Advokátem Petra Voka

Advokátem Petra Voka https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/217430/mid_advokatem-petra-voka-217430.jpg 5 7 4

Úspěšný právník Mirek Borovička se právě vypracoval mezi elitu advokacie. Vděčí za to své intuici a šestému smyslu nic nepřehlédnout a vše patřičně využít. On své soudní bitvy neprohrává. Je na vrcholu a hodlá se tam udržet. Dokud nepřevezme zastupování zahraniční nadnárodní společnosti. Bez varování a zdánlivě bez jakýchkoliv souvislostí je náhle přenesen v čase o čtyři sta let do minulosti. Ke dvoru jeho milosti pana Petra Voka z Rožmberka. Překvapeni a zaskočeni setkáním jsou oba. Borovička i Petr Vok. Zatímco Mirek začíná pátrat po důvodu své nechtěné cesty časem, Petr Vok odmítá uvěřit tomu, že jeho hostem je člověk z budoucnosti. Borovička při tom zjišťuje, že právo a spravedlnost jsou zcela odlišné pojmy. Jsou si vzdálené a cizí napříč staletími. Dochází k závěru, že skutečnou spravedlnost, má každý člověk ve svých rukou. Román Advokátem Petra Voka je první částí trilogie. Knížka je již druhým vydáním a to i navzdory tomu, že všechna velká nakladatelství v tomto státě odmítla příběh vydat. Nejmenuji se totiž ani Václav Klaus, ani TerryPratchett, ani Joanne K. Rowlingová.Dokonce nejsem ani celebrita. Jinými slovy nebylo jméno autora pro žádného z vydavatelů dostatečnou zárukou prodejnosti.Jsem rád, že si čtenáři zjevně mysleli opak. Tímto tedy děkuji všem, kterým se tento první díl líbil natolik, že se již po roce dočkal druhého vydání.... celý text

Přidat komentář

zuzka1973
11.07.2013 5 z 5

Konečně mám chvilku i já přidat svých pár slov k této knize... Jsem pyšná, že jsem směla nahlédnout "pod pokličku" příběhu ještě v době, kdy vznikal... Už tehdy mi něco říkalo, že to bude skvělá kniha. A nemýlila jsem se, po přečtení musím říct, že je přímo vynikající.
Líbí se mi autorův plynulý styl, v němž se čtenář neztrácí, protože vše krásně a nenásilně logicky plyne s naprostou přirozeností...
Konec je originální a oceňuji to, že až do poslední chvíle zůstává pointa v tajnosti, vše se čtenář dozví ve správně načasované chvíli.
Děj je příjemně v humorném duchu odlehčován, ale zároveň to působí přirozeně, což je pro čtenáře veliké plus.
Autorův styl se mi velice zamlouvá a pokud vyjdou i další díly, budu moc ráda...
Ještě jedna věc mě mile překvapila - některá popisovaná místa znám a díky Jindřichově skvělému popisnému vyjadřování jsem při čtení měla v hlavě zcela jasný obraz té části děje. Za to veliký dík, tohle mám na knihách nejraději.
Jindřichovi přeju do budoucna plno inspirace a na další díl se moc těším!

Zapihe
01.06.2013 5 z 5

Autor je rozený vypravěč. Text jeho románu se obešel bez zbytečných "kudrlinek" a zdlouhavých popisů, brzy mě vtáhnul do děje, má spád, napětí, laskavý humor. Škoda jen, že autor nezačal publikovat již dříve! Ale o to víc se moc těším na další pokračování. Vřele doporučuji tuto knihu k přečtení.


mirusa
30.05.2013 5 z 5

Velmi pěkné a zajímavé čtení. Těšíme se na další díly. Doporučuji zakoupení té to knihy.

andec
21.05.2013 4 z 5

Nečekaně dobré čtení - od knížky jsem příliš neočekávala a také mi chvíli trvalo než jsem se začetla. Zhruba od 3. kapitoly nabral příběh jasnější obrysy a naopak se nedalo odtrhnout. Místy sice od příběhu "zdržují" delší popisné pasáže, ale člověk se z nich aspoň ledacos dozví - např. jak to vlastně bylo s Luciferem ;-) Každopádně jde o zajímavý, ojedinělý a čtivě podaný námět. Dle autora se jedná o první díl trilogie, takže už se moc těším na další!

Štítky knihy

Rožmberkové Petr Vok z Rožmberka

Autorovy další knížky

Jindřich Sahulka
česká, 1954
2014  91%Advokátem Petra Voka
2014  100%Rožmberský jezdec
2016  80%Pověsti kraje Plánských Chodů
2016  0%Čest Pánů z Růže
2018  0%Pověsti kraje Přimdských Chodů

Kniha Advokátem Petra Voka je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených3x
Knihotéce3x
Chystám se číst3x
Chci si koupit1x