Advokát: Rozsudek ráže 9

Advokát: Rozsudek ráže 9 https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497673/bmid_advokat-rozsudek-raze-9-DPS-497673.jpeg 5 229 50

Michael Haller sice získá po zavražděném kolegovi zavedenou advokátní kancelář, ale štěstí mu to nepřinese. Mezi klienty je totiž i Walter Elliot, filmový magnát obžalovaný z dvojnásobné vraždy. Ačkoli je jeho případ zárukou vítané mediální pozornosti a tučných zisků, Haller prozatím netuší, že mezi zavražděním kolegy a obžalobou magnáta může existovat spojitost a že si tak namaloval na čelo terč. Navzdory nebezpečí pomalu proniká do případu a uvědomuje si, že tu něco nehraje. Ocitá se mezi mlýnskými kameny: musí hájit zájmy klienta a současně dodržovat zákon. Vymyslí proto ďábelský plán, přestože si uvědomuje, že riskuje nejen svou kariéru, ale i holý život. Kniha se stala předlohou pro úspěšný seriál z produkce Netflixu.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Thrillery

Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

The Brass Verdict , 2008


více info...

Přidat komentář

Ivan F
27.09.2023 5 z 5

Niekedy na mňa Mickey Haller pôsobí ako cynik, lepšie povedané, je cynik, pretože to tak jeho knižný stvoriteľ Michael Connelly chce. Okrem neho sa v knihe objavuje aj Hieronymus Bosch (ten je cynik tiež) a sledovanie týchto dvoch pri práci na rozklade zločineckého systému je skvelá zábava. Prípad ako taký je zaujímavý a dáva Connellymu príležitosť ďalej rozvíjať postavu Hallera. Právne manévre sú riadne spletité a sledovať Harryho Boscha pri vyšetrovaní je potešením. Kombinácia oboch je svieža a rozhodne nenudí.

A aby som nezabudol, tak citujem: "Všetci klamú."

Takže v policajnej hantýrke sa "brass verdict", čiže „rozsudok ulice“ vzťahuje na spravodlivosť vynesenú guľkou. Je to spôsob, ako obísť zákon, súdy, sudcov a poroty. Je to bdelá spravodlivosť. Pretože všetci klamú.

hanap
09.09.2023 5 z 5

Strhující čtení.


jprst
28.08.2023 4 z 5

Ani druhý příběh advokáta majícího kancelář na zadním sedadle svého Lincolnu nezklamal. Opět svižný příběh plný překvapivých zvratů a zajímavých postav.

ThomasRuhe
04.07.2023 3 z 5

Connelly zde opět dokazuje jak dobře zvládá napsat román ze soudního přelíčení. Osobně se mi líbil popis způsobu výběru poroty. Další zajímavostí je určitě setkání Hallera a detektiva Bosche, zde si navíc uvědomí, že jsou nevlastní bratři. Rozsudku dávám 3/5.

JaniMa
07.04.2023 5 z 5

Od dočtení napínavého prvního dílu uběhlo dost času, abych si mohla ten druhý opravdu užít. Kdyby tomu tak nebylo, kdo ví, možná by mi nepřišel tak napínaví. Téma je podobné. Místy je děj trochu rozvláčnější, ale všechny pasáže vykreslené z pohledu advokáta, jsou čtivé. Sledovat postupný vývoj případu, který podědil po svém kolegovy, mě opravdu bavilo. Vyústění příběhu mě v mnohém překvapilo, za což má kniha určitě body navíc. S přibývajícím počtem přečtených knih, se mi dostává stále méně a méně překvapivých odhalení na jejich konci. Pokud bude k mání, určitě si přečtu i třetí knihu.

tittanie
02.03.2023

Loni v prosinci jsem si půjčila první díl a nepřišel mi špatný, tak jsem se pustila do čtení druhého dílu.
Kniha mi nepřišla špatná, jenom byla dost dlouhá a obsáhlá a přišla mi dost podobná prvnímu dílu. Taková šablonovitá. Nevím, jestli se budu pouštět do třetího dílu, ale rozhodně to nebudu dělat hned.

Luigi1
23.02.2023 4 z 5

Moc pěkné a do detajlu propracované

Roubas
06.08.2022 4 z 5

Podobné (a stejně fungující) schéma jako u knihy advokát. Connelly má neuvěřitelně široký informační záběr o policejní práci stejně jako má v merku fungování koleček v kolosu jménem justiční systém. Kdybych to měl srovnat, tak u rozsudku se více vlekl a drhnul začátek a ty zvraty na konci mi připadaly maličko našroubované a zrychlené. Bosche znám jen ze seriálu, ale tenhle příběh parádně oživil.
Mickey je ale tak jako tak okouzlující postavička, jeho osobní život zajímavej, LA barvité a spravedlnost slepá - takže tuhle sérii dám určitě celou.

evask
02.07.2022 5 z 5

Výborná detektivka. Elegantní začlenění Harryho Bosche. Půjčím si další díl.

JSmerda
13.06.2022 5 z 5

Výborně napsaná kniha z advokátního prostředí, u které se nebudete nudit. Jednak je zajímavé sledovat jak funguje americký soudní systém, jednak samotný příběh je životaschopný a se zdařilou pointou. S napětím sledujete hlavního hrdinu (obhájce Mickey Haller) jak "kočíruje" soudní přelíčení a postupuje jako v šachové partii. Možná trochu ztratíte iluze o spravedlnosti a po několika probdělých nocích budete unavení, ale tato kniha rozhodně stojí za to.

