného pohledu se trochu divím, že se mi takto ještě za dob studií podařilo uspět a mé první daňové přiznání z příjmu bylo právě z prodeje akcií. V té době jsem postrádal skutečně kvalitní odbornou a srozumitelně zpracovanou publikaci. Tato kniha jí je a mohu ji doporučit všem zájemcům o investování do akcií. Ocenění společnosti, přístup k riziku, terminologie vycházející z praxe, příklady a z knihy jsem cítil i podporu pro vnitřní nastavení se pro dráhu akciového investora. Knihu hodnotím jako velmi dobrou. Četl jsem až 2. rozšířené vydání.

P.S. Kniha se zabývá mj. i možnými způsoby jednání centrálních bank v určitých situacích. Více naznačovat nebudu. Přečtěte si.

podko_lenka
26.05.2022 5 z 5

Moje první kniha o investování do akcií. Pro mě jako začínajícího investora je poutavě napsaná a stále se k ní občas vracím a vybírám pasáže, které jsou pro mě aktuální. Jako bonus vidím, že je psaná českým autorem, tedy snáz ji využiju v praxi.
Doporučuji pořídit rozšířené vydání, které zohledňuje i dopad období coronaviru.

Berg1
26.04.2022 4 z 5

Krátký úvod do světa akcií a hodnotového investování, který může pro mnoho lidí být otvírákem k dalším knihám. Určitě nečekejte žádné rady typu "Jak zbohanout v pěti krocích", nebo jiné motivační bláboly. Aktuální vydání je doplněné o zajímavé kapitoly týkající se inflace a toho, jak je možno se ji přizpůsobit.

epete
19.01.2022 4 z 5

Zvažujete-li zda začít či nezačít individuálně investovat do akcií, je tato kniha dobrým pomocníkem (při čtení jsem si oprášil základy podnikové ekonomiky a ekonomie vůbec). Velmi zajímavá je také část o pasivním investování v poslední kapitole.

tomas3272
07.07.2021 4 z 5

Pro mě, jakožto laika, je kniha velmi dobře napsaná, což oceňuji. Mám rozečteného ještě Grahama a nejdříve bych rozhodně doporučil tuto knihu (aktuálně vyšlo aktualizované 2. vydání, které jsem si již objednal, zřejmě si to dám ještě jednou).

Prince_of_book
07.10.2020 5 z 5

Kniha o investování do akcií pro lidi, co už se v investování do akcií alespoň trochu vyznají. Je zde spousta zajímavých myšlenek a vysvětlivek, jenže pro úplného nováčka to není. Je vidět, že pan Gladiš má spoustu zkušeností a z knihy je evidentní jeho vzhlížení se v W. Buffetovi (asi nejznámějšímu investorovi) od něhož přebírá spoustu citací, myšlenek(snad správných) a příkladů.

Jediné za co strhávám body je(a to je částečně i má chyba), že spoustu toho, co pan Gladiš v knize píše doslova a do písmene řekl na většině přednáček či seminářů o investování, které jsou dostupné na youtube, což je sice jasné když se drží svojí myšlenky, že ji bude opakovat, ale za mě je to trochu škoda.

Nicméně velmi kvalitní titul pro amatérské investory. 9,5/10

lucky_zebra
18.08.2017 4 z 5

Za mě dobrá kniha. Podle mého dobrá i na ujasnění zmatků v Buffettologii. Knihu ale nemohu doporučit úplným začátečníkům, ti by si měli nejprve nastudovat základy jinde. Potom lépe porozumí knize a bude pro ně i hodnotnější.
Pro mírně pokročilé investory je pak kniha výborná. Ale na Grahama nemá :-)

achilles
29.12.2015 5 z 5

Výborá kniha pro ty, kteří obchodují s akciemi,nikoliv pro ty,kdo s tím chtějí začít. Musíte být více fundovaní, abyste porozuměli psanému slovu. Nemohu této knize (příručce) nic vytknout, snad jen to, že autor preferuje americké akcie. Vzhledem k tomu, že je to česká kniha, bylo by lepší věnovat se spíše českým akciím.

ladyba
27.10.2015 4 z 5

Poměrně útlá brožurka, trochu zdravice Warrena Buffeta, ale přece jen titul, co už vyžaduje určitě zasvěcení do problematiky. Přímé investování do akcií není pro každého.

Štítky knihy

investice akcie

Autorovy další knížky

Daniel Gladiš
česká, 1968
2015  89%Akciové investice
2004  82%Naučte se investovat

Kniha Akciové investice je v

Právě čtených5x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce35x
Chystám se číst41x
Chci si koupit24x
dalších seznamech2x