Agatha Raisinová a výletníci z Dembley

Agatha Raisinová a výletníci z Dembley https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/193288/bmid_agatha-raisinova-a-vyletnici-z-demb-Q9R-193288.jpg 4 135 33

Agatha Raisinová série

< 4. díl >

Po půlroce stráveném v Londýně se Agatha Raisinová vrací do své milované cotswoldské vesničky a do sousedské blízkosti fešného Jamese Laceyho. Zdá se ale, že Jamese jejich opětovné shledání nechává chladným. Agathu tak brzy pohltí její druhá vášeň: vyšetřování zločinů. V opuštěném poli je nalezena mrtvá žena – Jessica Tartincková, předsedkyně klubu turistů, která doháněla majitele pozemků k nepříčetnosti tím, že trvala na právu výletníků procházet přes jejich půdu. Teď je na Agatě, aby zahájila pátrání...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi

Vydáno: , Motto
Originální název:

Agatha Raisin and the Walkers of Dembley , 2012


více info...

Pink_Panther
Pink_Panther
11.10.2023

Já tu Agathu prostě miluju . Kniha přečtená jedním dechem a opět moc bavila!

Booky84
Booky84
06.11.2022 5 z 5

Opět pohodová detektivka se zajímavou zápletkou i vysvětlením. Jsem zvědavá na další díl a držím Agathě palce.


kollorka
kollorka
08.09.2022 5 z 5

Mě ta Agatha prostě baví,těším se na další díl.

MelanieBruno
MelanieBruno
02.04.2022 3 z 5

Souhlasím s uživatelkou LusSyNDA. I na mě tam bylo více postav, ve kterých jsem měla guláš, a rozlišovat se mi je podařilo až ve druhé polovině knihy. Tento díl mi přišel poněkud slabší.

Marcik7
Marcik7
31.01.2022 4 z 5

Tak se Agatha konečně dočkala!

LusSyNDA
LusSyNDA
29.01.2022 3 z 5

Krátká pohodová knížka. Na mě tam bylo moc postav k zapamatování, ale nebylo to špatné. Příběh měl zápletku, která se vyřešila. Jsem však ráda, že kniha měla jen tak málo stran.

Johny_H.
Johny_H.
28.09.2021 5 z 5

Taková milá knížečka žánru který moc nepochopím, že někdo čte a dokonce se třeba i těší na další. Moje babi je přesně ten tip lidí kteří si jí užijí a vzhledem k tomu že mám až na první díl všechny budu jí je dávat asi po dvou k vánocům a podobně. Já sám jsem se do to ho pustil kvůli seriálu a ano je to dobře napsané místi vtipné, ale není to můj žánr přesto hodnotím tuto sérii objektivně a dám 5/5 subjektivně by to bylo na horší 4 nebo lepší 3/5

M100
M100
31.08.2021 3 z 5

Super, dotčeno i když slabší než minulé díly, ale hned jdu na další knihu.

lassse
lassse
03.04.2021 2 z 5

Nebýt Čtenářské výzvy a že je to krátké, tak to snad ani nedočtu. Občas se zjeví světlý okamžik, ale jinak nic moc.

LutherKing
LutherKing
29.11.2020 3 z 5

Jednoduchý, avšak pěkný čtení.

zbožňuju_knihy
zbožňuju_knihy
29.08.2020 3 z 5

Jak již zde padlo několikrát, jedná se o odpočinkovou, nenáročnou jednohubku. Dobré na proložení něčeho hutnějšího, ve finále musím napsat, že mě to nějak neuchvátilo ani nepobouřilo, prostě takové milé klidné čtení..

Anna27
Anna27
25.08.2019 3 z 5

Kniha jako celek mě bavila, ale předchozí díl se mi zdál lepší co se zápletky týče. Na to, že je Agatha dospělá žena a PR manažerka mi přijde, že má občas nevybíravé a zbytečně vulgární výrazy, ale to je nejspíš překladem. Další díly si ale přečtu.

pollyanna
pollyanna
11.08.2019 2 z 5

Série má sestupnou tendenci. Po zábavném druhém dílu a přijatelném třetím se mi tento díl nelíbil. Hlavně mě zklamal vulgárností, která se podle mě do těchto knížek nehodí, působí uměle a prostě... z nenáročné četby je pak spíš četba náročná.

