Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače

Martin Moravec, Adam Dolník

Vítejte v nejtemnějších zákoutích zločinu. Na místech, kde se unáší, vyhrožuje a požaduje výkupné. Provede vás jimi Adam Dolník, který jako jeden z mála lidí na světě vyjednává s únosci, vyděrači, piráty i teroristy. Ze zajetí už dostal desítky rukojmích a při jeho vyprávění mrazí. O vyjednavačích se toho moc neví. A málokdo tuší, že mezi těmi nejlepšími je i Čech. Když mu zazvoní telefon, má jen pár minut na to, aby se sbalil a odletěl do Nigérie, Pákistánu, na Haiti… Jak se k takové práci dostal? Co všechno při ní zažil? Spoustu emocí, napětí a dramatických příběhů. Během kariéry školil agenty FBI i Scotland Yardu. Potýkal se s kriminálními gangy, somálskými piráty, ale třeba i s Islámským státem. Nejednou se ocitl mezi teroristy a v situacích, kdy mu hrozilo, že se sám nevrátí domů. Kde se unáší nejvíc? Jak se vyjednává o lidský život? A jak to lze tyto dovednosti využít v každodenních situacích? Kniha obsahuje 16 nečíslovaných stran obrazových příloh.... celý text

Komentáře knihy Adam Dolník: Svět elitního vyjednavače

Olivie11
10.02.2026

Skvělá kniha.Velký obdiv a úcta k panu Dolníkovi co dokáže a nechal čtenáře na kouknout plnými doušky do velice citlivého povídání o zajímavé práci.Klobouk dolů.

Kniholenka9
09.02.2026

Opět skvělá kniha Martina Moravce. I když mi přišlo, že rozhovory s panem Dvořákem a Marešem šly více do hloubky a byly osobnější. Ale chápu, že elitní vyjednavač nemůže prozradit všechno. Každopádně je rozhovor s panem Dolníkem velice zajímavý. Doporučuji.

cukrovka
07.02.2026

Knihy Martina Moravce jsou sázkou na jistotu. Vždy se jedná o perfektně vedený rozhovor se zajímavou osobností. Tentokrát to bylo dvojnásob zajímavé, protože jsem vůbec netušila že takové povolání existuje. Bylo to hodně zajímavé a inspirativní.

Metuje
06.02.2026

Rozhovorové knihy od Martina Moravce jsou už trochu klasikou, tento mě ale zase tolik nezaujal, jelikož se do styku s tímto povoláním většina z nás nedostane.

bigcomet
04.02.2026 audiokniha

Zajímavý rozhovor. Velmi obohacující. Skvělý náhled do života elitního vyjednavače. Výborná na poslech.

Radous

Čte se jedním dechem.

lenny0753
03.02.2026

Dobrodružné téma, zajímavosti o různých teroristických skupinách, o vyjednávání a přiblížení světově známých útoků. Musím ale říct, že v půlce už toho bylo tak nějak moc, téma se točilo na místě a trošku jsem se do toho už musela nutit. Na konci ale přišlo téma, které reflektuje život p. Dolníka a to bylo něco. Klobouk dolů a velký obdiv za to, co dokázal! Ke knížce ještě dodám, že Vám může pomoci změnit styl komunikace k lepšímu, pokud se budete radami řídit :-)

joachim36
03.02.2026

Během rozhovoru se opravdu dozvíme řadu zajímavých informací, ale co mě vlastně zajímalo pak ke konci nejvíce, jak se mu dařilo slučovat osobní / partnerský / rodičovský život s tím ambiciózním pracovním. Náznaky jsou v knize obsaženy, ale nic uceleného. Škoda, to by bylo strašně zajímavé!

daja51
02.02.2026

Tak už mám za sebou všechny knižní rozhovory MM, kterými nás seznamuje se zajímavými lidmi a jejich profesemi - zbytečné se rozepisovat, které byly nejzajímavější - za mě všechny - každý rozhovor je z jiné oblasti lidské činnosti - doporučuji, určitě nebudete zklamáni.

sgjoli
01.02.2026

Postupně se vrhám do knižních rozhovorů Martina Moravce - tentokrát jsem sáhla po jeho rozhovoru s Adamem Dolníkem, který platí za elitního vyjednavače.
Téma rozhovoru je tak dost náročné, protože ta samotná profese se z povídání A. Dolníka zdá náročná - ani ne tak po fyzické stránce, ale především po té psychické. Což i sám pan vyjednavač přímo uvádí. Tenhle svět je většině lidem na hony vzdálený, že má tahle kniha rozhodně potenciál lidem otevřít nové obzory a přinést spoustu nových informací, postřehů a jiný úhel pohledu na to, jak takový život vyjednavače vypadá.
Řada z nás nějakého toho vyjednavače viděla v televizi, ale A. Dolník tu ukazuje, jaká je skutečně ta realita. Myslím, že v tom je tahle kniha cenná. A panu Dolníkovi nezbývá než smeknout pomyslný klobouk, protože tu jeho práci by skutečně nemohl dělat každý. A on ji, zdá se, dělá výborně. Zároveň člověka napadá, jak by byl skvět krásnějším místem, když by vyjednavačů nebylo potřeba...
Svět vyjednavačů je pro mne osobně téma spíše vzdálené, v literatuře ani filmech tohle téma příliš nevyhledávám, proto "jen" 4 hvězdy. Nicméně jsem ráda, že jsem v tomto případě udělala výjimku, protože tahle kniha je neuvěřitelně zajímavá.

patch
30.01.2026

Hodně zajímavé. Fundované odpovědi a smysluplné otázky.

