… a pak ji políbil

… a pak ji políbil https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138185/a-pak-ji-polibil-138185.jpg 4 162 31

Girl-bachelor série

1. díl >

Ve ctnostných dámách někdy dřímá více vášně, než by se znalec žen domníval… Emmalina Doveová je mladá půvabná dáma, která se může pyšnit všemi ctnostmi. Tajně si hýčká velký sen: vydat vlastní knihu o etiketě. Napsala jich už několik a všechny předložila k posouzení vikomtu Marloweovi, který vlastní největší londýnské nakladatelství. Jako jeho oddaná sekretářka chová velké naděje… ovšem jen do chvíle, kdy zjistí, že ten prolhaný darebák odmítal její knihy, aniž z nich přečetl jedinou stránku! Harry jakožto zkušený nakladatel a znalec žen pokládá knihy o etiketě za vrchol nudy. Kromě toho nevěří, že by jeho spořádaná sekretářka dokázala napsat knihu, která by stála za přečtení. Je sice spolehlivá, ale nemá jiskru. I on se ovšem přepočítá - jednoho dne zjistí, že nevýrazná šedivka Emma odešla beze slova vysvětlení z práce a dokonce si dovolila začít psát do novin. Jak si něco takového vůbec mohla dovolit? Na něco takového není miláček žen Harry zvyklý, a tak se rozhodne uštědřit Emmě lekci. Hodlá slečnu Doveovou naučit pár věcí, které jsou etiketě na hony vzdálené. Když ji ale políbí, ke svému úžasu zjistí, že jeho bývalá sekretářka v sobě skrývá více vášně, než by se nadál. A Emma si uvědomí, že si z touhy po spořádanosti nechala spoustu nádherných věcí proklouznout mezi prsty. Nyní je rozhodnuta dohnat, oč přišla - i když při tom bude muset hodit za hlavu všechny své ctnosti, na něž byla tolik pyšná. ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

And Then He Kissed Her , 2007


více info...

Přidat komentář

Bergerac16
03.01.2024 4 z 5

Je to velmi pozvolna plynoucí příběh bez kdovíjakých vyumělkovaných dramat, připomínal mi Nezkrotnou touhu od L.Kleypas, v méně divoké verzi :-). Hlavní hrdinka se stává jakousi influencerkou a je lehounce méně věrohodné, jak by se to zaměstnané ženě bez čilého společenského života a s tím souvisejícího nadhledu mohlo povést. Vadilo mi překládání jmen Emmaline nebo Josephine na Emmalínu a Josefínu, koneckonců Harry taky není přeložen jako Jindřich. Taky byl zmatek ve střídavém titulování Harryho jako mylorde, pane, sire a lorde..

Kudík
18.02.2021 4 z 5

Pro mě opět nová autorka a musím říct, že se jedná o velmi milé a nenáročné čtení, s trochou humoru a špetkou dramatu. Ať už Emma nebo Harry (i se svým rodinným "harémem") jsou sympatické postavy. Hrozně se mi líbil pan Holub. :)


Zomy
25.01.2021 5 z 5

Takhle autorka mě neskonale baví! Je s podivem, že mi tak dlouho nepřišla pod ruku.
Její knihy jsou vtipné, odlehčené, plynulé. Hrdinky jsou pravé bojovnice - životě i v lásce a nakonec prožijí svou pohádku o Popelce. Osnova je stále stejná: stará panna, která si musí vydělávat na živobytí, se střetne s arogantním a vysoce postaveným šlechticem. Ale zastrašit se rozhodně nenechá.
Stále jde o historickou romanci a přitom už tu máme telefony, vlaky a ženy v roli sekretářek. Parádní čtení minimálně za 4,5 hvězdy.

vcielka
01.11.2020 5 z 5

Ja som po dlhej dobe bola knihou celkom nadsena. Nebolo to take naivne divadielko ako pisu niektore autorky. Prislo mi to celkom realisticke s plynulo postupujucim vztahom dvoch celkom pekne vykreslenych hrdinov

klarahav
06.03.2020 4 z 5

Kniha se mi líbila.

wendy944
28.11.2019 3 z 5

Ne bylo to úplně v špatné ani super takový. Průměr

Rozinka28
07.10.2018 3 z 5

Neurazí, nenadchne. I v historických romancích se dají nalézt knihy plné vtipu a pošťuchování, i přes svázanost tehdejší etiketou. V této knize mi právě tohle chybělo. Jinak děj plynul pozvolna a četl se lehce, žádné velké zvraty, ideální, pokud si chce člověk odpočinout od zmatku okolního světa.

jitka7
16.08.2018 2 z 5

Teda romány tohoto typu moc nečtu, ale musím říct, že ty, které mám už za sebou byly super. Početla jsem si, pobavila se. A tak jsem si řekla, zkusím po delší době další. Ale teda co to bylo? Mě to bohužel vůbec nezaujalo. Přišlo mi to strašně nudné. Pořád jsem četla, četla a pak byl konec. Žádný extra humor, žádná pořádná zápletka. Zklamalo mě to.