LisaEla
LisaEla
16.07.2019 3 z 5

První tři díly byly dost dobré, nyní mi příběh přišel trochu překombinovaný. Výhrady mám rovněž k překladu - některá slova se používala tak možná v první polovině 20. století, několik českých slov jsem nikdy předtím neslyšela - že by nějaké nářečí? Nebo si překladatel prostě vymyslel.

haki34
haki34
20.05.2019 3 z 5

!!!! pozor, možné SPOILERY !!!!
opětovně lehká jednohubka..v tomto díle vše jede jaksi rychle, mám pocit, že v předchozích knihách autorka více rozvláčně popisovala lidi, vztahy, přírodu, Agathu, její úvahy...jinak, případ odsýpal svižně, vrah mohl být kdokoliv, byly vtipné momenty, byly rozpačité momenty. Autorka už předpokládá, že čtenář Agathu a její život trochu zná, takže se zas tolik nevracela k Londýnu a vazbám Agathy na předchozí život a práci. Nechápu, proč ale Roye najednou obrátila proti Agatě, v předchozích dílech mi přišel jako fajn oživení děje...
a dál, co se mi nelíbilo :
ze začátku velmi bavila a říkala jsem si že tento díl patří k těm lepším..ale pak mě zklamalo několik věcí : opakované výrazy jako "omezenec, hlupák, debil, hovadina, vypatlanec" - třeba vzletná věta : "myslel jsem si, že se mi daří pohnout s psaním, ale pak jsem zjistil, že jsem vyplodil hovadinu" zrovna z úst decentního gentlemana Jamese Laceyho zní přinejmenším divně...
nebo : "pravděpodobně ji zavraždil sám, debilní zmetek," vmísil se Gustav....či další dialog : "Amatérka",polohlasně poznamenal od příborníku Gustav. Agatha se prudce otočila :"nechte těch kydů, vy drzý vypatlanče !" okřikla ho...." no uznejte...do poklidné anglické detektivky (jak ráda opakuji, připomínající mi mé oblíbené Vraždy v Midsomeru) vyjádřování jak z čtvrté cenové..a ono to graduje !! ..."to je síla" poznamenal Kelvin. "jestli tohle nejsou manželé, tak jsem papež". "je to vyjebanec a ubožák," usoudil Jeffrey."v sobotu ho musíme podržet." ...ehm, vyje*anec ?? jako fakt ?? v knížce tohoto typu ?
či další : "vyzvídáte ? pozval jsem slečnu Camdenovou na oběd, a nechci, abyste se na ni vymračoval." "takže se ji chystáte opíchat". "Koho opíchám, nebo neopíchám je čistě moje věc, Gustave....připravte všechno k jednoduchému obědu a vypadněte." - to je konverzace baroneta se sluhou prosím pěkně...ufff.

a samotné úvahy baroneta : "Zatímco jedli, sir Charles přemýšlel, jak to navléknout, aby ji dostal nahoru do ložnice. Možná by měl navrhnout , aby vypili kávu v salonu, a přefiknout ji tam na pohovce."

že by teda za všechny podivné výrazy mohl překladatel ?? noooo,to je pro mně prudké zklamání ze slovníku...

pár pasáží vtipných , třeba : "kdybychom věděli, že v sobotu dojde k vraždě, určitě bychom si všichni alibi zajistili," pronesla Deborah ve vzácném záblesku důvtipu."

rozvine se nám také víc vztah Agathy a Jamese (mimochodem, hra na manžele byla tedy pěkně nasilu našroubovaná zápletka - nevím, jestli chlap jako James by na to skočil v reálu..ale účel to splnilo ;)) a rozehrá terén pro další knihu...

takže shrnu : dala bych klidně 4, ale zejména za slovník musím ubrat (což asi teda záležitost překladatele). Bavila jsem se, i když proti předchozím dílům, které jsem četla, mi přišla kniha tak trochu z rychlíku. Hezká oddechovka, a určitě zkusím další ze série. (četla jsem druhé vydání z roku 2017, jen pro upřesnění)

Ana72154
Ana72154
08.05.2019 5 z 5

Opětovně kniha nezklamala. Jsem zvědavá, jak se budou situace vyvíjet dál.

Danuše7
Danuše7
24.03.2019 4 z 5

Agatha je chytrá, a baví mě její způsob vyšetřování.

bootflat
bootflat
12.02.2019 4 z 5

Knihu jsem si koupila do nemocnice na ukrácení pobytu. Příjemné, nenáročné čtení. Určitě si ráda přečtu něco dalšího.

hrosik3
hrosik3
11.02.2019 3 z 5

Nenáročná četba ne jeden večer.

pepa4081
pepa4081
30.11.2018 4 z 5

Tahle série mne baví čím dál víc a jsem rád, že ji čtu tak jak byla napsaná. Fandím Agátě, aby jí to vyšlo. Opět příjemně nekrvavá detektivka z venkovského prostředí. Nechybí zde ani lehký anglický humor. Škoda jen, že je knížka tak krátká.
Velmi uspokojivé.