Adolf Hitler - Cesta k moci

Adolf Hitler - Cesta k moci https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230280/bmid_adolf-hitler-cesta-k-moci-RLx-230280.jpg 4 7 2

Nejhroznější je však démoničnost, jež získá převahu v nějakém člověku. Měl jsem možnost pozorovat ze svého života velké množství takových lidí, jednak zblízka, jednak z dálky. Nejsou to vždycky vynikající lidé, ani pokud se týče ducha, ani pokud jde o talent, a zřídkakdy se vyznačují srdečností; ale vychází z nich ohromná síla a mají neuvěřitelnou moc nade všemi tvory, a snad i živly, a kdo může říct, jak daleko půjde jejich působnost? Všechny spojené mravní síly proti nim nic nezmohou; marně je osvícenější část lidstva podezřívá jako podvedené či podvodníky, davy se jimi cítí přitahovány. - (slova na přebalu knihy)... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Biografie a memoáry

Vydáno: , ARA
Originální název:

Der Fuehrer - Hitler’s Rise to Power , 1944


více info...

LordByron
LordByron
14.04.2023 4 z 5

Absolútne fascinujúca kniha. Jedna z najlepších čo o Adolfovi kto napísal. A asi najlepšia vôbec o jeho vzostupe k moci.
O zrode jeho ideológie a o Mníchovskom puči apod.

dearkiki
dearkiki
10.07.2018 5 z 5

Místy trochu obtížně srozumitelná pro tu velkou spoustu aktérů, přesto vynikající kniha. Říká vše, co je třeba vědět o nástupu nacionálního socialismu, o charakteru jeho vůdců a spletitostech tehdejší politické situace v Německu. Je tu i mistrně poodhaleno tajemství přitažlivosti této "ideologie" a Hitlerovy popularity u davů. Celá kniha končí krvavou kapitolou o celostátním vraždění nacistů nacisty 30. června 1934, s čímž se přirozeně svezla i vlna vyřizování osobních účtů.
Ze všeho toho svinstva, co se v téhle knize dočtete, se vám může dělat zle, přesto je to jedna z nejlepších knih na toto téma, kterou můžu jen doporučit.


Štítky knihy

Adolf Hitler

Autorovy další knížky

Konrad Heiden
německá, 1901 - 1966
2001  86%Adolf Hitler - Cesta k moci
1937  60%Jeden muž proti Evropě
1936  0%Adolf Hitler: Věk neodpovědnosti
1938  0%Evropský osud

Kniha Adolf Hitler - Cesta k moci je v

Přečtených10x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x