Adolf Hitler: Zemřel v roce 1962 v Argentině?

Adolf Hitler: Zemřel v roce 1962 v Argentině? https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/139278/adolf-hitler-zemrel-v-roce-1962-v-argentine-139278.gif 1 9 5

Opravdu zemřel Adolf Hitler v Berlíně roku 1945? Omyl! Adolf Hitler unikl a zemřel v poklidu v Argentině až v roce 1962. Skutečnost, nebo fikce? Vojenský historik Simon Dunstan a novinář Gerrard Williams rozvíjejí strhující scénář, který až dosud nebyl nikdy podrobně prozkoumán. Po pěti letech výzkumu překládají autoři přesvědčivé důkazy a svědectví, z nichž některá byla teprve nedávno odtajněna z bývalých sovětských a dalších vládních archivů. Konkrétní osoby, místa a data, letadla, ponorky, základny a skrýše. Dunstan a Williams sledují únikovou trasu, kterou podle nich Hitler použil. Odhalují i možnou dohodu s čelními představiteli CIA. Útěk století, který je v rozporu se všeobecně přijímanými dějinami, byl dokonale naplánován.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Historie

Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Grey Wolf - The Escape of Adolf Hitler , 2011


více info...

Přidat komentář

Wrangel
03.12.2020 odpad!

Tak tohle je plebs největšího řádu. Nikdy nebylo prozkoumáno to či ono; je vidět že autor je vážně "odborník". Nic než pseudo-historik, konspirátor. Nejde pochopit, jak v roce 2011 mohlo něco takového vyjít.

nikolet
21.02.2019 3 z 5

Tuto knihu jsem četla protože mi ji půjčil kamarád. Jinak bych to asi nečetla. Byla to zajímavá knížka.


ravenaiko
06.01.2014

http://www.creepychill.net/2014/01/adolf-hitler-simon-dunstan-gerrard.html

Asi takhle. :)

sobii
12.12.2012 2 z 5

Dnes jsem to taky dočetl,jak píše první recenzent ,2/3 jsou opravdu známá fakta,začátek poslední třetiny knihy je velmi zajímaví a vede k zamyšlení,jak to opravdu bylo,nicméně konec není napsán úplně štastně a věrohodně,jsem opravdu rozpolcen.

ondreej
08.12.2012 odpad!

těžko se to hodnotí.kniha je napsána ze dvou třetin známými fakty a událostmi a max ta jedna tretinka se zabývá domnělým hitlerovym únikem do argentiny.i několika dalších prokazane mrtvých nacistů.předložených pár důkazů a svědectví lidí nevypadá a nezní moc přesvědčivě.skoro všechny hlavní události jsou psane kurzívou a to je podle autorů samotných bráno jako dedukce.zhruba od poloviny už jsem to četl jen jako fikcí co by se kdyby se.....autoři mě nepresvedcili ani trochu a plně se přikláním na stranu konspiracni teorie, jedné z mnoha.od toho by mě mohlo odklonit jen mezinárodní uznání předložených důkazů historiky co v dane problematice něco znamenají a též faktické ověření této teorie,jak říkají autoři když už je teď argentina tak otevřená demokracie ....PS: prosím kdo dočtete o zanechání komentáře, zajímají mě názory ostatních čtenářů :) dík!

Štítky knihy

Adolf Hitler spekulativní literatura konspirační teorie

Autoři knihy

Simon Dunstan
britská, 1949
Gerrard Williams
anglická, 1959

Kniha Adolf Hitler: Zemřel v roce 1962 v Argentině? je v

Právě čtených1x
Přečtených15x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce9x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x