Před námi

Před námi https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/422746/bmid_pred-nami-hvv-422746.jpg 3 480 91

After série

< 5. díl

Pátá vlna emocionální exploze! Přečtěte si, jaký byl Hardin, než potkal Tessu, i co se s ním stalo po After. Dramatická love story Tessy a Hardina k sobě jako magnet přitahovala všechny okolo. Tyto vedlejší postavy, které doposud jen přihlížely, dostávají konečně šanci vyjádřit se k událostem série After. Spolu s nimi dostane slovo i samotný hlavní hrdina - Hardin Scott. Jeho verze prvního setkání s Tessou změní všechno, co jste si o něm dosud mysleli!... celý text

Žánr:
Literatura světová , Pro děti a mládež , Dívčí romány

Vydáno: , Yoli (ČR)
Originální název:

Before , 2015


více info...

Přidat komentář

Michelle13
21.02.2024 5 z 5

Tento díl je z pohledu Hardina a musím říct, že se mi to hodně líbilo, opět je to oddechové čtení, ale je to super v tom že si uděláte názor na to jak se vlastně cítil Hardin když ji potkal a také se mi líbilo to, že je tam příběh více postav s kým se znal.

Peťulka3
03.12.2023 5 z 5

Taková třešnička na dortu na závěr


Karin94
25.10.2023 5 z 5

„Ľúbil ju tak veľmi, až sa desil toho, že ju jedného dňa stratí, pretože stratiť ju znamenalo stratiť seba.

Záverečný diel tejto šialenej romance, ktorá prepukla snáď úplne všade. A mňa to ako inak úplne pohltilo, pretože tiež patrím k fanúšičkam tejto série! A bavilo ma to až tak, že toto je snáď jediná kniha, ktorú som prečítala za jeden jediný deň.

Je pravdou, že táto kniha teoreticky vyjsť ani nemusela, keďže všetky detaily čitatelia poznajú z predchádzajúcich knih. Lenže aj tu sú popísané veci, ktoré sa nenájdu napr. v jednotke. Mám na mysli hlavne pohľad Hardina, vďaka čomu sa podrobnosti zápletky z prvej časti odhalili až tu.

Tento diel sa delí na tri časti. Prvá s názvom „predtým je dosť zaujímavá už len preto, že sa dozvedáme o životoch a minulosti ostatných postáv. Mňa to veľmi zaujalo, hlavne pohľad Molly, pretože tú som si doteraz neobľubila ani v knihe a ani vo filme.
Potom je časť „počas, ktorá je napísaná v podstate ako jednotka, len je o dosť skrátená a je tam napísaných viac vecí, než ako môžeme vidieť vo filme.
No a posledná časť sa volá „potom, kde máme možnosť si prečítať celé finále tejto série, ale určite nečakajte nejaké zvraty alebo niečo podobné. Je to v podstate to isté čo v predchádzajúcom dieli, len z iného uhlu pohľadu.

Hore si môžete všimnúť, že príbeh som zaradila medzi dievčenské romány a erotiku, pretože po internete to je zaradené do kategórie pre deti a mládež a dievčenské romány, čo sa mi zdá trochu cez, keďže sexualnych scén a iných vecí tu bolo až priveľa a ja ako matka by som bola zhrozená, keby túto sériu čítala moja dcéra ako maloletá.

Každopádne si myslím, že ak ste fanúšikom tejto série aj vy, tak určite nevynechajte ani tento posledný diel kvôli názorom, že je zbytočný. Nie je to tak! Naozaj sa tu dozviete dosť veľa informácii a myslím si, že aj podstatných vecí.
Odporúčam

Ála1968
20.10.2023 4 z 5

Bylo fajn dozvědět se něco o ostatní a konec byl skvělý,ale na druhou stranu půl knihy byla sice z pohledu Hardina,ale byla to část prvního dílu,takže nic nového

Mon1378
14.10.2023 4 z 5

Upřímně, měla jsem od ní možná trochu jiné očekávání. Četla jsem ji s odstupem času od předposlední knihy Pouto. Čekala jsem trochu víc, ale úplné zklamání to nebylo. Své kouzlo si ve mě i tak našla. Líbili se mi pohledy ostatních, hlavně Smithe. Líbili se mi hluboké myšlenky Hardina. Kniha ve mě způsobila spíš nostalgii z celé série.

uzivatel83509
11.07.2023 5 z 5

Hezká dodatková knížka, za mě super :-)
- dokreslení některých postav, co prožili a jejich pohled na nějakou situaci..
- první knížka Polibek z pohledu Hardina
- zakončení knihy je tu ještě trošku rozvedené

brunettlibrary
08.07.2022 1 z 5

Úplně zbytečný papír a tisk. V knize se skáče od tématu k tématu a není to nijak provázané. Autorka nám navíc podává jen málo informací, jinak se dozvídáme už to, co víme. Knihu s úlevou odkládám a určitě ji nedoporučuji.

Laf
03.07.2022 4 z 5

Po dlouhé době jsem se vrhla i na poslední díl v této sérii. Asi to bylo dobře. Bavilo mne to a svým způsobem jsem znovu poznávala všechny postavy. Samozřejmě se mi líbil i příběh z pohledu Hardina a i jak to dopadlo s ostatními poté. Jako doplňková kniha je to dobře zpracované.

Michaela1234
10.06.2022 1 z 5

Tenhle díl mi prostě přišel zbytečný. Už tak byla série dlouhá, myslím až moc.

Veruru1981
13.05.2022 3 z 5

Trochu zklamani. Cekala jsem prvni dil z pohledu Hardina, ale prisla zkracena verze, kde jsem mela pocit, ze nektery veci byly jinak nebo v jinem sledu. Pribehy vedlejsich postav me vyslovene nudily... Nejslabsi dil cele serie. Skoda, potencial byl velky, spisovatelka ho ale nenaplnila.

