A třetí taky krade

A třetí taky krade https://www.databazeknih.cz/img/books/79_/79461/a-treti-taky-krade-79461.jpg 4 20 7

První je zloděj, druhý je zloděj a třetí taky krade... Tak nějak to vypadá a policie neví, kam dřív. Aby nebylo potíží málo, dochází k náhodnému objevení mrtvoly, která přezimovala ve volné přírodě a jejíž totožnost se nedaří stanovit. Možná spíš shodou okolností se na pražské privátní očko obrací klientka, trochu opožděně postrádající příbuzného, jenž přicestoval ze vzdáleného kontinentu. Záměry kriminalistů a soukromého vyšetřovatele se zdánlivě kříží, události se komplikují, umírají další lidé. Nakonec se ukáže, že všechno je jinak, třebaže stále platí, že první je zloděj, druhý je zloděj a třetí taky krade.... celý text

Přidat komentář

Iki1
11.08.2023 3 z 5

Jedna ze slušnějších českých detektivek, která vyšla v této edici. I tak trpí tím, čím i další podobné romány - velkým množstvím pravopisných chyb a překlepů a přílišnou rozvleklostí. V této knize mě navíc tahal za uši použitý jazyk v dialozích. Autor se sem zřejmě snažil napumpovat humor, ale vyznívá to spíš trapně, nerealisticky. Jedná se o průměrnou odpočinkovou knihu, kterou jsem si přibalil na dovolenou.

jprst
09.04.2020 3 z 5

Jedna z autorových lepších, ale žádný extra trhák to není. Prostě něco, co se dá číst, ale za krátkou dobu si asi nevzpomenete, o co vlastně šlo.


rafan65
31.05.2019 4 z 5

Slušná kniha není to žádná bomba ale číst se dá.

medvedice3
05.06.2018 4 z 5

Kdo je ta mrtvola, která není ostatky toho, o kterém se všichni domnívají, že zemřel násilnou smrtí? A kde jsou ostatky toho, o kterém se všichni domnívají, že zemřel násilnou smrtí? Jak vše vyřeší známá policejní vyšetřovatelská parta a soukromé očko z Prahy? Kdo chce příjemně odpočívat, čtení na léto.

čef
19.05.2018 4 z 5

Detektivka, která se snaží o originalitu dvojitou linkou pátrání, mnoha motivy a trestnými činy a také tím, jak dopadne hledání vraha první nalezené mrtvoly. Ostatní je jako v převážné většině současných českých detektivek. Tuze spletitý příběh s trochou ironie, vtipu a s příliš mnoho až snad převelice duchaplných dialogů. Přítomnost je popsána asi realisticky (všetci kradnú) - pro mne, třeba naivu, však až malinko přes mez přijatelného pesimismu. Kolem a kolem - průměrná česká detektivka s několika zajímavými inovacemi.

marlowe
16.07.2015 4 z 5

Nečekaně slušná česká detektivka – ostatně autor už nám své kvality prokazuje hezkou řádku let. Tentokrát se vydal cestou široce rozkročeného multipříběhu, který se rozlévá do šířky jako delta Dunaje. Možná by knize prospělo méně postav, jakož i méně paralelních osudů a "kauz", ale buďme spokojeni s tím, co je nám nabízeno.
Jednu podstatnější výtku bych však měl: byť mohu jen smeknout před solidně vystavenými dialogy, přece jenom musím konstatovat, že autor upřednostňuje "vypointovanost" jednotlivých replik před jejich realističností. Jinými slovy: promluvy postav mnohdy znějí až příliš "knižně", papírově a uměle – každopádně by dialogy více se přibližující "obyčejné mluvě" knihu pozvedly ještě o schůdek výše.

80%

katina
19.03.2015

Tak trochu jiná detektivka. Občas jsem se maličko ztrácela.