Addamsova rodina

Addamsova rodina https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423578/bmid_addamsova-rodina-9he-423578.jpg 4 27 10

Novomanželům Morticii a Gomezovi Addamsovým rozzuřený dav pokazil svatbu, a tak se rozhodli vyměnit Starý svět za Nový. Addamsovi jsou tak trochu jiní než většina ostatních. Mají vytříbený strašlivý vkus a delikátně hnusné chutě, vzájemně se pokoušejí zabít, ale mají se rádi až za hrob. Rodina Addamsových se potýká s obvyklými trablemi – dospívajícími dětmi, všetečnou tchyní a nevychovanými domácími mazlíčky. Jejich domov snů, pro maloměšťáky rozpadající se ruina, se stane trnem v oku Margaux, moderátorce reality show, která je shodou okolností také majitelkou realit v sousedství – a Addamsovi jí kazí ceny. Na oslavu zkoušky dospělosti Addamse juniora se navíc sjede celá široká rodina, což Margaux ještě víc kazí plány. Chce Addamsovi nejprve vyštvat a později zničit. Válka sousedů vypukne plnou silou.... celý text

Žánr:
Horory , Pro děti a mládež

Vydáno: , Jota
Originální název:

The Addams Family: The Junior Novel , 2019


více info...

Přidat komentář

simca9342
23.02.2023 5 z 5

Jedna zvláštní rodinka nesmrtelných a jedna lidská, která žije za branou. Dvě rodiny a jeden tragikomický příběh , který se dostal aj do filmu. Film byl skvělý a kniha taky, ale jestli to má být pro děti proč je tam jenom pár stránek z animáku a ne dokreslené nějaké dobové ilustrace? Jinak doporučuji malým i velkým.

Natmi
13.12.2021 5 z 5

Tato knížka se mi moc líbila.


lucakuca
16.03.2021 5 z 5

Drazí nenavidění! Tahle rodinka je tak jiná, tak temná, tak láskyplně příšerná!
Jak má vypadat nevěsta? :-)
"Vypadala jako špatné zprávy. Vypadala jako to poslední, co byste nechtěli před smrtí vidět!"
"Morticie Frumpová, bereš si Gomeze Addamse, abys s ním byla a smýkala jím v nemoci a mravní zkáze, dokud nebudeš nadobro mrtvá?"

Andrée
08.03.2021 3 z 5

Nebylo to špatné, tuhle gothic rodinku mám moc ráda, ALE. Kniha nenadchne, ale ani neurazí. Kulturní zážitek z toho nemám. Oddychové čtení.

Dáme mazurku?

blackoutzuzi
21.12.2020 5 z 5

Tak tahle knížka byla naprosto úžasná! Příběh mě strašně bavil, nechyběly humorné, ale i napínavé situace. Celá Addamsovic rodinka je prostě úžasně trhlá a boží. Nutnost pro Addamsovic fanoušky :)
Podle knihy je natočen i film, který je téměř stejný jako kniha, ale za mě se teda moc nepovedl.. Kniha je tisíckrát lepší! :)

Knihomolka506
09.09.2020 5 z 5

To byl nejen krásný filmový zážitek, ale i knižní!

OsolenéKnihy
01.05.2020 3 z 5

Velice milá kniha podle animovaného filmu, myslím, že bude bavit především mladší čtenáře, kteří ho ještě neviděli, protože příběh je to kouzelný a může i přinést nějakou tu zajímavou myšlenku, takže si z toho lze něco odnést.

Pitbullka
27.02.2020 5 z 5

Pokud máte rádi Addamsovu rodinu, tohle musíte mít. A i pokud ne, je to příjemná temná pohádka. Mě příběh bavil a čtení jsem si užila.

KnihomolkaYulča
14.02.2020 5 z 5

Příběh začíná na vrcholu rozeklaného útesu nad bouřlivým mořem, kde probíhaly přípravy na svatbu Addamsových.
Obyvatelé města nebyli moc nadšení a pohlíželi na to s opovržením.
Pokřikovali:
„Nepatří sem!“
„Děsí děti!“
„Kdo si myslí, že jsou?“
„Musejí odejít.“
Morticie Frumpová se chystala vdát. Nejenže si brala může svých snů, ale sňatek měl spojit dvě slavné rodiny - Frumpovy a Addamsovy. Nakonec je lidé vyhnali z města.
Při hledání nového místa, které by mohli nazývat domovem, si novomanželé Addamsovi vybrali skvělý stát New Jersey. Když tam dorazili a našli uprchlíka z ústavu pro duševně choré a opuštěný zámeček, nevěřili svému štěstí.
„ Je to nestvůrné!“
„Je to děsivé!“
„Je to domov!“

O třináct let později…
Addamsova rodina se zatím rozrostla o dvě děti – nyní třináctiletá Wednesday a desetiletý Pugsley.
Pugsleyho čeká tradiční addamsovský rituál - šavlová mazurka – přijímání chlapců mezi muže. A pomoct mu s nacvičováním přijede strýček Fester.
Mezitím…
V městečku zvaném Estfield Estates natáčí Margaux Needlerová televizní reality show. S pomocí producenta Glenna a mnohem méně nadšenou dcerou Parker pro Estfieldské přestavuje domy a učí místní, jak vyhovět jejímu velmi vysokému standardu. No jednoduše řečeno, dělá z lidí cvičné opičky a vtlouká jim do hlavy jen jak být dokonalými a hlavně ovcemi bez vlastního názoru.

Když Wednesday objeví na pozemku zvláštní, pro ni cizí věc (balónek), začne se vyptávat co to je a zjišťovat, odkud pochází. A tak se vydají navštívit tamní obyvatele a městečko.

Wednesday se spřátelí s Parker. Ta ji vypráví co je to škola a tak dále. Děti samozřejmě nejsou hloupé a začnou zjišťovat, že lze žít i jinak.

Tato kniha mě nadchla, jelikož tuto rodinku znám už z dětství, tak jsem na ni byla moc zvědavá. Tento příběh mě donutil dost přemýšlet. A rozhodně je i poučný - jak pro děti, tak i pro dospělé.
Začlenit se do společnosti bývá někdy velice obtížné, ale vždy to závisí od všech. Jen protože se někdo něčím odlišuje (jak vzhledem nebo chováním a dalším) neznamená, že jsou horší než ti rádoby „dokonalí“ lidé. Kdyby je všichni hned okamžitě nevyháněli a raději by se pokoušeli je mezi sebe začlenit, nezanevřeli by na lidi a hlavně je to špatné pro děti. Konec byl úžasný.
Rozhodně doporučuji všem. Obálka je perfektní, i ty ilustrace uvnitř knížky, jen kdyby jich bylo o něco málo víc, vůbec bych se nezlobila. Když už to je pro děti. Ale celkový dojem - perfektní.

okeey
08.02.2020 5 z 5

Tohle bylo po všech těch náročnějších knihách opravdu osvěžující, oddychové a naprosto skvělé čtení. Zbožňuju pohádky a animáky. O Addamsově rodině jsem měla povědomí, nejvíc mě vždycky bavila Wednesday, ale nikdy jsem neviděla ani nečetla jejich příběh a po přečtení knihy a dopsání této recenze si jdu pustit animák Addamsovy rodiny. Rozhodně doporučuji nejen pro děti, mně je 24 a bavilo mě to jako už dlouho nic. Větší písmena, stránky vám ubíhají ani nevíte jak a za 2, 3 hodinky máte přečteno. Víc takových knížek!