Kniholapka
15.04.2022 3 z 5

Knihu jsem si přečetla, ale asi jsem od ni čekala trochu více. Líbily se mi příběhy ostatních hrdinu, ale řekla bych, ze to velke finále přišlo s předchozím dílem Pouto. Toto už byl takový dezert po hlavním dezertu. Ale na ostatní postavy jsem zvědavá byla, takže mi smysl vlastne dává.

alzbeta2843
03.04.2022 3 z 5

Mala som túto knihu čítať, hneď po dočítaní poslednej časti. S odstupom roku mi tie príbehy prišli nezaujímavé. Prvá časť ma vôbec neuchvátila. Druhá časť mi prišla ako cez kopirák prvej časti a jedine posledná časť ma bavila. Hlavne ma bavili pohľady ostatných hrdinov a ich vývoj v čase ako Zade (ten bol môj obľúbenec a veľmi som mu držala palce) alebo Smith. Z nostalgie som knihu dočítala, ale zrejme nebude moja obľúbená.

Lucynell
01.04.2022 3 z 5

Do této doplňkové knihy se mi moc nechtělo, ale i přes to že nakonec bylo zajímavé číst o jejich příběhu i z jiných úhlů pohledu, nezaujala mě tolik jako celá série, je to takový nadbytečný díl, který vím, že už si nepřečtu nikdy.

Kristy.Seb
12.03.2022 4 z 5

Prázdnota vás přiměje chovat se nečekaně.

Líbily se mi části, kde byly popsány ostatní postavy. Pohled Hardina mě zas tak moc nezaujal. Asi proto, že se to hodně točilo okolo prvního dílu, který si už tak moc nepamatuji.

Em69
19.02.2022 1 z 5

(SPOILER) Takže, na to že jsem si sérii After obílila, tak tohle za mě rozhodně ne. Přišlo mi spíš že je to hodně vnucené do téhle série, je to spíš jako Epilog. Na začátku byla minulost pár vedlejších postav, nebylo to špatné , bylo fajn se něco dozvědět o jiných postavách, to bylo cca prvních 30-50 stránek. Ale pak asi 150-200 stránek byl první díl ( After polibek ) z pohledu Hardina... ( nebylo to špatné ale bylo to za mě zbytečné, navíc na to bylo málo stránek a spoustu věcí autorka vynechala a přeskočila dle mého názoru podstatné momenty.) To mě docela dost zklamalo, možná to bylo ale i tím že knihy jsem četla hned po sobě a od tohoto dodatku/epilogu jsem čekala trochu víc. No a posledních pár stránek bylo skoro to samé jako epilog na konci posledního dílu ( After pouto), přijde mi že toto bylo naprosto zbytečné...

Ann98
22.12.2021 1 z 5

Původně jsem tento poslední díl ani číst nechtěla. Za prvé jsem četla samé smíšené recenze a za druhé, knihy z pohledu druhého hrdiny většinou nestojí za nic. Ani tahle kniha nebyla výjimkou. Za mě absolutní propadák, tento dodatek ani nemusel být napsán. Oproti předchozím dílům je tento díl extrémně krátký, tudíž obsahuje z Hardinova pohledu jen nejdůležitější okamžiky prvního dílu. Tak jak slibuje anotace, že tato kniha změní pohled na Hardina, tak to se teda absolutně nestalo. Jedinou hvězdičku dávám za bonus v podobě vedlejších postav, kdyby kniha byla založena jen na minulosti a budoucnosti všech vedlejších postav a nebyla by jim věnována jen jedna ubohá kapitola, měla by tato kniha mnohem větší smysl.
Takto knihu považuji za propadák a zbytečnou ztrátu času.

princesse
20.12.2021 2 z 5

Myslím, že to byl díl navíc. Pro mě úplně zbytečný.

7865
30.11.2021 3 z 5

Kniha vlastně celkem fajn, sice slabší než předešlé díly, ale je tu jedna věc... Koho si to sakra vzal London za manželku?! Pořád čekám, že to tam bude někdy napsaný a nic.

verden
19.11.2021 odpad!

Toto sa vážne nedalo...

Lucyk01
13.11.2021 1 z 5

Ahh?? Co to jako bylo?? Tohle byla snad nejdéle čtená kniha vůbec. Tohle mi fakt nešlo. Dobře. Druhému dílů jsem dala nejmíň hvězd vůbec, ale to se aspoň nějak dalo číst. Tohle vůbec. Za mě nejhorší díl ze série. Úplně zbytečný. To, jak se choval Hardin nebylo nic extra. Poznala jsem to hned, proč se tak chová, ale to neznamená, že na něj změním názor po tomhle dílu. Pardon!! Noo.... Nemám slov, četla jsem to víc jak měsíc a díky tomu jsem upadla do čtecí krize, díky. I když to má míň stránek, než na které jsem zvyklá, tak mi to trvalo dlouho a hrozně jsem se při čtení trápila. Ty pohledy vedlejších postav byly zajímavé, ale to je tak vše. Zbytek byl první díl z pohledu Hardina a to mě fakt nebavilo. Některé myšlenky se daly, ale ty jsem si mohla vydedukovat při prvním dílu. Takže zbytečný. No nic, nechci tady psát blbosti jen o kritice, ale nic víc k tomu nemám. K celé sérii se asi nevrátím. Možná za pár let až se budu nudit nebo si budu chtít se naštvat, tak si to přečtu. Jinak NE!! A tomuhle pátému dílů se vyhnu úplně.