ABBA

ABBA https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/201545/abba-YmS-201545.jpg 3 20 4

ABBA, nejúspešnější švédská skupina, údajně přinášela ekonomice své země každoročně větší zisk než automobilka Volvo. Prvního mezinárodního úspěchu dosáhla vítězstvím v písničkové soutěži Eurovize v r. 1974. Do té doby patřila k předním souborům na domácí scéně. Autoři neváhají nazvat věci pravými jmény a odhalují veškerá fakta, přispívající k vytvoření ucelenějšího obrazu skupiny. Její jedinečný příběh, srovnatelný v historii hudebního průmyslu snad jen s osudem Beatles, je příběhem nekonečné slávy, pohádkového bohatství a štěstí, ale také velkých, především osobních problémů. Autoři seznamují čtenáře i s rubem hvězdné dráhy. Odkrývají osobní spory, nenávist a konečně i důvody, vedoucí k rozpadu obou manželských členů skupiny. Zavádějí nás i do zákulisí finančního království „koncernu ABBA“, kde pevnou rukou vládl manažer Stig Anderson. Netají nám zkrátka nic z atmosféry, v níž vznikaly „nejlepší písně 20. století“.... celý text

Žánr:
Literatura naučná , Umění

Vydáno: , BB art
Originální název:

ABBA. The Name of the Game , 1995


více info...

Přidat komentář

KajkaMicinka
31.01.2023 4 z 5

Pro milovníky ABBY je tato kniha ideální. Mně se osobně moc líbila, ale místy mi přišly některé informace úplně zbytečné.

Adelaide777
10.12.2017 1 z 5

Jelikož mám Abbu ráda, na knihu jsem se těšila, ale zklamala mě. Některé informace mi přišli nesmyslné a dosti vulgární.
Hvězdičku dávám jen za krásné fotografie.


AllyKumari
11.07.2016 odpad!

To se tak jednou sešli tři novináři a vyrachali staré bulvární články, aby je mohli co nejvíce "senzačním" způsobem poslepovat a tvářit se jako zasvěcení hudební profesionálové s přístupem k intimním pocitům lidí, které vůbec neznají osobně. Některé věci mi přišly svým nedostatkem základního respektu vyloženě vulgární.

Prey
26.12.2015 2 z 5

Špatná kniha o Abbě, místy postavená jen na subjektivních dojmech autorů a neustálém jmenování stovek dobových figurek, které dávno zavál čas a které se skupinou a její tvorbou souvisejí jen velmi volně. Vědět, že o dekádu později vyjde česky kniha Carla Magnuse Palma, pro kterého je ABBA profesionálním i soukromým životem, a na jehož vědomostech o ní je to, na rozdíl od těchto autorů, znát, aniž by jen chválil, nikdy bych si tenhle titul od „profesionálních kritiků“ nepořídil. (Čteno v překladu Aleny Šmídové.)