Advokátův syn

Advokátův syn https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496286/bmid_advokatuv-syn-NGI-496286.jpg 4 49 13

Nejcennější dar série

< 3. díl

Sophia Giffordová zůstává se svými zářivě rudými vlasy a spoustou pih na konci své třetí společenské sezony stále nezadaná, a proto je rozhodnutá, že přijme nabídku svého současného nápadníka pana Fawcetta – pokud se ovšem vysloví –, protože je to slušný člověk, nikoli proto, že by ho milovala. Když ji sestra Prudence, provdaná za lorda Knavea, poprosí, aby jí pomohla s letní slavností v jejich sídle, zdráhavě souhlasí. Netuší, že Prudence má vlastní plány, jak jí sehnat toho pravého manžela. Chce přivést na slavnost Sophiina kamaráda z dětství, na něhož sestra nemůže zapomenout. A tak se Sophia skoro po deseti letech setkává s Hughem Quintonem, z něhož vyrostl elegantní, okouzlující a úspěšný právník, jenž pomáhá aristokratům, kteří se dostali do finančních problémů, zlepšit jejich hospodaření. Sophiini rodiče však na něj zle zahlížejí a vyšší společnost ho nebere jako sobě rovného. To ale Sophii nezabrání, aby se do něj nezamilovala. Poté musí uvážit, jak daleko je ochotná pro svou lásku zajít a co všechno obětovat…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

The Solicitor's Son


více info...

Přidat komentář

moudivlacek
14.06.2022 4 z 5

Hlavní aktéry příběhu - Sophii a Hugha - jsem si oblíbila už v prvním díle. Upřímné, opravdové a hluboké přátelství, které zničila zloba a nadřazenost otce Sophie. Sophie nyní po letech se rozhodne, že by ráda měla rodinu a že je nejvyšší čas se rozhodnout provdat za muže, kterého nemiluje, ale aspoň o ni jeví zájem. Sestra Pru by ale pro ni chtěla víc - lásku, kterou má i ona. A tak trochu začne tahat za provázky osudu těch, které má tolik ráda. Hugh pro mne znamenal gentlemana, i když na tento titul neměl nárok. Sophie zas mladou ženu, která má rozum na správném místě, a moc dobře víc, že na světě jsou mnohem důležitější věci, než titul a majetek. Vědět to a uskutečnit - to dá někdy velkou práci. Ale někdy kolem nás jsou lidé, kteří nás nasměrují a pomohou jít k cíli, lidé, do kterých bychom to nikdy předtím neřekli.
Očekávala jsem krásnou romanci, a tu přesně jsem dostala.

petulkapeta
13.02.2022 4 z 5

„Když jde o lásku, nikdy se nesmíš snížit ke kompromisům.
Sophie byla skvělá divka,těšila jsem se na její příběh už v prvním dile. Hughe se projevil jako gentleman uz od začátku příběhu. Byly pro sebe jako stvoreni a to už předtím než byly rozdeleni.


rampapa
26.12.2021 5 z 5

Na třetí a poslední díl jsem se hodně těšila a hlavně na příběh o Sophii. Příběh jsem si hnedka zamilovala a jsem jím nadšená. Knížka se četla úplně sama. Přečtená ani ne za tři hodinky. Knížku velmi doporučuji všem co mají rádi romantiku.

Sidonka3
30.07.2021

Křehká, přecitlivělá Sophie je protikladem jiných ženských hrdinek, nemá charakteristiky běžné u červených knihoven. Tuto výjimku ze zaběhnutých klišé jsem uvítala.
„Nevhodnou společnost vždy protrpěla… Milovala vycházky, při nichž byla sama. Nebyl tu nikdo, kdo by jí vytýkal, že je příliš mlčenlivá ani že neumí povzbuzovat vhodné gentlemany. Nikdo jí neříkal nic o řídkých rusých vlasech a pihách. A nikdo jí nedeptal hovorem o lásce. Milovala ten pocit svobody, kdy se nemusela ohlížet na názory ostatních, ale mohla ho strávit v klidu a míru, protože s matkou by to klidné nebylo.“
„Necítíš se osaměle? Samozřejmě, ale dávám přednost tomu žít v osamění než s mužem, kterého bych nemohla milovat.“
Sophie má obavu ze společnosti a až skoro chorobný strach z mužů. Dobře se cítí jen se sestrou a s několika málo přáteli:
„Už jenom samotný pohled na něj jí pořádně vykolejil, když se někde objevil, zastavilo se jí srdce. A kdyby se jí začal Hughe dvořit, mohlo by jí to moc ublížit, věděla by, že by z toho nevyšla citově nezasažená. Jak dlouho by trvalo, než by potlačila myšlenky na něj?“
„Pouhá myšlenka na sňatek s F. v ní vyvolával vlnu paniky. Nikdy předtím necítila s ohledem k němu takovou úzkost. Někdy možná zmatek. Ale rozhodně ne takový strach…. Našla by časem štěstí v tom být jeho ženou, nebo by strávila zbytek života v nespokojenosti a lítosti? “
Jak je vidět, chybující a někdy i mírně závistivá Sophie není zrovna vzorem duševní vyrovnanosti, docela se kvůli své povaze i vzhledu trápí. To by bylo samo o sobě zajímavé. Bohužel, skoro všechny románové postavy se chovají až nevysvětlitelně zvláštně a nezaklaplo jejich chování hladce do sebe. I z toho důvodu si neuměli získat ani mojí úplnou náklonost. Oboustranné lásce mezi hrdinkou a jejím kamarádem z dětství jsem příliš nevěřila, hlavně z jeho strany. Závěr, kdy se poněkud nervní a zakřiknutá Sophie zachová tak, jak se zachová a způsob, jakým je vše zakončeno je poněkud neohrabaný. Konec mi přišel spíchnutý horkou jehlou, přitom zpočátku byly karty rozehrány zajímavě. Myslím, že si s postavami mohla autorka víc vyhrát, propracovat příběh a trochu více vše promyslet, byť se jedná o oddechovku, kde jsou nároky nižší.
Přesto na románek vzpomínám s úsměvem a hřejivějším pocitem. Někdy jsem až moc skeptická čtenářka, která vše rozebírá. I při svých nárocích přesto můžu říct, že KLADNÝ POCIT Z ROMANTICKÝCH KNIH Rachael Anderson prozatím PŘEVAŽUJE a tato série se jí v rámci žánru povedla.