Sančez
09.06.2022 5 z 5

Prostě úžasná lahůdka. Míša je holt strop té nejvyšší kvality aspoň u mne. A seriál se mu taky povedl ještě že si ho Míša jako scénarista pohlídal. No ale knížka je knížka, a hlavně tady je s mým milovaným Harrym Boschem :)).

georginaa
22.05.2022 5 z 5

Opět právní kličky jak obhájit klienta z vraždy manželky. Zajímavé shánění důkazů, já bych se v tom motala stále dokola. Je to svým způsobem umění, vidět i to, co není vlastně vidět. Mickey zdědí po smrti jednoho advokáta všechny případy, tak má co dělat, aby vše vyřešil. I druhý díl vás vtáhne do děje a neodejdete od knihy, dokud to nedočtete. Vřele doporučuji celou sérii.

Evelin2506
13.04.2022 4 z 5

Hezky napsané a Connelly nezklamal ani v tomto příběhu. Haller je velmi sympatický, jeho práce, intuice a inteligence je obdivuhodná.
Jediné co mi vadí, je pořadí knih série Haller a Bosch v jakém je čtu, ale to jen těžko zazlívat panu Connellymu....

heavy66
04.12.2021 4 z 5

Odborná přednáška o teorii povýstřelových zplodin mi připomněla oblíbený televizní seriál Dobrodružství kriminalistiky.
Závěrečná odhalení byla až příliš překvapivá, ale celkově autor předkládá váženým čtenářům svěží, čtivý a napínavý příběh!
Za mě 90% plus Zahradu rozkoší k tomu!

harena
25.10.2021 5 z 5

Trošku jiný Connelly než s Harrym Boschem, ale stále dobrý. Stejně jako první díl s advokátem Hallerem je to napínavé čtení, slovní přestřelky u soudu jsem sledovala s napětím, zápletka byla propracovaná a perfektně napsaná. Určitě je to série, ve které budu pokračovat a super je, že zřejmě Harry bude i v dalších dílech.

Didi15
02.03.2021 5 z 5

Ja prostě díly s Boshem miluju, i když tady to je to spíš advokacie, přesto jsem se nenudila a užila jsem si to :)

MatoPalkes
27.01.2021 5 z 5

Mickey je super, ani chvíľu som sa nenudil a teším sa na ďalšie diely s nim.

twiggynka
12.01.2021 5 z 5

Miluju všechny knihy Michaela Connellyho. Jak Mickey, Harry nebo Jack jsou mi maximálně sympatičtí. Těším se na každou další knihu tohoto autora. Rozsudek ráže 9 opět poukázal, že je autor mistrem v zápletkách a jejich rozuzlení.

Lumír23
20.11.2020 5 z 5

Taková poctivá detektivka, příběh ze soudní síně s přesahem. Velice čtivé, velmi dobré, logické. Spokojený jsem byl :-) .

mi-380
11.08.2020 4 z 5

Do stejné řeky se nevrací, Connelly se tentokrát ale ponořil do velmi podobné. Hned první Hallerův trik je přesně opsán z prvního dílu a základní schéma celého případu (pozor, malý spoiler) je vykucháno z Advokáta.
Perfektně popsané soudní prostředí, napětí v soudní síni i mimo ni a také dvě malá překvapení na závěr mi vylepšují celkovou bilanci na 75 % (aktuálně 140 hodnotících s průměrem 90 %).

Kvůli pomalým výtahům v budově trestního soudu jsem k soudkyni Holderové dorazil o čtyři minuty později. Rychle jsem prošel kolem ohrádky její asistentky a ocitl se u její pracovny. Nikoho jsem neviděl a dveře byly zavřené. Zlehka jsem tedy zaklepal a slyšel, jak mě soudkyně vybízí ke vstupu.
Seděla za stolem a na sobě měla černý talár. Pochopil jsem, že má zřejmě zanedlouho soud a že moje zpoždění nevěstí nic dobrého.
„Pane Hallere, naše schůzka byla stanovena na deset hodin. Doufám, že jste o tom byl řádně zpraven.“
„Ano, Ctihodnosti, já vím. Omlouvám se. Výtahy v této budově jsou…“
„Všichni advokáti používají stejné výtahy a většině se daří přicházet na schůzky se mnou včas.“
„Ano, Ctihodnosti.“
„Přinesl jste si šekovou knížku?“
„Myslím, že ano.“
„Takže to můžeme vyřešit dvěma způsoby,“ řekla soudkyně. „Mohu vám uložit pokutu za pohrdání soudem a nechat vás, abyste to vysvětlil kalifornské advokátní komoře, anebo to můžeme pojmout neformálně: vytáhnete šekovou knížku a pošlete dar nadaci Make-A-Wish. Je to jedna z mých oblíbených charitativních organizací. Dělá dobrou práci pro nemocné děti.“
Tohle bylo neuvěřitelně. Holderová mi dávala pokutu za čtyřminutové zpoždění. Arogance některých soudců byla zarážející. Nějakým způsobem se mi podařilo spolknout rozhořčení a promluvit.