Hitman

Hitman https://www.databazeknih.cz/img/books/57_/57216/bmid_hitman-J4c-57216.png 4 92 11

Agent X-Hawk série

1. díl >

X-Hawk je krutý pán, krutý vládce a loajalitu svých bojovníků si dokáže vynutit do slova a do písmene až za hrob. Framon Dotchi, bojovník klanu, který prohrál ve válce s Kováři Rovnováhy, je jedním z mnoha v jeho službách. Zkušený klanový válečník dostává jednoduchý úkol - vražedným útokem má narušit hladký chod mašinérie Kovářů tak, aby X-Hawk měl čas provést tajnou citlivou operaci. Dotchi má odstřelovací pušku, úkol a hledá správný cíl. Proti Agentuře ve jméně svého klanu bojoval několik let, ale přesto se mu nechce pro nového děsivého šéfa zabíjet civilisty. X-Hawk ale selhání netoleruje. Musí zabít, nebo se jeho duše rozpadne v pekle stvořeném největším z čarodějů. Sám proti všem.... celý text

Přidat komentář

avalonek
29.11.2023 3 z 5

Nebylo to špatné,ale četla jsem i lepší

zbuy
11.11.2023 4 z 5

Spin-off knižní série Agent JFK, nikoliv ovšem pohled očima Agentury Kovářů rovnováhy, ale ze zorného úhlu druhé strany, té záporné. Příběh osamělého bojovníka přinuceného pracovat pro temného mága hraběte X-Hawka. Příjemná krátká jednohubka se vším co od Miroslava Žambocha očekáváte.


rimar
27.01.2023 4 z 5

To jako vážně mistr Žamboch vymlouvat se že jedu chytat na chovný rybník Rožmberk když tu máme třeba Lipno? To by se daleko frajer nedostal. Děj jednoduchý ale postupně začíná člověk cítit k hlavnímu hrdinovi spíš sympatie protože jede skrz příběh svým mravním kodexem který je pochopitelný a lze s ním souhlasit.

T800
08.01.2022 3 z 5

Mám pocit, že tady už se vaří jen z čisté vody. Žádné nové nápady, ani překvapení.
Nneí to sice špatné, jede to v rytmu JFK a proto jsem od toho ani víc neočekával. Ikdyž jisté zklamání je na místě.

vlkodlaq
05.10.2020 3 z 5

Páně Žamboch je momentálně, a už delší dobu, mým nejoblíbenějším českým autorem, v tomto směru nahradil páně Kulhánka. Přečetl jsem už větší část jeho tvorby a musím říct, že Hitman je asi nejslabší knihou od něj. Abyste mě nepochopili špatně, pořád je to dobré a čitelné, má to spád a přečetl jsem to po chvílích před spaním za pár dní, jen příběh je trochu plošší, pointa méně výrazná a celá kniha, opakuji, i když je dobře čitelná, nedosahuje kvality a čtivosti jiných knih páně Žambocha.
Hitman mě neodradil a po pauze s jiným autorem s k páně Žambochovi opět rád vrátím.

Tamten
18.12.2019 3 z 5

Jednohubka, která se rychle přečte, nenudí ale ničím neuchvátí.

Velká Feferona
25.03.2018 4 z 5

Musím říct, že u pana Žambocha jsem zvyklá na lepší. Začátek vyzníval přiměřeně slibně, ale pak jako by to celé tak nějak vyšumělo... no nevím. Na vlastní pěst bylo každopádně o dost lepší, ale...
Ale. Nesporným plus je, že to (na rozdíl od podstatné části jiných JFK) nepůsobí jako slohová práce žáka 8. třídy ZŠ.
Jistě, dalo se z toho vytřískat víc a není to zdaleka tak kulervoucí, jak bych čekala, proto ta 1 hvězda dolů, ale v rámci série pořád těžký nadprůměr.