alnahu
28.07.2021 3 z 5

Již třetí díl série Nejcennější dar.V tomto díle Sophie,která je stále nezadaná se rozhodne provdat za kohokoliv.K tomu správnému muži ji nakonec pomůže její mladší sestra Prudence,která je již vdaná a tak se i Sophie zamiluje.

Liduka
16.07.2021 3 z 5

Na knihu jsem se moc těšila, ale bohužel mě trochu zklamala. SPOILER: Jakmile se Hugh zmínil o tom, že se bude Sophii dvořit, tak jsem začala hltat stránku za stránkou, protože jsem z takového obratu byla nadšená a očekávala nějaké vtipné scény a ukradené polibky. Bohužel jsem se toho nedočkala, protože to úplně vyšumělo a vlastně se od té doby hlavní postavy sami sobě vyhýbaly. I ten konec, kdy požádala Sophie Hugha o ruku mi přišel takový zcestný. Hugh se spíš celou knížku choval až tak moc odtažitě, jakoby po ní vůbec netoužil a Sophie mě kvůli tomu bylo líto, že se k ničemu nerozhoupal. Škoda ta kniha měla rozhodně velký potenciál a mohla být o dost lepší.

MinaHawke
13.07.2021 5 z 5

Je škoda, že už je konec. Celá série se mi moc líbila, hlavní hrdinky byly sympatické. Takové příběhy mám ráda.

Hana721
07.07.2021 3 z 5

Příjemná oddechovka. Rozhodně to není žádný literární klenot. Klasická červená knihovna.

LilianaFalcon
29.06.2021 3 z 5

Po předchozích knížkách zklamání. Jednoduše mě to nebavilo. Čekala jsem, že se aspoň trochu pobavím, a i když mám normálně příběhy, kdy si slečna jde za svým a je ochotná se provdat pod svou úroveň, mám ráda, tohle prostě nebylo ono.

Mi--LADA
30.05.2021 3 z 5

Prudence, Abigail a Sophie. Milá trojdílná série o slečnách, které hledaly toho pravého. Jako ostatní historické romance to sice nemá obzvláštní hloubku, ale toto má srdce.
Postava pasivní a upjaté Sophie se mi líbila tím, že to nebyla žádná supermanka, ale obyčejná (pravda, výše postavená) ženská, která jen chtěla být v životě šťastná. I když o ní nebyl obecně obzvláštní zájem, na konci třetí společenské sezóny měla na výběr ze tří nápadníků. Rodiče upřednostňovali toho nejméně sympatického, zato s největší prestiží. Ještě že se při hledání manžela mohla spolehnout na své přátele, které jí pomáhali najít v životě štěstí a překonávat různé nesnáze.
Tahle série byla pohlazením po duši. Nejvíce se mi líbil 1.díl, který řadím do svých oblíbenějších oddechovek a nejméně mi sedl 2.díl, který mi zároveň přišel i nejméně věrohodný.

alzbeta4340
23.04.2021 3 z 5

Tento příběh je jednodušší a méně nápaditý než předcházející díly. Ale jako zakončení série stojí za přečtení. Sophie a Hugh jsou sympatická dvojice.

pip11
06.04.2021 5 z 5

Závěrečný díl této série se mi líbil stejně jako první a o něco více než druhý. Bylo to zábavné, lehce čtivé, s dějem hezky plynoucím. Postavy z předchozích dílů se zde v plné míře zapojí, neb je pořádána venkovská slavnost, na které se všichni sejdou. Příběh Sophie a Hugha, kteří jsou přáteli od dětských let, se mi moc líbil, byly to milé a sympatické postavy, které se ale musí popasovat s třídními rozdíly. Je to moc pěkné zakončení této trilogie.

havrmoni
23.03.2021 5 z 5

Celá série je povedená. Moc se mi líbila. Tenhle díl možná méně než předchozí hlavně kvůli zbytečně natahovaném konci. Nicméně mě to bavilo, je to svižné a vtipné a čte se to z lehkostí.