Afterland

Afterland https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475051/bmid_afterland-dYL-475051.png 2 31 12

Tři roky poté, co globální pandemie zahubila devadesát devět procent mužů na zemi, se matka se synem ocitají na útěku. Všechno, co Cole na světě zbylo, je její chlapec, Miles. Jelikož jsou muži nyní ceněnou komoditou, musí Cole pro jeho bezpečí porušit nové, v rychlosti sepsané zákony a nechat svou vlastní sestru zemřít. Vše, co Milesovi na světě zbylo, je jeho matka. Bude ale jeden člověk stačit na to, aby ho ochránil před mnoha, kteří jsou schopni zabíjet, aby se zmocnili živého chlapce? Cole s Milesem vyrážejí společně na cestu přes proměněnou, nehostinnou zemi ke svobodě, které možná nikdy nedosáhnou. A když je Coleina sestra vystopuje, budou se muset rozhodnout, komu věřit – a co v tomto nepředstavitelně novém světě opravdu znamená loajalita. Afterland je poutavý a dlouho očekávaný nový thriller od autorky bestselleru The Shining Girls a oceňovaného románu Zoo City.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery , Sci-fi

Vydáno: , Fobos
Originální název:

Afterland , 2020


více info...

Přidat komentář

deedulka
10.03.2024 1 z 5

Obálka a téma chytlavé, ale zpracování nudné a nezáživné. Do knihy se mi nedařilo začíst a prokousávala jsem se nicneříkajícími odstavci o ničem. Nakonec jsem přeskakovala a stránky už jen zběžně prolétla na konec, abych to jen tak neodložila. Tohle se opravdu nepovedlo.

maličkán
28.04.2023 1 z 5

Jednu hvězdičku dávám za nápad, téma by bylo skvělé ale zpracování děs a hrůza. Chtěla jsem odložit po pár stránkách, nakonec s vypětím všech sil jsem dočetla, ale katastrofa. Mám od autorky ještě jednu knihu, tak mám úplně strach ji začít číst.


vercatko20
03.04.2023 odpad!

Strašně zvláštní kniha. Asi jsem měla velká očekávání a tak jsem hodně zklamaná.
Styl autorčina psaní je zvláštní, hodně špatně se to čte. Možná je to ovšem českým překladem, kdo ví. Postavy nejsou vůbec sympatické.
Post-apo, kde se spíš řeší sociopatické bludy v hlavách všech postav.
Navíc se tam prolínají různé časové roviny, ale je to napsané tak zmateně, že jsem se mnohdy přistihla, že vůbec nevím, v jakém čase jsem a co se tam děje.
Konec mě taky zklamal. Vlastně celou knihu jsme čekali na to, co se stane na konci. A pak nás autorka odbyde jednou kapitolou, kde se vše vyřeší až podivně snadno.
Ne, tohle se mi nečetlo vůbec dobře a s 99% jistotou si od autorky už nic nepřečtu!

Hall3006
18.11.2022 3 z 5

Dystopie, tentokrát s vymíráním mužů, která v kapitolách skáče do různých časových rovin a ze začátku to působí trochu zmateně. Nakonec se nějakému propojení při troše trpělivosti dočtete. Kniha od autorky z JAR (proto zařazena do čtenářské výzvy) byla více popisná asi proto, že se děj odehrával hlavně v USA i když hlavní postavy pochází z Johannesburgu.
Vir zabil většinu mužské populace a přišlo mi, že se autorka bála pustit do větší zkázy civilizace. Ženy se zde se ztrátou mužů popasovaly na můj vkus až moc dobře (mluví ze mě mužská ješitnost?). Až v průběhu těch 440 stran to začne připomínat tu klasickou dystopii se zničenými výdobytky civilizace a vlád zavírající přeživší muže pro jejích "ochranu" a neposlušné za ostnaté dráty.
Hlavní děj se točí okolo matky syna, kterého nechce nechat jako chovného býčka a její sestry, která se dostane k překupníkům s cituji "bílým zlatem", které má zabránit vymření lidstva, ale podle plánů opravdu špatných lidí. Dám 3,5* protože mi chyběl ten pořádný dystopicky zmar na takovém rozsahu.

21olaf
09.07.2022 1 z 5

Není co napsat.

mauglie
26.03.2022 1 z 5

Taková škoda! Takové skvělé téma! A taková špatná kniha...
Musím říct, že začátek mě vlastně bavil a nechápala jsem ty negativní komentáře tady. Postupně jsem se dostávala dal a bavilo mě to čím dál tím míň a nakonec jsem to vrátila do knihovny bez prodlouzeni. A to se mi nestalo opravdu dlouho! Opravdu škoda, téma zní Hollywoodsky!

