Addamsova rodina: Knihovnička Wednesday Addamsové

Addamsova rodina: Knihovnička Wednesday Addamsové https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432598/bmid_citanka-wednesday-addamsove-K7Q-432598.jpg 3 27 6

Čítanka Wednesday Addamsové představuje nezbytnou příručku pro každého gotika i fanouška Addamsovy rodiny. Upozorňuje na nejdůležitější romány, básně, divadelní hry a filmy v žánru gotiky za posledních pět století. Těžko by se našel někdo, kdo by nikdy neslyšel o Draculovi nebo Bídnících, ale zasvěcené komentáře Wednesday Addamsové pomohou ukázat, že například i zdánlivě nudná učebnicová „klasika“ v podobě románů sester Brontëových má své kouzlo – temné kouzlo. A co teprve Srdce temnoty, Šarlatové písmeno nebo Otrantský zámek! Nikdy jste o nich neslyšeli? Čítanka Wednesday Addamsové vás přesvědčí, že tajuplný svět nadpřirozena v rozličných podobách, které je nutné znát, prosakuje na povrch celé zeměkoule. Temná klasika, kterou možná nezná ani vaše učitelka češtiny, je zdrojem inspirace a klíčem k pochopení jednání výstředně zasmušilé Wednesday Addamsové a její rodiny.... celý text

Literatura světová Hobby Umění
Vydáno: , Jota
Originální název:

Wednesday’s Library , 2019


více info...

Přidat komentář

Baru16
07.10.2023 3 z 5

Jednohubka na podzimní večer, inspiruje k přečtení klasik, navodí Halloweenskou atmosféru a ještě má dobré překlady dvou básní E. A. Poea.
"Spooky season" must have!

Damonka12
24.12.2022 1 z 5

0,5 tohle je za mě úplně zbytečná kniha. Jsou v ní citáty, které mě vážně nebavilo číst. Pokud nemáte citáty velmi rádi, tak si nemyslím, že vás kniha osloví.


swap925
19.12.2022 4 z 5

Bylo to zajímavé číst. Velmi ostré a vtipné středeční citáty. Vše je opravdu ponuré, jak hlavní hrdinka miluje.

blackoutzuzi
26.11.2021 4 z 5

Určitě je důležité zmínit, že se nejedná o klasickou prózu, ale o sbírku citátů a dva krátké příběhy, které jsou doplněny o vtipné, temné a občas trochu bizarní komentáře od Wednesday :)
Tohle je záležitost pro fajnšmekry a pokud jste fanoušci této ikonické rodiny, rozhodně doporučuji i knihu, která vyšla tuším dva roky zpátky - Addamsova rodina.

Red-haired
21.11.2021 3 z 5

V první řadě je knížka po grafické stránce naprostým skvostem. Je celá laděná do černo fialových odstínů a na každé stránce najdete nádherné ponuré ilustrace i vyladěné písmo.

Co se úryvků z klasických děl týče, i tady mě knížka moc potěšila. Najdete v ní totiž například úryvky z děl E.A. Poea a sester Brontëových, což je za mě ta lepší část povinné četby. :D Navnadila mě ale také na další klasická díla s ponurou tématikou, a to je rozhodně velké plus.

Samotné komentáře Wednesday Addamsové k jednotlivým úryvkům byly bohužel často zklamáním. Čekala jsem spoustu typicky morbidního humoru, na který jsem u hrdinky zvyklá, ale často jsem dostala jen slabý odvar a pár opravdu nepovedených komentářů. Přesto se v knize našly takové, které mě pobavily a ke kterým se budu vracet, jen je škoda, že jich nebylo více.

Knihu hodnotím 3*/5*, ale jsem rozhodně ráda, že tento kousek budu mít v knihovničce. Zhltla jsem knížku za jeden večer a budu se k ní ráda vracet díky skvělým ilustracím i těm pár úryvkům a komentářům, které mě pobavily či zaujaly.

Určitě moc doporučuji všem milovníkům Addamsovy rodiny, popřípadě by knížka mohla nadchnout všechny halloweenské nadšence, protože má tu správnou ponurou atmosféru.

DreamerX9
02.07.2021 4 z 5

Krásné citaty a vtipné myšlenky Wednesday také povedené ilustrace. Taková krásná knizecka do sbírky :)

Štítky knihy

citáty o literatuře

Autoři knihy

Kniha Addamsova rodina: Knihovnička Wednesday Addamsové je v

Přečtených33x
Čtenářské výzvě6x
Knihotéce14x
Chystám se číst28x
Chci si koupit27x
dalších seznamech1x