Natal.liana
30.01.2026

Knihy od Moravce jsem si opravdu oblíbila. A takhle neni výjimkou.

Zajímavý příběh, který ve vás nechá nepopsatelný pocit. Hodně zajímavosti a slov se mi vrylo do paměti.

Kniholenka_DK
21.01.2026 audiokniha

Velmi zajímavý a dobře vedený rozhovor - můj první od autora, ale určitě se chystám i na další. Více se mi líbila druhá půlka knihy - obecně o práci vyjednavače, o terorismu i samotném Adamu Dolníkovi. První část pojednávající o únosech byla taky zajímavá, ale ke konci už toho bylo dost a říkala jsem si, že zas tak do podrobností mě to asi nezajímá, ale nenudilo to. Audiokniha je načtena skvěle.

Alethea_k
21.01.2026

Zajímavý, inspirativní a neobvyklý rozhovor. Je dobré se něco o tomto tématu dozvědět. Někdy jsem si říkala, jestli není trošku nafoukaný. Ale proč se stydět, když toho dokázal tolik a evidentně v tom bude asi dobrý.

rilajaan
20.01.2026

Zajímavý rozhovor, člověk se dozví spoustu zajímavého. Jen mi osobně prostě nějak nesedl pan Dolník, i když je to určitě velký odborník ve své práci.

Jindruš
20.01.2026

Prostě pecka!! Miluju celou sérii knížek od Moravce. Jedna lepší než druhá.

kniznisvetsjiri
19.01.2026

Tuhle knihu jsem otevřela „jen na chvilku“… a najednou bylo po čtení Čte se sama. Rozhovory jsou vedené skvěle, žádná hluchá místa, otázky jdou přímo k věci a odpovědi jsou upřímné, zajímavé a často vás donutí se zamyslet.

Originální téma, super tempo a ten pocit, že u rozhovoru sedíte přímo u stolu. Přesně ten typ knihy, kterou si chcete dávkovat, ale zároveň to prostě nejde odložit.

Jako u všech rozhovorů od Martina Moravce - ani tady to nebyl krok vedle. Další parádní kousek do mojí knihovny, který budu s klidným srdcem doporučovat dál Pokud máte rádi kvalitní rozhovory, tohle je jasná volba.

Blekule5
17.01.2026

Wau, zatím nejlepší kniha od Moravce . Naprosto parádně sepsané a odvyprávěné a nelze se od knihy odtrhnout . O práci elitních vyjednavačů jsem nevěděla zhola nic, teď jsem zase o kousek chytřejší . Možná malinké zklamání , že se vyhnul tématu unesených Češek - Hanči a Tonči. Ale jinak nemám co vytknout

kubla111
15.01.2026

Byl jsem z knihy nadšený. Myslel jsem si, že to bude nějaká frajeřina nějakého bývalého policajta a toto je prostě opravdový frajer světové třídy. A v knize jsem se dozvěděl tolik zajímavých věcí, o kterých jsem nic netušil. Silné, poučné, obohacující a ani chvíli nudné.

haniny.knihy
14.01.2026

Když jsem brala do ruky tuto knihu, netušila jsem, jak moc mnou otřese a zároveň mě obohatí. Martin Moravec znovu dokázal, že umí klást otázky, které jdou přímo k jádru věci, ale byl to právě Adam Dolník, kdo mě naprosto fascinoval. Celou dobu jsem si říkala, jaké to asi musí být, stát tváří v tvář únosci nebo teroristovi, když v sázce není nic menšího než lidský život? Jak se dá vést normální osobní život, když vám kdykoli může zazvonit telefon, že okamžitě musíte letět třeba i na jiný kontinent?
Kniha je nesmírně zajímavá a upřímně mě překvapilo, kolik užitečných informací jsem si z ní odnesla i pro svůj vlastní život. Člověk si uvědomí, že vyjednávání není o nátlaku nebo o tom někoho „přehádat“, ale o hlubokém naslouchání a snaze pochopit druhého, i když s ním z duše nesouhlasíme. Není to přesně to, co nám v dnešní době v běžných vztazích tolik chybí? Četla jsem se zatajeným dechem o situacích, které si my ostatní neumíme ani představit, a přesto jsem se v mnoha myšlenkách sama našla. Je to silné, lidské a neskutečně inspirativní čtení, které mohu s čistým svědomím doporočit každému.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi