Agent na cizím hřišti

Agent na cizím hřišti https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430725/bmid_agent-na-cizim-hristi-mTL-430725.jpg 4 18 6

Nat je veteránem britské tajné služby. V sedmačtyřiceti letech by čekal, že ho pošlou na odpočinek, ale on dostane nový tým a nový úkol: dohlížet na aktivitu ruských agentů řízených Moskvou. Nežije však jen svou prací; stará se jednak o svou maželku, právničku a levicovou intelektuálku, a relaxuje u badmintonu, hry, v níž i přes svůj střední věk exceluje. Právě při badmintonu se seznámí s rozhněvaným mladým mužem, který nenávidí Brexit, Trumpa a vůbec celou post-reaganovskou a post-thatcherovskou konzervativní politiku. Nat mu manželku představí a mladík oba dva přesvědčí svými radikálními postoji, že současná pravicová agenda, jak britská, tak americká, jsou čiré zlo. Navíc Nat zjistí, že za Trumpovým vítězstvím v prezidentských volbách, stejně jako za Brexitem, není nikdo jiný než Putin… Špionážní román Agent na cizím hřišti není jen napínavým vyprávěním osmaosmdesátiletého spisovatele, ale dílem tak aktuálním, že zcela neomylně drží prst na tepu doby – a ten prst se jedinkrát nezachvěje... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Argo
Originální název:

Agent Running in the Field , 2019


více info...

Ptaca
Ptaca
13.12.2023 1 z 5

To není můj John le Caré.

ThomasRuhe
ThomasRuhe
07.07.2023 2 z 5

Špionážní žánr sice moc nemusím, ale John LeCarré má dobrou pověst tak jsem to chtěl zkusit. Nebylo to nic moc, celkem se nic neděje, jasně špioni jsou špioni, ale příběh je dost jalový a nakonec bylo čtení nuda. No co se dá dělat, nevyšlo to.


ANTITERRA
ANTITERRA
02.04.2022 2 z 5

Knihy Johna le Carrého mám ráda pro jejich dobré zápletky a neprvoplánové hrdiny, ale Agent na cizím hřišti patří mezi autorovy slabší kusy. Jako kdyby měl tentokrát k ruce politicko-korektního poradce, který mu našeptával, co má a nemá psát, aby se čtenář progresivistického Guardianu znovu nesesypal (když už bere antidepresiva po brexitu). V chatrném a neakčním příběhu chyběla snad už jen hrdinná transexuálka, nebo nebinární těhotný muž.

mgeisselreiter
mgeisselreiter
24.03.2022 4 z 5

Pro mě příjemné překvapení, autor ve svém věku dokázal napsat smysluplný reálný špiónský román. Děj (zápletka) není sice nijak moc zajímavý, ale samotné líčení všeho kolem naopak je velmi zajímavé. Jen se zcela neztotožňuji s levicově a proevropsky zaměřeným směrem, le Carré prostě na stará kolena vnímá svět trochu jinak. 75%, 24. 3. 2022.

ondrej.b
ondrej.b
27.02.2022 4 z 5

Pro mě zatím nejsrozumitelnější autorova kniha. Dobře se četla, neztrácel jsem se v množství postav a děj klasicky plynul. Akce ve skrze minimální, je to hlavně povídavé, ale ne nudné. A potěší i aktuální doba děje, Brexit, zmínky o Trumpovi a Putinovi....

Martinmmm
Martinmmm
21.08.2021 5 z 5

Le Carré v plnej paráde..inteligentná kniha, ktorá si udržiava tempo po celú dobu..