Smrt v záři neonů

Smrt v záři neonů https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/361455/bmid_agent-jfk-39-droga-nasobici-lidske--Tl9-361455.jpg 4 32 6

Agent JFK série

< 39. díl >

Droga násobící lidské schopnosti a měnící jedince ve vražedná monstra nenechá JFK v klidu. Z indiánských teritorií sleduje stopu na východní pobřeží Unie do vyhlášeného města hazardu. V riskantní hře s místními gangstery se dostává do mlýnských kamenů drogového byznysu dalece přesahujícího hranice jednoho města. A možná státu i kontinentu. Tajemný nepřítel bezskrupulózně odstraňuje svědky i důkazy a stopy rychle chladnou ještě rychleji než přibývají mrtvá těla…... celý text

Přidat komentář

zbuy
22.07.2022 4 z 5

Pátrání po tajemné droze ve městě mafie v době prohibice. Solidní díl série, četlo se to dobře.

T800
21.08.2021 4 z 5

Po tom, jak to pěkně upadá, je tohle celkem podařený příběh. Rozhodně jsem si ho užíval víc něž několik předchozích.


axiom459
25.08.2018

Napsána je kniha celkem pěkně, ale s původním zaměřením série se zcela míjí. Od té doby, co nechali vytlouct Agenturu, to jde někam úplně jinam, pro mně z kopce. Je to škoda. A druhá rozjetá řada X-Hawk zemřela bohužel po druhém svazku.

NemmamSlov
27.06.2018 4 z 5

Libor Machala je zo spisovatelov co do JFK sveta urcite patri. John nadalej sleduje horku stopu po neznamej latke, ktora z cloveka robi vrazdiace monstrum a stopy vedu az do Atlanty city. Cestovanie portalom sa bohuzial nedockame, pribeh sa odohrava v JFK novom domove, kde pomaha rozbiehat uspesny podnik. Od Zambochovej casti Na vlastnu pest, autori ako keby zabudli na hlavneho nepriatela XHawka. Snad sa v dalsej casti pribeh pohne pozitivnejsim smerom.

Terva
29.05.2018 3 z 5

Jedním úderem pěsti
stejně tenhle svět
ani myšlení
nezmění.


Zhruba sedm měsíců jsem čekal na další příběh ze světa Johna Francise Kováře, tedy spíš ze světa po světě. A musím konstatovat, že se mi to tak trochu přestává líbit. Tento příběh, stejně jako dva, tři předešlé, už nejsou skoro sci-fi a jen okrajově fantasy, ale jinak mi to nejblíže sedí k přirovnání Májovka nebo western. Příběh je to dobrý, to neříkám, že ne, ale od 27 knihy s názvem Dlouhý černý úsvit, to jde s příběhy v této řadě spíše z kopce, než aby nějak překvapovali nadprůměrnou kvalitou.

Malá ochutnávka:
John si pamatoval, že v tomhle penzionu podávali slušné pivo, a pohotově si jedno u číšníka objednal.

A možná se není ani čemu divit. Otcové zakladatelé už to všechno dávno chtěli zabalit, ale jsou tak nějak uměle hnáni vřed a nikdo netuší, jak to zastavit. Pan Procházka se na Světě knihy 2018 přiznal, že si ani nepamatuje, kolik je v sérii JFK napsáno knih a mistr Žamboch se tam pro jistotu ani neobjevil. Vše pak musí táhnou borci, jako je Jan Hlávka, Vlado Ríša nebo Libor Machala. Posledně jmenovaný také napsal tento příběh.

Citát: Městská legenda už si žije svým vlastním životem.

Smrt v záři neonů je směsicí westernu a dobrodružství, máznuté trochou detektivního žánru. Sice se to dobře a lehce čte, ale už to není ono. Začíná se to od původní myšlenky hodně vzdalovat. Skoro vymizel humor a akce. Vše se vleče a prodlužuje. A hlavně konec mě zklamal. Teď zas budu dlouho čekat na další knihu, která se s velkou pravděpodobností bude podobat tomuto příběhu. Je mi jasné, že tohle dobrodružství pro tebe, Johne, neskončilo a budeš se honit za přízraky dál. Otázka je, zda bude čtenář chtít honit se s tebou. Mě už dochází dech.

Citát: Dívám se na to ale z té lepší stránky, z nulového honoráře nemusím platit daň z příjmu.

SirokO
07.01.2018 5 z 5

Vynikající díl! Jízda od samého začátku. Hlavní hrdinové se fakt snaží alespoň něco zjistit, ale..

Informace o svém světě si musíme zasloužit!

Autorovy další knížky

Libor Machala
česká, 1970
2017  73%Smrt v záři neonů
2015  76%Vlci severu
2021  67%Agent s cejchem smrti

Kniha Smrt v záři neonů je v

Přečtených45x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst9x
Chci si koupit6x