Adventní kalendář povídek na zimní nečas

Adventní kalendář povídek na zimní nečas https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481647/bmid_adventni-kalendar-povidek-na-zimni--bX0-481647.jpg 4 18 8

V rukou držíte druhý sborník povídek od nakladatelství BRK. Žánrově odlišné povídky na téma „Zimní nečas“ od různých autorů mají za cíl zastavit čtenáře v uspěchaném adventním čase a vyvést je ze zajetého stereotypu. Chvíle lehce nostalgické střídá satira a místy až nekorektní humor, aby vzápětí další povídka vyvolala strach a paranoiu. Netradiční sbírka povídek od českých autorů pro české čtenáře čeká na Vaše přečtení.... celý text

Přidat komentář

simona0613
18.04.2023 4 z 5

Další adventní kalendář od Nakladatelství BRK, který navodí předvánoční atmosféru ve svém specifickém stylu. Mezi povídkami si každý vybere to své. Jen musí čtenář počítat s tím, že zimní nečas nebývá vždy pozitivní.

Tobolka
26.07.2022 4 z 5

Druhá sbírka byla taková temnější, víc dramatická a celkově se téma Kdysi v zimě přiblížilo takovému pohnutému lidskému osudu.

Nejoblíbenější:
Ježek v bouři žánrů
Přišel k nám Mikuláš
Sirky
Tvůrčí krize

Jsem zvědavá na letošní sbírku a těším se! :)


VeruMalfoy
24.06.2022 4 z 5

Loni jsem měla rozečteno více adventní kalendářů, ale nestihla jsem je dočíst do konce roku. Myslím, že zrovna v případě tohoto adventního kalendáře to ničemu nevadí, protože oproti první sbírce předloni byla tato mnohem temnější a drsnější, což se mi k pohodovým Vánocům úplně nehodilo. Jsem proto ráda, že jsem sbírku dočetla až teď, kdy se mi to zdálo mnohem vhodnější. Venku je stále zima, i když už se postupně začíná oteplovat. Můžeme však říci, že občas je stále nečas. Tato sbírka povídek je moje druhá a musím se přiznat, že ta první se mi líbila víc. Byla taková kouzelnější a celkově mi víc seděla do zasněženého, bílého prosince. Konec roku má být kouzelný čas a v této sbírce jsem si okouzlena přišla jen místy. Přesto, povídky byly moc pěkné. Rozhodně si ráda další sbírku přečtu i příští rok.

Kniznicerv
20.01.2022 3 z 5

Adventní kalendář povídek je už taková tradice mladého nakladatelství Brk. Na každý den adventu jedna mini-povídka nadějných českých autorů na zadané téma - tentokrát “zimní nečas”. Co člověk, to jiný nápad, a tak jsem vždycky zvědavá, s čím autoři přijdou - a mnohdy jde o vskutku originální pojetí. Udělat povidkovou sbírku na dobu adventu je supr koncept, který krásně naladí na Vánoce, a i když je čtení o zimě, není nad to číst si o zimnim nećasu zabalená v dece s hrnkem horké čokolády. Už se těším na další ročník!

janca6129
26.12.2021 5 z 5

Adventní kalendář, který udělá radost nejednomu knihomolovi. Za mě krásná předvánoční tradice plná zajímavých a jedinečných povídek.

nela3812
30.11.2021 4 z 5

Jedná se již o druhý sborník, které nakladatelství vydalo, a při porovnání s prvním jsem zaznamenala mnoho povídek, při kterých autoři opravdu popustili uzdu své fantazii.

Z mého pohledu tam tentokrát nebylo tolik povídek, které by mě upřímně rozesmály nebo zahřály u srdíčka, ale i přesto jsem pro Vás opět vybrala top 5 povídek, které v tomto sborníku nesmíte minout.

° Přišel k nám Mikuláš

° Žádný čas na nečas

° Srdcový král

° Obyčejné lidské štěstí

° Vánoční úlovek

Budu se opakovat, ale i tentokrát doporučím sborník povídek jako drobnost, která pod stromečkem udělá radost každé vánoční duši. Každý si tam najde to své a především tam všichni najdeme příjemnou a pohodovou vánoční náladu.

Za mě je to tentokrát 4/5, ale i tak sborník vřele doporučuji. Tentokrát v něm totiž najde i jednu bonusovou a jednu slovenskou povídku. Obě rozhodně stojí za pozornost.

Gabusza
28.10.2021 4 z 5

Opet jsem mela moznost precist si povidky diky Nakladatelstvi Brk.

Pribehy byly tentokrat delsi, nez v prvnim sborniku, ale vic jich tam pribylo dost smutnych a jedna dokonce i ve Slovenstine.
Je tam i jedna bonusova, celkem drsna povidka :))

Hodnotim kladne, opravdu pekne povidky, ktere navodi tu Vanocni atmosferu, vhodne do zimniho necasu.

MagdaK971
20.10.2021

Dostanu k narozeninám. Už se těším. Zatím jsem četla jen ukázku na internetu. Vím, že se jedná o sbírku povídek, ale i tak by se mi líbila knížka, která by byla celý příběh podle úvodní povídky (y).