A nahoře nic...

A nahoře nic... https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/102598/a-nahore-nic-102598.jpg 5 2 2

Kniha esejů věnovaných duchovnímu životu v postmoderním kulturním kontextu. Hledání probíhá v křesťanském kontextu, křesťanské konstanty jsou však zpochybněny. Důvodem nového promýšlení samozřejmostí není tolik moderní kritický racionalismus rozkládající stará dogmata, jako spíše duchovní prostředí, do něhož křesťanství vstupuje v pluralitním a propojeném světě. Život je duchovní už tím, že je lidský, a proto hledá bezpečný střed, ale i nejistý přesah do svobody a tvůrčího jednání. Doslov pod názvem Smysl a duch napsal Zdeněk Neubauer.... celý text

Přidat komentář

EvaM23
21.03.2017

Úžasná kniha o tom, co znamená být duchovní bytostí. Pomohla mi uvědomit si spoustu životně důležitých věcí (význam mezilidských vztahů, dobrovolné skromnosti, bolesti atd.).
"Život nás hojně obdarovává a náš nesoulad s jinými začíná tím, že příjemné a krásné věci, které se objevují na našem obzoru, přehlížíme."

Filios dVekerec
16.07.2012 5 z 5

Kniha mi ukázala cestu jak hledat to důležitější ve své spiritualitě a jak se přestat zakopávat v různých náboženských dogmatech, či poučkách. Ze začátku je sice trochu obtížnější úvod, ale po něm se to rozjede na plné obrátky a při odložení knihy nejde nemyslet na to, co tam autor sdělil.