Abeceda Vánoc

Abeceda Vánoc https://www.databazeknih.cz/img/books/56_/56827/abeceda-vanoc-56827.jpg 5 6 2

Víte, co je I.N.R.I.? Víte, co je liturgický rok? Víte, co jsou roráty? Víte, co je Urbi et orbi? Víte, co je Yule? Valburga Vavřinová vás seznámí ve svém nenápadném „breviáři“ faktů s vývojem a jednotlivostmi církevního roku a osvětlí vám, proč Vánoce nejsou od toho, aby se lidé na sebe snažili být pár dní hodní, přecpali se dobrotami a soutěžili, kdo dá komu dražší dárek. Abeceda Vánoc je věcnou encyklopedií informací o nejpopulárnějších svátcích roku, starobylými Kelty počínaje a první polovinou dvacátého století konče. S chutí do toho!... celý text

Přidat komentář

tygřík2
18.12.2020 4 z 5

Maličká , miloučká knížtička obsahující zajímavé základní informace o původu Vánoc a původu vánočních zvyků. Užitečná. Překvapilo mě, kolik "starobylých" rituálů je vlastně ještě skoro mladých a co se jich zachovalo až ze starého Říma a od Keltů. Veselé a o znalosti bohatší Vánoce, přátelé!

Kroc
14.11.2018 5 z 5

Miluju Vánoce, takže takhle knížka pro mě byla jasnou volbou. Malá, přehledná, v abecedně řazených heslech se snadno orientuje a ke každému je vhodně doplněná ilustrace. V knížce najdete hezky vysvětlené různé symboly a zvyky Vánoc, jejich původ a historii.