LilianaFalcon
16.10.2017 3 z 5

Neslane nemastne...

daza.dt
15.06.2017 5 z 5

Přiznám se, knihy tohoto druhu moc nečtu, takže nemohu moc hodnotit a porovnávat oproti jiným autorům a titulům. Ale četlo se to rychle, hezky bylo vykresleno uvažování a hlavně různá omezení v životě žen tehdejší doby. Milé, mělo to spád. Za mne spokojenost.

vikimi
08.03.2017 3 z 5

Začátek byl úžasný a strašně mě bavilo, jak se "pošťuchovali", potom knížka nabrala na obrátkách. Bylo to hodně "pikantní" a v tom mi už Emma úplně neseděla...a konec mi přišel moc rychle odbytý - bohužel :/

Simi
03.03.2017 4 z 5

Pro mne slabší, než poslední díl, vzala jsem to trochu na přeskáčku, ale přesto milé čtení s dobrým koncem. Námět celé série je pro závěr 19. století v Británii poněkud nepravděpodobný. Ve všech dílech se opakuje motiv nijak výrazně krásné, nebohaté a samostatné "staré panny", tj. kolem třiceti, do které se zamiluje šlechtic, kterého podobné typy nikdy nepřitahují. V hrdince je probuzena vášeň a skončí to nakonec svatbou, protože bez hrdinky hrdina nemůže žít. No není to úžasné?

TaLu
20.02.2017 5 z 5

Tato kniha nebyla v knihovně, proto jsem před časem četla další díly v sérii a teď teprve se dostala k tomuto.
Jak zhodnotit?
Jako velmi milé čtení.
Milé - to je to slovo, které se mi vynořovalo při čtení.
Příběh má spád, vtip, zápletku, hlavní hrdinové mi oba ( což někdy nebývá) byli opravdu příjemní a sympatičtí a líbilo se mi, jak je nelehká minulost zformovala do silných osobností.
Řekla bych, že to byl nejlepší díl ze série, právě díky tomu, jak se vše poskládalo a nikde to neskřípalo.

Milovníkům romantiky mohu směle doporučit !

Majdule
28.12.2016 4 z 5

Osvěžující, pěkně plynoucí romance o samostatné dívce, která si splní sen, aniž by vlastně tušila, že jej má. Hlavní hrdinka má tu správnou míru odvahy, hrdina šarmu a příběh pikantnosti, aby byl ideálním čtením na chvíle oddechu.

blanci
31.08.2016 4 z 5

knihu jsem přečetla jedním dechem . Škoda že romantický konec není více dotažen. Měli spolu nakonec děti a žili šťastně? v dalších dílech se jen píše že Emma napsala úspěšný román.

Litocha
17.07.2016 4 z 5

Líbilo se mi, že hlavní hrdinka si nenasazuje žádné růžové brýle, neobelhává samu sebe, ale zná sebe i své možnosti. Všechny zvraty v knize byly uvěřitelné a vycházely z charakterů postav. Při prvním čtení jsem byla z knihy doslova nadšená, podruhé už mi něco trochu vadilo, snad občasná zkratkovitost, nebo přece jen poněkud nereálný úspěch článků o etiketě. Celkově jsem ale Emmě i Harrymu moc fandila. A moc se mi líbí obálka, proti pestrobarevným přebalům s postavami v různém stádiu obnaženosti, které jsou pro tenhle žánr typické, je to za mě rozhodně krok správným směrem.

Bet
07.03.2016 3 z 5

No jako ze života Harry má svůj názor a je paličatý. Jinak je to pohodové počtení :)

havrmoni
24.02.2016 4 z 5

První víc jak polovinou knihy jsem se doslova prokousávala. Emma mi byla sympatická,ale každou chvíly jsem s ní chtěla zatřást a vyklepat z ní samu sebe. Což nakonec Harry udělal a pak už to bylo nádherné počtení. Můj dojem,že se na ní podepsal otec a teta z ní vychovala starou pannu už za mlada,byl nakonec správný.

Merlinit
23.10.2015 4 z 5

Hezká konverzační romantika.

hrubik
28.09.2015 5 z 5

Krásná romantická knížka.

Štítky knihy

Anglie 19. století

Autorovy další knížky

Laura Lee Guhrke
americká, 1960
2012  79%… a pak ji políbil
2014  77%Svádění jako lék
2013  82%Gentlemanovy tajné touhy
2013  75%Pletichy krásného vévody
2021  76%Pravda o lásce

Kniha … a pak ji políbil je v

Přečtených225x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených14x
Knihotéce193x
Chystám se číst74x
Chci si koupit13x
dalších seznamech4x