Agartha – ztracená podzemní říše

Agartha – ztracená podzemní říše https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58455/bmid_agartha-ztracena-pod-58455.jpg 3 17 5

Kniha se věnuje tajemství bájného podzemního království. Víru v existenci tohoto království můžeme vysledovat již od antiky. Zbytky těchto chodeb údajně existují dodnes s jejich umístění i vstup do nich jsou přísně střeženy tajemstvím jistého počtu zasvěcených osob, neboť říše je nevyčerpatelnou zásobárnou tajných vědomostí a sil. Autor odkrývá důkazy o tajemném vlivu působícím na počátku osídlení Ameriky, obsažené v legendách, mýtech a historických památkách.... celý text

Duchovní literatura Mytologie Historie
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

The Lost World of Agharti , 1996


více info...

Přidat komentář

Eicherik
12.06.2022 5 z 5

Poprvé jsem se s bájnou Agarthou setkal na stránkách legendárního Jitra kouzelníků. Tohle je moje první kniha, která se záhadnému světu pod zemí věnuje podrobně a jsem z ní nadšený. Podzemní svět přitahuje zvědavce, jitří fantazii, přináší strach, ale také často poskytoval lidem ochranu před válkou. Jako chlapec jsem se také účastnil několika výprav do podzemí. Navíc podzemní svět je prakticky na celé planetě. Všude, kde lidé sídlili jsou buď nějaké štoly, soustavy sklepení nebo třeba únikové chodby. Co když je některá z nich napojena na ztracenou říši Agarthu? A má Agartha souvislost s dávnou Atlantidou? Někteří zasvěcenci, jako třeba tibetští lamové tvrdí, že tajné tunely a jeskyní města jsou osvětleny neobvykle zeleným světlem, přesněji řečeno zelenavě fluoreskující září, která příznivě ovlivňuje úrodu, dlouhý život a zdraví. Koho tato slova zaujala může se díky stránkám této knihy spustit do nekonečných dálek tajemných tunelů.
Citace: I když tyto osoby byly oblečeny ve vybledlých a obnošených německých uniformách, jejich tváře připomínaly Orientálce. Jeden z ruských vojáků, který pocházel z oblasti sousedící s Mongolskem, v nich ihned poznal Tibeťany. A byl to také on, kdo si povšiml, že postava ležící ve středu kruhu, vytvořeného z těl mrtvých mužů, má na sepjatých rukou jasně zelené rukavice.

WolfIssen
05.05.2021 4 z 5

Kniha hodnotná především tím, že je jakýmsi sborníkem svědectví a teorií o podzemních světech, tunelech a říších. Moc zajímavé téma pro milovníky záhad a podzemí vůbec. Odkazuje na velkou spoustu podobné literatury i badatelů v tomto oboru.


aht
05.11.2014 3 z 5

Velmi zajímavé téma, leč kvůli členění knihy trochu promarněný potenciál. Kniha je rozdělena do několika rádoby tématicky oddělených kapitol, nicméně jediné k čemu toto členění slouží je natažení textu prostřednictvím opakování 100x napsaného a opakování odkazů na díla ze kterých bylo čerpáno. Knihu lze považovat za rozcestník k dalším dobrodružným a cestopisným knihám, které bohužel ve velké většině nebyly přeloženy do češtiny. Kdyby kniha byla rozborem jednotlivých děl, nebo byla výrazně méně násilně členěna byla by rozhodně ideálním společníkem pro masu čtenářu, takto je to pro skalní záhadology a romantické dobrodruhy. I když kniha obsahuje spoustu informací, tak je to spíše romantické převypravování beletristických příběhů než faktografické cestovatelsko archivářské pátrání.

PAVEL z BRNA
25.09.2014

Beze sporu úchvatné čtení si našlo ve mě věřícího. Agartha-podzemní říše se supercivilizací- mě uchvátila a rovněž touha přečíst si další knihy autora.

tenax
14.08.2013 2 z 5

Autor snad předkládané teorii beze zbytku věří, ale používá argumentaci typu "Jsem přesvědčen, že..., tudíž je to pravda a prokázaný fakt". Zajímavé čtení, ale v oboru spekulativní literatury jsou jiní daleko přesvědčivější.

Štítky knihy

záhady podzemí vril

Autorovy další knížky

1999  67%Agartha – ztracená podzemní říše
2000  67%Dutá země – Záhada století
2005  78%Záhada Longinova kopí

Kniha Agartha – ztracená podzemní říše je v

Přečtených25x
Doporučených3x
Knihotéce30x
Chystám se číst9x
Chci si koupit4x