Tesset
12.02.2022 1 z 5

Málem jsem to vzdala ani ne po 20 stránkách, ale vydržela jsem, za což si zasloužím metál. Jednu hvězdičku dávám čistě za nápad, zbytek nebylo nic jiného, než náhodně uspořádaná slovo. Dost často jsem se ztratila tak, že jsem vůbec nevěděla, o čem je řeč. Postavy totálně nesympatické a pravděpodobně psychicky nemocné, jinak si to vysvětlit neumím. Nevím, jestli je to překladem nebo čím, ale byla to noční můra. Nikdy víc. Od téhle knížky se držte dál.

marina4088
05.12.2021 1 z 5

(SPOILER) U celé téhle zbytečně dlouhé knihy mi skoro na každé straně něco vadilo. Což je škoda, protože námět na to, že vymře 99% mužů je skvělý. Bohužel provedení bylo fakt špatné.

*asi spoiler* Celý příběh je vlastně o tom, že matka utíká se svým přeživším synem, který je převlečený za holku a nahání je její šílená sestra. Potom je tam sekta, vymívání mozku, kluk chytne puberťácký nálady, neposlouchá, pak fanatičce ze sekty vykecá, že je vlastně kluk a pak? Skončí na lodi do neznáma a jeho šílená teta nejspíš vstoupí do stejného kultu, kde on chtěl strávit život.

No, takže takhle. Billie nebo jak se jmenovala mi neskutečně pila krev. Její vyprávění mě nebavilo, vždycky, když jsem četla o ní tak jsem měla chuť to celé přeskočit. Milion sprostých stran na straně a čtenář z jejích výlevů neměl vůbec nic. Ten malej kluk, už ani nevím, jak se jmenoval, mi občas přišel taky na flákanec a maminka na léčení. Taková stabilní rodinka.

Bylo tu až zbytečně moc stránek o té sektě či náboženství nebo co to bylo. Chápu, do příběhu by se to asi chvilkově hodilo jako možný úkryt všem na očích, ale přišlo mi naprosto zbytečné, aby o tom byla skoro 3/4 knihy.

Konec byl tragédie, jako vlastně i začátek a polovina knihy. Hvězdičku dávám sama sobě za to, že jsem to vůbec dokázala přečíst. Za mě jedna z nejhorších knih roku 2021.

Nepri
02.12.2021 1 z 5

Skončila jsem ve třetině knihy. Námět dobrý, ale to podání. Opravdu mě už ani nezajímá jak to dopadne a knihu dnes odkládám. To, že bych odložila knihu se mi už nestalo několik let a opravdu to nedělám ráda, ale tady to bohužel nešlo jinak. Nedoporučuji

daniela7794
24.10.2021 1 z 5

Tohle byla vážně zvláštní slatanina. Mám rada tyhle ruzne poapokalypticke tematiky a podobně, ale tenhle příběh byl páté přes deváté a bohužel nic hlubokého. S žádnou s postav se nemáte šanci zzit. Jsou v celem příběhu jen povrchově a téměř všechny jsou strašně protivne. Knihu bych zařadila spíše do young adult, prijde mi, ze na pocteni pro dospělé, co mají radi nějaký hluboký naplňující příběh toto opravdu není. Naprosto nejvíc mi asi lezlo na nervy, ze 1/3 knihy se ochomejta kolem církve - opět hromada textu bez smyslu k příběhu, zbytečná vata kolem. Měla jsem v této části největší problem udrzet chuť dal číst, udrzet pozornost a vnímat vůbec text. Konec byl mimo jiné dost předvídatelný. A jako třešnička na dortu k nepohode čtení byly tiskove chyby - chybějící uvozovky, někdy i písmena ve slovech, špatně vytisteny/vybledly text. Tahle kniha byla snad ještě větší ztráta času než Ruzenky od Kingů.

Gabusza
02.10.2021 2 z 5

Nelíbilo se mi to ani trochu. Přeskakování linek mě mátlo. Psaní Er-formou byl pro mě problém. Konec byl teda zvláštní. Kniha je vhodná spíš pro náročnější čtenáře.

vera4669
27.09.2021 4 z 5

Kniha mě zaujala obálkou, tak jsem se rozhodla, že ji zkusím. Od začátku zajímavé, čtivé, originální, střídání linek postav mě baví, opravdu povedená kniha, jen konec mě úplně nenadchnul, ale rozhodně stojí za přečtení

Štítky knihy

jihoafrická literatura

Autorovy další knížky

Lauren Beukes
jihoafrická, 1976
2015  66%Dívka, která se třpytila
2013  63%Zoo City
2021  34%Afterland

Kniha Afterland je v

Právě čtených2x
Přečtených38x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených1x
Knihotéce98x
Chystám se číst77x
Chci si koupit12x
dalších seznamech4x