Afghánistán mé slzy

Afghánistán mé slzy https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/112860/bmid_afghanistan-me-slzy-deS-112860.jpg 4 6 2

Životní příběh člověka, který si zamiloval Afgánistán. Strávil v něm se svou ženou mnoho let, musel několikrát uprchnout, ale stále miluje své afgánské přátele a věří, že i pro tuto zemi nastanou lepší časy. Přesvědčivý příběh hluboké lásky, kterou manželé Leatherberryovi chovají k lidu Afghanistánu. I když jim nebezpečí a zmatek byly každodenními společníky, nezabránily jim dát svůj život cele do služby Afgháncům v poslušnosti Božímu povolání.... celý text

Literatura světová Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Křesťanský život
Originální název:

Afghanistan my tears


více info...

Přidat komentář

Pampalini
05.01.2024 2 z 5

Hodně autobiografie a málo Afghánistánu. Občas kniha působila jako kdyby spadala do motivační literatury. Trochu atypické a svojské, když máš problém zeptej se Boha, někdy se stačí pomodlit a všechno je fajn. Škoda, že to tak nefunguje i ve skutečnosti. To ubírá na autenticitě, co je škoda. Líbil se mi lidský přesah.

valentýna
06.11.2012

Z části je kniha autobiografická, autor hluboce věřící křesťan naplnil svůj život dobrovolnickou pomocí Afghánistánu a jejím lidem, obojí si velice zamiloval. O vstup do země několikrát usiloval i za Sovětské války proti Afghánistánu 1979 - 1989, což se mu podařilo. Pokud nedostal víza tak např. odjel se svou ženou do Německa, kde vyučoval uprchlíky angličtinu a pomáhal jim získávat azyl do své země USA: S muslimy vedl hovory o Bohu a sám s Bohem rozmlouval. Což byl pro mě " kámen úrazu ", nevyhledávám knihy o křesťanství, přesto jsem knihu za jeden večer přečetla a našla si v ní to co zajímá mě - prostý život a utrpení afghánského lidu, situaci za okupace, o významu humanitární pomoci atd.