Adélka byla nemocná

Adélka byla nemocná https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73733/adelka-byla-nemocna-73733.jpg 4 7 2

Příběh malé Adélky, která se dostává do nemocnice. Svým dětským chápáním prožívá neznámé věci a těší se domů. Skamarádí se s další holčičkou Margitou a se zdravotní sestřičkou. Jde o velmi klidný příběh o statečné holčičce a o tom, jak se nakonec dostane v pořádku k mamince.

Přidat komentář

Metla
26.10.2021 3 z 5

Cácorka je nemocná... zase. A tak mi káplo do noty, že jsem posledně vypůjčila v knihovně právě tenhle tématicky odpovídající kousek, kde je na tom Adélka o dost hůř - zotavuje se po operaci v nemocnici, která je taková, jak si ji z pradávných dětských let pamatuji já. Smutná, nevlídná, žádné veselé barvy ani výzdoba, personál všelijaký, návštěvy zakázané (zlatá chřipková epidemie), k dětem na pokoji je třeba hledat cestičku. Je radost vidět, jak doba přinejmenším v některých ohledech pokročila k lepšímu, malí pacienti se zotavují ze svých bolístek v přívětivějším prostředí.
Po výtvarné stránce kniha docela ujde, s textem je to slabší. Různé podivné experimenty s layoutem bych ještě překousla, ovšem příběh je útržkovitý, skáče nesouvisle od jedné epizodky k jiné. Sice má své melancholické (a nostalgické) kouzlo, dcerku každopádně příliš neoslovil. Na třech hvězdách jsme se shodly. 65%

Amalberga
21.02.2017 5 z 5

Knížka mého dětství. Skvěle se čte, když jste nemocní.