Adventní kalendář povídek na dlouhé zimní večery

Adventní kalendář povídek na dlouhé zimní večery https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/457289/bmid_adventni-kalendar-povidek-na-dlouhe-Lkk-457289.jpg 5 36 14

První sborník povídek od nakladatelství BRK. Žánrově odlišné povídky na téma „Dlouhé zimní večery“ od různých autorů mají za cíl zastavit čtenáře v uspěchaném adventním čase a vyvést je ze zajetého stereotypu. Chvíle lehce nostalgické střídá satira a místy až nekorektní humor, aby vzápětí další povídka vyvolala strach a paranoiu. Netradiční sbírka povídek od českých autorů pro české čtenáře čeká na Vaše přečtení. Věkové doporučení: 15+... celý text

Přidat komentář

_čtenářka_
04.01.2024 5 z 5

Nejlepší adventní kalendář, jaký jsem kdy měla. Už nikdy nechci jiný!

buckymeetsevil
02.07.2023 5 z 5

Krásná knížečka přesně pro zimní večery. Povídky jsou opravdu různorodé a každý si najde tu svoji. Bylo potěšením poznat malé české autory a obdivuji schopnost vtáhnout do děje i na pár stránkách.
PS. Danny ty víš že tvá povídka byla mým favoritem :)


simona0613
18.04.2023 4 z 5

Neotřelá sbírka povídek od které očekáváte kouzelnou převánoční atmosféru, ale úplně to tak není. Což je na tom to překvapivé. Každý si tam najde to své. Líbí se mi, jak jsou povídky krátké, za chvilku přečtené, ale přesto dějově naprosto plnohodnotné. A navíc je to adventní kalendář, po kterém se nepřibírá na váze :D.

Tobolka
26.07.2022 4 z 5

Povedená kniha na adventní čas, nebudu hodnotit jednotlivá díla, každý si v některém z nich může najít nebo se pobavit.

Nejoblíbenější povídky byly:
Ahoj já jsem Vincet
Záslepky
Sousedky
Vánoční překvapení.

Skvělý počin místo čokošky - za mne super.

kolibřík2207
24.07.2022 5 z 5

Knížku je obdržela opravdu před vánocemi, splnila svůj účel. Každý si tam najde to své.

karinga
16.01.2022 5 z 5

Velmi příjemné překvapení. Různorodé, ale vesměs velmi kvalitní příběhy.

vendy6619
02.10.2021 4 z 5

Tahle hrozně útlá knížečka se ke mně dostala ve štafetě od nakladatelství BRK a jsem za to velmi ráda, protože dokázala skvěle navodit vánoční atmosféru už v říjnu!
Máme zde 24 úžasných povídek, které vás donutí se zamyslet, vykouzlí úsměv nebo prostě jenom vrátí do dětských let. Jsou tu talentovaní autoři a autorky, kteří píšou poutavě a svižně.
Je pravda, že i tady jsem si našla své favority. A líbilo se mi, že s holkami jsme se většinou i shodly. Ale jak se říká, že je každý individuální tak jsme se i tady občas v názorech rozcházeli. Ale záleželo na povídce. Co se mi líbilo a zdálo, že občas autoři vycházeli z komfortních zón nás všech a napsali povídku, kterou by napsal sám život, ale ostatní si takovou nejsou schopní představit, že by ji zažili.
Nikoho konkrétního zde jmenovat nebudu, ale do sborníku jsem nakladatelství napsala, jaké povídky se mi líbily nejvíc. Všichni totiž jste naprosto skvělí, kdo jste napsal jakoukoliv povídku!
Už se moc těším na druhou knihu, která bude určitě tak skvělá!
A už se sakra těším na Vánoce!

nela3812
19.09.2021 5 z 5

Sbírku jsem si měla možnost přečíst v rámci štafety pořádané nakladatelstvím BRK. Tímto ještě jednou děkuji za možnost sbírku přečíst.