NemmamSlov
04.05.2017 4 z 5

Tak ze co sa tyka JFK tak celkom zaujimave citanie. Pribeh celko chytlavy, akcia a krv tak tiez nechyba ako je to u knihach pana Zambocha normalka. Zaujimave by bolo keby sa Framon Dotchi stretol s Johnom Kovarom, snad to v buducnosti uvidime. V knizke som si tak tiez myslel ze prvu nakladacku dostal od Franka Boormana, ale to som sa milil a spoilerovat nejdem tak prijemne citanie. Co sa tyka JFK jedna z tych lepsich. Odporucam precitat. :)

Terva
20.12.2016 4 z 5

Ve známé historii paralelního metaverza je X-Hawk člověk (pokud ještě stále zůstává člověkem), který ve svých rukou soustředil největší moc. Ovládá tisíce světů a ještě víc jich skrytě nebo otevřeně ovlivňuje.

Čekal jsem příběh přímo o Xaviéru Hawkovi o jeho životě a o tom, jak byl jeden z hlavních zakladatelů Equilibrii Ferrarius (Kovářů rovnováhy)
Jenže toto je příběh úplně někoho jiného. Hitmana, člověka, kterého uzurpuje X-Hawk a nutí jej udělat zmatek v řadách kovářů rovnováhy v naší realitě.
Tomuto člověku jsem fandil. Byl celou dobu pod rouškou strachu vydírán X-Hawkem ale dostal šanci si vybírat. Plně ji využil, ale svůj úkol, který mu byl vyčleněn, splnil.
Tohle je válka a ve válce se nevraždí, ve válce se zabíjí.
Tento příběh se odehrává někde mezi 25 a 27 příběhem Johna Francise Kováře.

Malá ochutnávka:
Když jsem skončil, ulice už klokotala změtí lidí, troubících aut a zablokovaných tramvají. Koupal jsem se ve vlastním potu, tepy srdce splývaly jeden s druhým a v plicích mi chrčel zahlcený dieselový agregát. Nepamatoval jsem si vůbec nic, kromě obrazu hraběte X-Hawka.

Klasický Žambochův příběh. Hitman je voják, zná zbraně, zná obranu, ví, jak se vyhnout problémům. Umí předvídat, ztratí se i v cizím světě, nezná slitování, ale ví, co je to láska.
Drží se zásady, že dokonalá znalost terénu je jeden ze základních předpokladů úspěchu
jakékoliv akce.
Není tu humor, což vůbec nevadí. Jedná se spíše o jeden z těch smutnějších příběhů v této sérii.

Pan Žamboch si v knize zahrál jednu z vedlejších postav:
CITÁT – Tady agent Žamboch, potřebuju záchranku.....
A nezapomněl ani na pivo: U druhé třetinku jsem k sobě dokázal být upřímný a přiznat, že tohle místní pivo je ještě lepší než Velnucký ležák.

Donatello
01.11.2014

Týpek, jako hodně... Dobrá učebnice pro nájemné vrahy ;)

Sirius
09.01.2011 3 z 5

Líbilo se mi to víc než Vincent Vega, ale i tak mi to přišlo nemastné neslané a hlavně bez nápadu. Celou dobu jsem měl pocit, jako by to psal někdo, kdo si na Miroslava Žambocha jenom hraje a jde mu to fakt špatně a navíc je Hitmana x tou verzí všeho, co už jsem od autora četli. Opět závan osudovosti, jeden proti všem a další věci tak typické pro Žambocha. Chvílemi jsem i řval a skrytě doufal, že autor hodí do polévky nějakou novou ingredienci a vylepší ho. Bohužel se tak nestalo. Hrdina má do sympatičnosti Kováře daleko (samozřejmě - zabiják by neměl být sympatický, ale i tak...). Jako samostatná kniha možná, ale jako první díl nové série je to fakt moc slabé. To i Pašerák před několika lety byl prostě lepší. Ale nápad psát o dění z pohledu druhé strany a oceňuji ho.