Ájurvéda: Život v rovnováze

Ájurvéda: Život v rovnováze https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/440034/bmid_ajurveda-zivot-v-rovnovaze-6V5-440034.jpg 4 6 1

Základní kniha ájurvédy, psaná po západního čtenáře, přináší poznání jak díky vyladění stravy a každodenních rituálů dosáhnout fyzické, emocionální a spirituální rovnováhy. Čtenář se seznámí se sedmi základními tělesnými typy a vhodné stravě pro každý z nich. Kniha se věnuje i osobnostní charakteristice a psychospirituálním atributům jednotlivých typů. Obsahuje tabulky s potravinami, menu vhodné pro jednotlivá roční období i doporučené denní rituály pro každý typ.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Duchovní literatura , Zdraví

Vydáno: , Alferia
Originální název:

Ayurveda: A Life of Balance


více info...

Přidat komentář

Meginho
19.05.2022 5 z 5

Nakladatelství Alferia rozdělilo přeložený bestseller autorky na dvě části, toto je ta první, teoretičtější, následovat bude vydání druhého dílu obsahující recepty. Musím říct, že se na recepty moc těším a určitě mi ani druhý díl nebude chybět v knihovničce.

Kniha je úvodem do ajurvédy, obsahuje jednoduchý test, kde si můžete ověřit, která dóša nebo kombinace dóš u vás převažuje. Dále v ní najdete seznam potravin, které jsou pro vás vhodné nebo například praktickou tabulku poměrů, jak správně vařit luštěniny nebo obiloviny.

Myslím, že je kniha povedená, vše je jednoduše vysvětleno, doplněno srozumitelným návodem, jak postupně a úspěšně s ajurvédou začít :)

Štítky knihy

ájurvéda

Autorovy další knížky

Maya Tiwari
indická, 1952
2020  77%Ájurvéda: Život v rovnováze
2022  60%Pančakarma - Ájurvédská očista těla

Kniha Ájurvéda: Život v rovnováze je v

Právě čtených2x
Přečtených8x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst34x
Chci si koupit17x