Ajdar

Ajdar https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/41094/bmid_ajdar-AjX-41094.jpg 4 38 9

Ilustrovaný příběh o statečné holčičce a podzemním drakovi. Matyldina země je jedna z nejkrásnějších na světě. Jednoho dne ale přijde zemětřesení a nic není jako dřív – až na Matyldu. Král ji pověří nebezpečným úkolem: vydat se do nitra země za drakem Ajdarem, který zemětřesení způsobil, a zjistit, co ho rozzlobilo.

Literatura světová Pro děti a mládež Příběhy
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Ajdar , 2002


více info...

Přidat komentář

Litocha
18.04.2024 3 z 5

Pro mě je kniha snadno zapomenutelná. Příběh je velice jednoduchý, putování trochu monotónní. Už po pár dnech po přečtení se mi detaily vykouřily z hlavy. Ani ta popletená zvířata mě nenadchla jako jiné čtenáře - snad proto, že jsem v ruce měla i jiné knihy s popletenými/podivnými zvířaty, navíc pěkněji ilustrované. Ilustrace jsou na mě až moc zjednodušující, líbilo se mi ale barevné ladění a žluto-oranžovo-červené přechody.
(Jako první jsem si zkoušela přečíst název knihy pozpátku, protože mi připomněl Říši Agord, a ulevilo se mi, že není prohozené druhé a třetí písmeno ;)

Orange8knihomol
14.02.2018 4 z 5

Velmi srandovní a vtipné čtení!


p3tris
12.12.2016 5 z 5

Společně se Strašidly, které se bojí měsíce je to nejoblíbenější kniha mé dvouleté dcerky, kterou musíme vzít alespoň jednou denně do ruky a zkontrolovat, jestli čert spí. A samozřejmě kouknou na zamíchaná zvířátka. Díky závěrečnému "PRÁSK" mi teď všude ukazuje písmenka "S" a "P".

Chromina
10.11.2015 5 z 5

Děti (7 a 5 let) tuhle knížku dostaly úplně náhodou a milují ji, baví je, i když ji čteme pořád dokola, odříkávají zpaměti celé pasáže. Líbí se jim ilustrace (spousta legračních detailů, které byste normálně přehlédli), dokázali si vymyslet další popletená zvířátka. Vyzkoušejte ji. Mně se líbí originalita a ekologický přesah. Jen škoda, že je tak krátká. Eva, Vojtíšek a Terezka.

bibi.r
14.05.2015 5 z 5

Toto bylo opravdu hrozně roztomilé čtení :).

Samira
04.04.2014 5 z 5

Překrásná kniha, já na ni nedám dopustit. Líbí se mi zpracování knihy, ilustrace i ekologické téma. Pro mě je to kniha přesahující věk. Dcera samozřejmě miluje vtipnou pasáž s výměnou - psoryba a další.
Doporučuji!

Alseri
17.06.2013 3 z 5

Milá a poučná kniha s krásnymi ilustráciami a originálnou zápletkou. Trochu mi prekážal rýchly spád bez gradovania situácie. Ale deťom to vadiť nebude.

koprifka
02.04.2013 5 z 5

Naopak - mě už bylo třikrát deset a u této knížky jsem se nejen pobavila, ale i na chvíli zastavila v bláznivém tempu života a připomněla si, že odvaha a chuť cokoliv překonat nás žene dopředu. Navíc jsem ocenila skrytou eko výchovu pro děti - drakovi v Zemi škodili hlavně lidé:-) Knížka měla velký úspěch u mého syna i u dětí z mé třídy.

sam198
09.09.2011 3 z 5

Pohádka pro děti (čekal jsem spíše něco dospělejšího ve stylu Persepolis) s krátkým a jasným příběhem a nevýraznou, tuctovou kresbou. V porovnání s dětskou literaturou to ale rozhodně není špatné. Pokud vám už bylo deset tak o tom ani nepřemýšlejte.