Absence zázraků

Absence zázraků https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458320/bmid_absence-zazraku-gqq-458320.jpg 4 29 9

V hlubinách paměti se skrývají ty nejtemnější vzpomínky. Matku Johna Dochertyho převezli do pečovatelského domu. Postihla ji totiž silná mrtvice, po které už nebyla schopná se sama o sebe postarat. Aby John mohl péči zaplatit, nezbývá mu nic jiného než prodat rodný dům. Když na půdě prochází staré věci, narazí v jedné krabici na důkaz, že měl staršího bratra. Jmenoval se Thomas a záhadně zmizel, když John byl batole a mladší Chris ještě nebyl na světě. Rodiče o něm svým dalším synům nikdy neřekli. Toto odhalení přivede Johna na cestu, která ho navždy změní. Donutí ho vrátit se ve vzpomínkách do minulosti a přehodnotit své dětství. John se rozpomíná na hluboko pohřbené události, které zásadně ovlivnily jeho dospělý život, ale až dosud v jeho paměti představovaly jen prázdná místa.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Domino
Originální název:

In the Absence of Miracles , 2019


více info...

Přidat komentář

Karin94
04.02.2024 4 z 5

„Lidskýho ducha můžete soudit podle toho, kolik pravdy dokáže unést.

Osobne si myslím, keďže je knižka autorova prvotina, že za
1. veľká škoda, že o tejto knihe nie je počuť viac a za
2. z tých mála recenzii, ktoré som našla na internete je kniha dosť podhodnotená.

Príbeh je písaný formou detektívky, no prípad nevyšetrujú detektívi, ale hlavná postava John, ktorého mamu postihla mŕtvica. Aby jej mohol zabezpečiť starostlivosť, musí predať rodný dom. Pri upratovaní domu narazí v jednej krabici na dôkaz, že okrem mladšieho brata Chrisa, mal ešte jedného staršieho brata, Thomasa. Avšak rodičia im nikdy o ňom nepovedali, ako je to možné? John sa rozhodne vydať na cestu, aby poodhaľoval všetko čo sa dá a zároveň ho táto cesta navždy zmení...

Prvú štvrtinu knihy som doslova zhltla jedným dychom, lebo to bolo extrémne pútavé. V polovici som sa zasekla na jednej časti, ktorá bola vcelku nudná. Potom to pokračovalo celkom dobre vlastne až do konca, kde sme mohli vidieť rozuzlenie celého príbehu. Autor sa venoval viacerým témam a teda vôbec nie ľahkým. Tou najhlavnejšou témou ma potešil už len preto, že s takýmto niečím som sa v knihách ešte nestretla.

Príbeh bol miestami dosť chaotický a rozhodne to nie je typ knihy, pri ktorej vypnete. Mozgové závity budete musieť zapnúť nie len čo sa týka tém, z ktorých vám bude ťažko, ale aj kvôli forme, akou je kniha písaná.

Keďže nič viac nechcem prezrádzať, napíšem iba toľko, že kniha je dosť zvrátená, čiže ju určite odporúčam hlavne tým, ktorí majú aspoň trochu silný žalúdok.

evineckY
25.04.2023

Jen láskyplnost nás drží pospolu.

Toto není román a kdybych věděla o čem je, tak bych to nečetla.
Jsem zhnusena, čeho jsou zvrácení lidi schopní udělat slabšímu a nemůžu je ani
přirovnat ke zvířeti, protože si to zvířata nezaslouží.


Pavčule
12.06.2022 4 z 5

Četlo se mi to dobře , cca první polovina napínavá a zajímavá , ta druhá už o něco méně . Moc mi nesedl závěr .

markej
11.12.2021 3 z 5

Na obálce se píše, že "Malone je mistr zápletek a nečekaných zvratů". Bohužel s tím nemůžu souhlasit. Připadá mi, že Absence zázraků je úplně průměrná detektivka, pár momentů je tam zajímavých, ale celkově bych uvítala preciznější a promyšlenější zpracování. Kdybyste si tedy chtěli přečíst dobrou detektivku, raději sáhněte po jiném autorovi či autorce.

jasmína
29.09.2021 3 z 5

Dost velké zklamání, a ten závěr, to už vůbec.....ale co se nelíbí mně, může se samozřejmě líbit ostatním.

Proto je skvělé, že je tolik knih, a když se tato nelíbila, začínám další, u které si nemyslím, že bych mohla být zklamaná.

L.Helena
22.08.2021 4 z 5

Na prvotinu docela dobré. Těžké téma, slušné provedení.

Jahoda
10.06.2021 3 z 5

Na první pohled se zdá, že hlavní hrdina přišel o vše, ale možná nakonec našel mnohem víc. Kniha pro mě měla velmi nečekanou zápletku, která vychází ze zpracování těžkého tématu. I přesto, že se kniha velmi dobře čte, mám k ní rozporuplné pocity, neboť konec už mi přijde možná trochu uspěchaný a zmatený.

alexis818
08.06.2021 5 z 5

Kniha se mi hodně líbila. Byla to docela síla. Když se to všechno, co se v knize odehrává, po přečtení usadí, tak je o čem přemýšlet. Napsáno velice dobře a čtivé. Jako debut vynikající.

Iveta123
18.04.2021 3 z 5

Kniha se mi docela líbila, přečetla jsem ji za tři dny. Asi do poloviny mi připadala velmi napínavá a byla jsem zvědavá, jak to bude pokračovat, potom už je děj trochu slabší a pár detailů se mi zdá nesmyslných.

Autorovy knížky

2021  73%Absence zázraků

Kniha Absence zázraků je v

Přečtených34x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce77x
Chystám se číst48x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x