Není krve bez ohně

Není krve bez ohně https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/343572/mid_agent-jfk-002-neni-krve-bez-ohne-QHA-343572.jpg 4 229 26

Agent JFK série

< 2. díl >

John Francis Kovář, bývalý kapitán speciálních jednotek, člen úderného týmu Agentury EF se účastní první mise do jiného časoprostoru. Má to být rutinní výprava, jakých Agentura provádí desítky a stovky. Navzdory předpokladům se však se ocitá ve víru zběsilých událostí, které vrcholí 2. prosince roku 1805 monumentální bitvou u Slavkova. JFK a jeho noví přátelé nemají čas ani prostředky, aby svou účastí zásadně ovlivnili slavnou a krvavou řež, známou jako „Bitva tří císařů“. Nic jiného jim však nezbývá – uprostřed bitevní vřavy musí svést rozhodující boj proti zbraním, které v té době neexistovaly, proti silám existujícím napříč časem i prostorem od počátku světa do jeho skonání. John F. Kovář na vlastní kůži poznává vnitřní smysl agenturního hesla: Svůj svět si musíme zasloužit! Tento příběh je připomínkou a svéráznou poctou 200. výročí bitvy u Slavkova.... celý text

Žánr:
Romány , Literatura česká , Sci-fi

Vydáno: , Triton
více info...

Přidat komentář

jaroiva
13.03.2024 5 z 5

Tento díl mě bavil víc než první. Je do do značné míry tím, že se odehrává v okolí Brna, Slavkova, Macochy...
Hodně mi to tentokrát sedlo. A jak mám ráda cestování časem, tak tady mi připadalo úplně vedlejší, ale bavilo mě i víc to ostatní.
Možná místy víc vtípků, než by bylo potřeba, ale na Macoše absolutně přesné :D
Průvodcům pokus o vtip odměnili návštěvníci pokusem o smích... To si úplně vzpomínám na jednu svou návštěvu Punkevních jeskyní. Ale prostě příjemné brakové oddechové čtení.

Hadati
01.03.2024 3 z 5

Druhý díl mě na rozdíl od prvního moc nebavil. Vyprávění nového příběhu o J. F. Kovářovi mi najednou přišlo dost neosobní, nevyprávěně očima hlavního hrdiny, ale jakoby spíše odtažitě anonymním vypravěčem.

Kovář je po prvním seznámení s cestováním v čase a do různých realit rovnou hozen do první mise, která se hned od počátku pěkně podělá. Také mi vadilo, že místo toho, aby „cestovatele z budoucnosti“ většina postav považovala za blázny, podvodníky nebo čaroděje, tak jim uvěří jen na základě toho, co jim tito cestovatelé řeknou. To mi přišlo jako dost nereálná reakce těchto historických postav.

Snad budou další díly zajímavější, zábavnější a logičtější. Tenhle díl mě zklamal.


martin9072
09.02.2023 3 z 5

První díl nastavil mantinely, kterých se druhý snaží držet. Opět tu máme příjemnou šestákovou brakovku, které bohužel ubližuje na můj vkus uspěchané tempo příběhu. Námět dobrý, u spousty okamžiků jsem se spokojeně usmíval, ale úsměv nikdy nevydržel dlouho, protože mi příběh někam utekl.

Poeta.kno
28.10.2022 3 z 5

Druhý díl je dost podobný prvnímu ... ale chtěl bych vidět výraz Napoleona, když uvidí utočit tanky :D

PastorMal13
22.08.2022 3 z 5

Takové béčkové cestování v čase teda v dimenzích. Čekal jsem, že autoři z bitvy Napoleona proti německým Tigerům vytáhnou více...

kaffa
09.10.2021 3 z 5

musím říct, ač nerada, že druhá kniha v sérii mě, na rozdíl od jedničky, zklamala.... spíš než akční béčko mi to připadalo jako céčko :-( vnitřní dialogy JFK nepřesvědčivé a místy hloupé, stejně jako rychlá andreina příchylnost.... jejich "seznamovací" dialogy byly úplně mimo mísu, vega na mě působil taky docela jinak, než si pamatuju z pozdějších knih.... tohle mi hrubě nesedlo.... a některá ta přirovnání.... na pokraji propasti trapnosti :-( prostě moment, kdy mi přijde na mysl první facepalm hned na první straně, to je hodně blbý....

ta hvězda je tam v hodnocení navíc spíš z úcty k celé sérii a za milou vsuvku s mysliveckou rodinkou.... zajímavé bylo taky přiblížení bonaparteho, to se mi naopak moc líbilo :-)

toni-az
01.05.2020 3 z 5

Nápady dobré, humor trochu laciný, řežba trochu méně akční než jsem očekával. Jiné očekávání jsem neměl, takže nezklamala. Jako pohodová oddechovka ok, ale podruhé už si to nepřečtu.

MichalPuchovsky
30.11.2019 4 z 5

"Není krve bez ohně" mi dalo niečo, čo som podvedome očakával už od prvého dielu - ujebanosť. Tento slovenský výraz vyjadruje radosť zo schopnosti vymyslieť niečo naozaj šialené (napíšem si vtipnú a drsnú knihu, kde bude Napoleon bojovať s nemeckými tankami a všetci sa z toho budú kakať broky) a reálne to aj stvoriť, vydať a predať chtivým čitateľom. Takto si ja predstavujem kvalitný brak, na ktorom obdivujem práve tú odvahu kvalitne napísať obriu chujovinu pre podobne postihnutých ľudí.

Metla
22.10.2018 3 z 5

"Baahrouum! Svissst! Beng!" Aneb kterak jsem k averzi vůči citoslovcům přišla. Chápu tyhle pazvuky různě výtvarně ztvárněné v komiksech, ale v knížce raději dám přednost prosté informaci, že něco zahřmělo nebo zasvištělo. Vážně mi to časté "Dooong! Kruach! Bauuuumg a Tsssak!" lezlo na nervy.
Druhý díl JFK je oproti jedničce akčnější a ucelenější. Zvláště příznivci doby Napoleona a bitvy u Slavkova si přijdou na své, obyvatele Brna a okolí pak mohou pobavit narážky na draka. Já sice nejsem fascinována počátkem 19. století, ale představa tehdejších armád v souboji s německými Tigery byla rozhodně zajímavá, stejně tak využití stíhaček.
Trojice hlavních hrdinů je na můj vkus stále zoufale plytká po psychické stránce, neznáme jejich historii ani motivaci, jsou to sarkastičtí tvrďáci, nic víc. Věčné drsňácké hlášky JFK, Vincenta a Andrey by mě okouzlily pubertě, zrovna jako nadpřirozené fyzické schopnosti (taková čilost bezprostředně po mučení atd.).
V knížce je mnoho krásných, humorných přirovnání, bohužel jejich nadužívání, ta zuřivá vtipnost v každé větě (hlavně v první polovině knížky), je až kontraproduktivní. O fungování agentury se dozvíme málo a zrovna tak postrádám přiblížení postavy arcipadoucha X-Hawka. Nicméně knížečka přinesla v podstatě to, co jsem očekávala: zábavný, nenáročný relax během poledních přestávek na oběd, nemohu tedy mluvit o zklamání. A vidím jedno velké pozitivum - zůstala spousta prostoru pro zlepšování:-).

RyonMathrin
30.05.2018 4 z 5

Tohle se mi líbilo ještě víc než Pašerák. Nejprve jsem se zarazil zmínkou o Napoleonovi, ale nakonec to bylo dobře napínavé. I když odhadnutelné, ale přesto potěšilo. Andrea je k nakousnutí, Vincent je borec a JFK dokonale doplňuje rovnostranný trojúhelník hrdinů. Opět ta lahůdková přirovnání. A parodie na Cimrmana mě fakt pobavila :-)

NemmamSlov
06.05.2017 5 z 5

Tak tento napad panovi Prochazkovi a panovi Zambochovi teda vysiel. Napad vojny u Slavkova, kde sa pan JFK, Vincent a Andrea stretnu s Napoleonom a pomahaju mu vyhrat vojnu, pretoze X-Hawk mal co sa tyka vyhercu vojny svoje plany. Tejto casti urcite nechyba akcia, humor a skvela dejova postupnost. A kto si nevie predstavit v Napoleonovej vojne zelezneho draka, tak tu mu to pan Vega nazorne ukaze. :)

Danduli
10.01.2017 4 z 5

J.F.Kovář právě nastoupil do agentury E.F. Nestačí se, ale ani rozkoukat a už ho čeká velmi náročná mise. Opět se kniha velmi dobře četla. Jsou to takové moje oddechovky, ale nemůžu říct, že by knihy byly nudné, právě naopak. Kniha je plná zvratů, napětí a zakončení mise tím, že v bitvě na Slavkově pomůže Kovář s Vegou Napoleonovi tím, že proti X-Hawkovým tankům použijí stíhačku mne opravdu rozštípalo. :-)

T800
30.10.2016 4 z 5

Kovářova druhá mise sice není tak dobrá, jako ta předešlá, ale příběh se rychle čte, má vtip a akci. Zatím jsem s touto sérií spokojen. Včera jsem si koupil další tři knihy a tak se pustím do následujícího příběhu.

Terva
16.06.2016 4 z 5

SVŮJ SVĚT SI MUSÍME ZASLOUŽIT
– Tak zní nápis nad vchodem do agentury E.F. (Equilibrii Ferrarius – Kováři Rovnováhy), jejímž členem se stal i John Francis Kovář.
Tento příběh se odehrává u Slavkova, což by ani snad tak nikoho nepřekvapilo.
Jen snad do té doby, kdy zjistíte, v jaké době se JFK ocitl.
Napoleon Bonaparte vyndal svou ruku s poza pláště a povídá: Potřebuji tvoji pomoc Johne.
A John František (Francis) Kovář rád pomůže.
Síla tohoto příběhu je v tom, že si krásně pohrává s alternativní historií.
Pozorné čtenáře určitě dostane do extáze vznik legendy o Brněnském drakovi. To je tak krásně podané, až tomu musíte věřit.
V příběhu se vyskytují známé osobnosti a asi ne úplně náhodně. Poprvé se tu seznamujeme s mužem jménem X-Hawk. Ano ten o němž napsal Miroslav Žamboch dvě samostatné knihy. Je tu, již z prvního příběhu náš známej, Vincent Vega. A nechybí ani nádherná a sexy komtesa Andrea de Villeford.
Malá ochutnávka: Ověřila jsem si, že jste šel do akcí, podle kterých by nešel natočit ani film. Já tohle všechno vím a proto vás chci ve svém týmu......

Ocitáme se uprostřed „Bitvy třech císařů“, ale něco je špatně a záhadná skupina vetřelců se snaží změnit výsledek této krvavé řežby. Velmi povedené kulisy, dobové zbraně a obleky a do toho …. a do toho vám nic není, to by byl spoiler. Čtěte a učte se od mistrů České fantasy.

PS – Možná se divíte, že jsem nedal plný počet hvězd, ale je to tím, že moc nemusím „přirovnávací“ humor Jiřího W. Procházky.
Jeho „měla boky jako závodní kůň“ nebo „skála ho slupla jako malinu“ a „knihovna se ježila zahradnickým nářadím, jako naštvaný dikobraz“ mi moc do příběhu nepasuje. Zbytečně tak zesměšní velmi povedenou temnou a krvavou atmosféru.

fmash
27.11.2015 3 z 5

Zřejmě zásluhou Procházky, který je na knize uveden jako zřejmě hlavní autor, se původně celkem temný příběh zvrtává v humoresku plnou nadsázky a hlášek. Ještě to jde, ale není to ono. Bude hůř.

marek1278
03.06.2015 4 z 5

Druhá část se mě líbila stejně jako předchozí úvod do JFK - bitva u Slavkova s tanky byla impozantní :) Těším se na další knížky

Misan1993
21.03.2015 2 z 5

Událost jako je bitva u Slavkova zpracovat takto levně nebyl dobý nápad. No nic odradit se však nenechám, zlý to nebyl a vrhnu se na díl číslo tři.

Yarwen
01.05.2014 2 z 5

John Francis Kovář se stává agentem a jeho první mise souvisí se slavnou bitvou tří císařů u Slavkova, léta páně 1805. Příběh je krátký, plytký, logika fungování mezičasových přenosů není popsána a proto si ji autoři ohýbají tak, aby docházelo k překvapivým prvkům v příběhu.
Souboje a bitvy jsou dobře popsané a čtivé, ale slepenec mezi nimi připomíná odbytou práci, případně dílo začínajícího patnáctiletého autora. Špatné to není, ale vzácný čas je vhodné věnovat lepším knihám - 31%.

LuciusWlk
24.12.2013 2 z 5

Určitě je to zajímavější než Pašerák, i když posun k lepšímu zatím nic moc. Příběh je bohužel jeden velký patos, což se ale u sci-fi stává. Tak uvídíme dál.

Fuksinka
26.11.2013 4 z 5

Super chuťovka: Napoleon, odporný záporák a nácci v super akční knížečce. JFK s Vegou a komtesou tvoří skvělý tým a dokonce i vtipu přibylo.
Vadila mě jen ta neustálá přirovnání čehokoliv k něčemu (procházkovina?) - nebylo to vtipné a pokud šlo o to navýšit literární kvalitu, tak se nepovedlo. Odkaz na Cimrmana mě potěšil, ale proč proboha potom celý vtip autor/autoři vysvětlují??? Tím ho dokonale zabili.