Ahoj Ježíši, můžeme si popovídat?

Ahoj Ježíši, můžeme si popovídat? https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455793/bmid_ahoj-jezisi-muzeme-si-popovidat-3d6-455793.jpeg 4 5 2

Otec Elias Vella se pustil do odvážného experimentu. Jak by vypadalo setkání dnešních mladých lidí s Ježíšem? Jaká slova by volil Kristus tváří v tvář jejich životnímu příběhu? A jaké odpovědi by měl na složité problémy dnešní doby? Variace na evangelium o cestě učedníků do Emauz (Lk 24,35–53) se odehrává v jedné běžné restauraci. Pět mladých lidí z různých koutů světa spolu mluví o svém životě, když tu si k jejich stolu přisedne neznámý muž s tričkem, na němž svítí nápis LÁSKA. Otevřou se mu a poznají v něm Ježíše? Svěří se mu se svými radostmi, bolestmi a zraněními? Dojde k proměně jejich srdcí a životů? Jedno je jisté: Ježíšovo slovo i podaná ruka platí.... celý text

Literatura světová Náboženství Pro děti a mládež
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Hello, can I speak with Jesus? , 2013


více info...

Přidat komentář

martunka
15.05.2022 5 z 5

Knihy od tohoto autora čtu opravdu ráda...ale tahle mě úplně dostala! Doporučuji všem, kteří se chtějí zajímavým způsobem přiblížit k Ježíši.

GepardLady
23.11.2020

Nebudu hvězdičkovat, protože jsem kousek za polovinou knížku odložila s tím, že katolická dogmata prostě nejsou pro mě. Nedokážu ani přijmout to, že kněz vkládá do úst Ježíšovi své ortodoxní postoje. V něčem snad kniha může mladým Kirsta přiblížit, nejsou tam jen dogmata (někdy je ta polemika docela zajímavá a některá zažité předsudky může zbourat, jiné ale naopak posílí - viz předmanželský sex apod.), Občas jsem ale skřípala zuby a říkala si, co by Ježíš řekl na to, kdyby se někdo skrze něj takhle vyhrazoval vůči něčemu či někomu.

Takže, pokud se chcete přiblížit Bohu a ujasnit si v sobě, jak to s vírou vlastně máte (protože vás na tom třeba něco láká, ale protiví se vám právě to dogmatické církevní pojetí), pak spíše doporučuji o dost lidštější Hovory s Bohem od. N. D. Walsche. Ta vám Boha neodcizí, naopak třeba zjistíte, že tohle je Ten, v něhož věříte, byť se nazýváte ateisty - beru podle sebe :-)


Kniha Ahoj Ježíši, můžeme si popovídat? je v

Přečtených9x
Knihotéce4x
Chystám se číst4x