...a poslední kouř

...a poslední kouř https://www.databazeknih.cz/img/books/61_/61104/a-posledni-kour-61104.jpg 4 43 4

Trojice nových rozsáhlejších povídek. První povídka Padlý anděl líčí setkání zbloudilého vyslance nebes s dvojicí ztracených nešťastníků, druhá Poslední kouř ukazuje smutný konec kuřáků v EU a poslední Nekonečný vesmír je kosmická cesta pilota a jeho panovačné velitelky, zakončená kontaktem s feministickou civilizací. Kniha je doplněna autorským DVD, které obsahuje zfilmované první dvě povídky. Jako bonus jsou přidány groteska Sen starých mániček, první videoklip skupiny A bude hůř Anděl strážnej a řada fotografií. První DVD ze studia KOPE (Kostič – Pelc) má celkovou délku cca 60 minut. ... celý text

Žánr:
Povídky , Literatura česká

Vydáno: , Maťa
více info...

Přidat komentář

n.ezn.amy
12.04.2024 4 z 5

Tři povídky z pera Jana Pelce. Na jeho tvorbu trochu neobvyklé, ale přesto dobré. Padlý anděl líčí rozchod dvou lidí, které se snaží dát dohromady padlý anděl. Povídka Poslední kouř se mi líbila asi nejvíc, kdy díky bruselskému diktátu je na území unie zakázáno kouření a kuřáci jsou pronásledováni a trestáni drakonickými tresty. Přijde mi, že tato vize se pomalu ale jistě v budoucnu vyplní v rámci vyššího dobra pro všechny. Přijde mi, že se blíží orwellovskému pojetí světa. Poslední povídka Nekonečný vesmír je o putování dvojice pozemšťanů vesmírem, ve kterém narazí na mimozemskou civilizaci. Vcelku dobré všechny povídky, které máte rychle přečtené.

bublifut
28.07.2020 2 z 5

Sorry, ale tohle byla zatím nejslabší kniha od mého kdysi oblíbeného autora. Zatím to vypadá, že vrchol v podobě díla "...a bude hůř" zůstane nepřekonán. Bohužel.


Šnek86
17.04.2020 4 z 5

Dobré alegorické povídky, které i nutí k zamyšlení.První s andělem byla asi nejlepší, anděl co chlastá kouří a pomoc lidem má hozenou trochu jinak. Přiřadil bych ho asi k estébáckýmu agitátorovi. Druhá povídka o kouření trošku z převráceného pohledu a o tom, že i věci myšlené dobře, dobré být vůbec nemusí.Cigareta zde jako symbol svobody, která je potlačována stejně jako soukromí. Ke třetí bych jen dodal, běda mužům, kterým žena vládne. A proto...
„Poletíme jen tak vesmírem…“
„A budeme strašně hulit.“

stoun25
07.02.2019 5 z 5

První povídka je nejlepší.. Její přečtení trvá přesně tři piva a dva panáky a přesně v tomto doprovodu ji doporučuji číst.
Druhá povídka je taky dobrá.. Už kolikrát jsem si říkal, kde je ta hranice mezi tím, co je pro občany správné a kde začíná diktatura.. Taková nadsázka pro zamyšlení. Třetí povídka je slabší ale přesto slušná.
Za mne plný počet Hvězd.