V této sbírce si na své přijde každý čtenář. Osobně jsem zde našla hned 5 povídek, do kterých jsem se naprosto zamilovala. Patří mezi ně:

° Jen tak být
° Adventní procházka
° TIK TAK
° Životní moudro nebo jenom jeden obyčejný den v životě Jolany
°Vánoční překvapení

Našla jsem také několik povídek, které se mi ani po druhém přečtení nepodařilo pochopit a jejich význam mi pravděpodobně zůstane navždy skrytý. Ale i tak si své čtenáři jistě najdou a někdo jejich tajemný význam objeví.

Sborník povídek je také ideálním dárkem, jako drobnost k vánočním návštěvám. Rozhodně jím neuděláte chybu, pokud jej k Vánocům někomu darujete. Za mě je to rozhodně 5/5

Gabusza
04.09.2021 5 z 5

Moc jsem si to užila, příběhy jsou krátké a různorodé, některé ze života, jiné mě nutily si je přečíst i víckrát ;)

Najdete v ní povídky jak humorné
(mimochodem tyhle mám nejraději) tak i smutné, satiristické, nostalgické a každá z nich něčím překvapí, zaujme a dává smysl.

Nejvíce mě pobavila povídka
“Jen tak být” a “Adventní procházka”

Doporučuji na dlouhé zimní večery :)

JanaBil
25.01.2021 5 z 5

Po dlouhé době jsem vzala do ruky knihu..a byly to právě tyto povídky. Musím říci, že to bylo fakt neskutečné. Krátké povídky mi vyhovovaly, protože s dětmi nemám vůbec čas a chuť číst něco dlouhého. A taky se mi ještě nestalo, že bych u jedné knihy vystřídala úplně všechny emoce...od radosti, přes pláč, vztek, nenávist, zpátky k lásce a porozumění. Některé se mi líbily, některé byly smutné, ale byl to prostě život...

Takže fakt doufám, že budete každý rok vydávat další knížku, protože tahle forma povídek tady opravdu chybí ????

mirka0586
12.01.2021 5 z 5

Krásné čtení

VeruMalfoy
04.01.2021 5 z 5

Když jsem tuhle sbírku viděla, okamžitě jsem si řekla, že ji musím mít. A udělala jsem dobře. Sice jsem původně od sbírky čekala úplně něco jiného, víc kouzla, víc pohody, víc hřejivého pocitu klidu. Dostala jsem však většinou pravý opak. Napětí, příběhy končící hrůzostrašnými osudy, smutkem a beznadějí. Vždy však šlo o naprosto nečekaný konec. Vždy mě povídka naprosto překvapila a dostala. Knížka se mi moc líbila. Naprosto mě dostala!

HSmolík
31.12.2020 4 z 5

Konečně jsem se k tomu dostal. Byl jsem značně skeptický, avšak po přečtení musím konstatovat, že jsem se mýlil. Sborník je opravdu pečlivě sestaven. Tím, že povídky jsou krátké, tak můžete sborník otevřít i ve shonu, aniž byste se obávali, že budete muset povídku zaklapnout v polovině a zapomenout celý děj.

Přijde mi, že první polovina sborníku je víc pomalá a spíše slouží k naladění atmosféry, ale jakmile se dostanete přes dvanáctou, třináctou povídku, tak to začne být opravdu, opravdu jízda (jako na bobech :D).

janca6129
22.11.2020 5 z 5

Stejně jako každoročně u čokoládového kalendáře jsem tenhle měla slupnutý ještě před začátkem prosince. :D S tím rozdílem, že si to nemusím vyčítat. :D

Rozhodně sborník doporučuji. Skvěle vybrané a sestavené povídky, některé k zamyšlení, jiné k zasmání či k poplakání... Díky menší velikosti se vejde do každé kabelky (či větší kapsy), takže nezabírá místo... a je skvělý jak na čtení doma u krbu, tak na cestách.