Agonie

Agonie https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31462/agonie-31462.jpg 4 117 18

Jennifer Hernandezová studuje čtvrtým ročníkem medicínu v Kalifornii a právě jí začíná rozhodující stáž na vysněné chirurgii. Jenomže v té chvíli umírá v Indii její babička. A Jennifer se to dozvídá z televize. Maria Hernandezová odjela do Indie na operaci kyčle, protože ve Spojených státech na ni neměla dost peněz. Ač byla jinak zdravá, zemřela dvanáct hodin po operaci na nečekané a nevysvětlitelné komplikace. Vedení nemocnice navíc na Jennifer naléhá, aby se co nejrychleji rozhodla, jak naloží s babiččiným tělem. Jenomže než Jennifer doputuje do Dillí, umírá tu ve stejné nemocnici a za stejně podivných okolností další americký pacient. A další den v jiné nemocnici třetí. Začíná to vypadat, že se tu děje něco neblahého. Něco, na co Jennifer sama nestačí. Obrátí se proto na své přátele, soudní lékaře Laurie Montgomeryovou a Jacka Stapletona, a ti se vydají do Indie přijít záhadným úmrtím na kloub. Stihnou však vyřešit vše dřív, než se nemocnice těl zbaví?... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Foreign Body , 2008


více info...

Přidat komentář

hankapimi
15.12.2023 3 z 5

Po deseti letech se mi zachtělo si přečíst něco od R. Cooka a sáhla jsem po Agonii. Příběh je zasazen do Indie a věnoval se v současné době atraktivní zdravotní turistice, když pacienti nemají dost financí na operaci ve své vlasti. Zaneřáděné indické ulice, špína, smetí, hordy malých žebrajících podvyživených dětí ve špinavých hadrech, otlučená pomalovaná auta, rikši, autobusy, cyklorikši, chodci a mezi tím vším toulaví psi, krávy a potkani. A vedle soukromá klinika... Soukromý sektor klinik se tolik liší od státního, jako by se pacient dostal z lékařského ráje do lékařského pekla. A v tomto dokonale vybaveném soukromém ráji kdoví proč umírají američtí pacienti... A pro mne velmi zajímavým byl popis pohřebiště a kultu pohřbívání ve Váránásí a meditující hinduističtí mniši a kněží v bederních rouškách, pojídající bháng, marihuanu s jogurtem. Ale tato kniha na Shantaram nemá ani omylem a děkuji Jackovi Bauerovi, že se zmínil o jejím seriálovém zpracování, moc se mi líbilo.

Jack Bauer
04.09.2023 5 z 5

Velmi dobrý příběh odehrávající se v Indii velmi čtivě napsaný, ale jak přes kopirák, nic nového, jakobych to už několikrát četl jen vsazeno do jiného prostředí. Že by Cookovi už docházeli nápady? Cestovatelský thriller, to mám velice rád. Čtenář se při napětí podívá do jiných kultur, zde velmi zkorumpovaná Indie, plná smogu, smradu, špíny, žebráků a nemocí. A tuhle kulturu k nám donesli někteří naši spoluobčané. Líbila se mě kniha Shantaram z dobře popisované Indie a velmi dobře nejen z indického slumu zpracovaný seriál.


Lily101
18.06.2021 4 z 5

U závěru si nejsem jistá, zda je moc uvěřitelný, ale jinak jsem s knihou byla spokojena. Před touto knihou jsem četla jinou knihu od Cooka (konkrétně: "Toxin") a užívala jsem si pocit, že vím o celé situaci (u "Toxin" nebylo zřejmé, kdo konkrétně má na svědomí onu tragédii). Vcelku mě děsil opakovaně zmiňovaný osud obou protagonistek v rámci jejich rodin.

Kniha z počátku nebyla až tak čtivá (jsem zvyklá u pana Cooka knihu otevřít a číst s pomalu zatajeným dechem min. do 200 stran), ale pak se děj rozjel a nešlo se od knihy odtrhnout. Tato poslední poznámka není součást hodnocení.

Dandy1
25.01.2021 3 z 5

Klasická Cookovka. Líbil se mi popis Indie. Téma je také velmi dobře zvolené.

Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.

SilvaK
12.05.2020 4 z 5

Napínavá detektívka z lekárskeho prostredia. Cook väčšinou nesklame.

pingu1
28.02.2019 3 z 5

Další ze čtivých detektivek z lékařského prostředí. Indie mi ale moc nesedla, tentokrát za mě musí tři hvězdy stačit ...

čef
09.09.2018 5 z 5

Zajímavé z mnoha hledisek, nejen lékařského nebo z nefér boje o pacienta, kde se, jak známo, nachází autorova parketa. Pozoruhodný, nikoliv však příliš objevný, pohled na indickou realitu, dávný domov jedné z našich menšin. Korupce, smrad, žebráci, fatalistický pohled na život, výkaly a jiné hnusy - naštěstí v tomto románu je to popsáno pouze okrajově bez barvitých detailů. Lékařský napínák s nájemnými vrahy, který, jako vždy, jistě dobře poslouží k nenáročnému rozptýlení.

kacaaba
20.01.2018 5 z 5

Další napínavý díl. Moc se mi líbilo, že se tu prolínalo více postav a ne jen Jack a Laurie, nemohla jsem se od knihy odtrhnout.

Len2očka
31.10.2017 4 z 5

Opět čtivá kniha od tohoto autora,vlastním téměř všechny jeho knihy,kdysi přečtené,musím se k nim vrátit,bavily mě.

Palorizek85
05.06.2016 4 z 5

Velmi zajímavý a napínavý thriller z lékařského prostředí - doporučuji.

Skripi
12.10.2015 3 z 5

SPOILER Tento diel o Laure a Jackovi je výborným pokračovaním. Vadí mi ale zasa pár nenormálnych situácií v deji ako napríklad prečo Jennifer nechali samu v Hoteli, mysliac si že bude v bezpečí keď pred tým ju chceli zavraždiť... :(

Jossie
21.05.2015 5 z 5

Zatím nejlepší a nejčtivější díl, bezpochyby proto, že tu nebylo tolik medicínských odborných výkladů, ale hodně děje kolem. Navíc se tu Jack a Laurie nechovali jak je jim vlastní- jako pitomci neustále ohrožující svůj život. Hezká kniha.

ovpana
01.12.2014 5 z 5

Užasná kniha , moc zajímavý děj dozvíme se i něco nového o životě a zvycích v Indii.

rose
18.10.2013 4 z 5

Docela dobrý lékařský thriller, jakých tenhle autor napsal už hodně. Tady je k napínavému příběhu navíc i exotické prostředí současné Indie, takže se knížka dobře čte. Jen jsem čekala trochu dramatičtější finále.

Jajulle
15.10.2013 4 z 5

Myslím, že takový průměr od této autorky.

Kubíííína
11.03.2013 5 z 5

Naprosto suprov

kika 13
02.03.2013 4 z 5

Drsně popsané scény až jsem se bála.