Oprávněná vražda

Oprávněná vražda https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445403/bmid_opravnena-vrazda-84V-445403.jpg 3 50 15

A Medlar Mystery série

< 2. díl >

Obyvatelé malého městečka Lachlan na Floridě zažili otřes, když byly minulý rok pod kořeny spadlého stromu nalezeny ostatky dvou těl. Ačkoliv Sara Medlarová, její neteř Kate a Jack Wyatt postrádají jakékoliv vyšetřovatelské zkušenosti, ocitnou se uprostřed této záhady a snaží se odhalit desítky let staré tajemství. Poté co se jim podaří jen o vlásek uniknout vrahovi, přísahají, že už se do něčeho tak nebezpečného nenechají nikdy znovu zatáhnout – dokud není zavražděna Janet Beesonová. Když je objeveno Janetino tělo, všichni jsou v šoku z tak násilné vraždy. Milá stará dáma byla zavražděna, probodnuta a k tomu otrávena, ale nikdo si nedovede představit, kdo by mohl chtít ublížit jedné z nelaskavějších a nejvstřícnějších obyvatelek městečka. Sara, Kate a Jack jsou odhodláni nechat případ na profesionálech. Brzy je však začnou bombardovat lidé, kteří jim touží vypovědět svůj příběh a očistit svá jména před triem, které vyřešilo vraždu Morrisových. Dokonce i šerif doufá, že pomohou rozlousknout záhadu zločinu, který nemá žádné očividné vysvětlení ani motiv. A jakmile začnou obyvatelé městečka mluvit, začíná být jasné, že v klidném Lachlanu je pohřbeno mnohem víc tajemství, než si kdo dokázal představit...... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Justified Murder , 2019


více info...

Přidat komentář

bafuskyBaf
02.06.2023 2 z 5

Musím napsat, že u téhle knížky jsem se nutila to vůbec dočíst. Už u prvního dílu jsem se kroutila. Možná bych čekala větší jiskru mezi Jackem a Kate. Ten děj mi přišel překombinovaný. Jude mám ráda, ale tohle asi není pro mě.

katst
26.02.2022 1 z 5

Po strašně dlouhé době nedočtená kniha... Autorčiny starší knihy miluji, ale tohle se nedá. Trápila jsem se s knihou celý únor, ale pokusy o detektivku či krimi Deveraux opravdu nejdou. Nezáživná slátanina, se spoustou nesrovnalostí a jmen... Mám doma i třetí díl, ale už teď vím, že zůstane nedotčen... Je tolik skvělých knih, že ztrácet čas s něčím takovým už nechci...


Hatshepsut
12.12.2021 3 z 5

Tak přestože tuto autorku mám velice ráda a přečetla jsem toho mnoho, detektivky nejsou její silná stránka. První díl byl zajímavý, tento měl chytlavý námět, ale celkově to působilo překombinovaně. Chyběl mi zde humor mezi hlavními postavami a vůbec dějová linka mezi Jackem a Kate - nijaká. Tak snad v dalším díle.

Nuttelka
25.06.2021 4 z 5

Příjemná oddechová četba, žádné drastické scény a opět výborná trojka Kate + Sara + Jack :-) Není to nic závratného, ale je to prostě má milovaná Jude a od ní bych si s radostí přečetla třeba i jen recepty na vaření :-)
Každopádně doufám, že se v dalším díle už konečně dočkáme vzplanutí mezi Kate a Jackem, pošťuchují se, provokují a Kate stále dělá "vofuky", ach jo, chudák Jack :-)

raty
30.04.2021 4 z 5

Souhlasím s komentářem od Kudík. Málokdy hodnotím kriticky, obvzlášť u spisovatelky, se kterou se "potkávám" třicet let. První díl jejího pokusu o detektivku jsem hodnotila kladně. Prostě prima oddechovka. Tento druhý je ale opravdu hodně překombinovaný, postavy totálně černobílé. Bohužel se vytratil humor a nadhled, který mě v prvním dílu moc bavil. Překlad s faktickými chybami tomu taky moc nepomáhá. A přitom zápletka působí dobře. Trochu to zachraňuje zajímavý konec .

Aghatte
29.04.2021 1 z 5

Vidím, že to prostě nepůjde.
Tu první jsem ještě strávila, tuto už ne. Nejsem prostě cílová skupina.
Překombinovaná nesmyslná zápletka, na jednu stranu každý ví o každém vše, na druhou všichni všechno utají.... Neuvěřitelné. Opět nějaké nesmyslnosti jako v první knize, namátkou třeba: Dům koupila za milion v hotovosti, ale stál milion a čtvrt..???, přes účet ji přešlo osm milionů a byl vystaven šek na koupi domu.... Vůbec jsem tomu nerozuměla, co tím chce říct, pořád šlo o jeden dům a jednu paní. atd.
Scoby-doo partička mi leze na nervy jako nikdo nikdy. Věřím tomu, že šerif jim zavolá jako prvním, ať to (mrtvolu) jdou nafotit, a ve dvě v noci se přes ochranku k nim dostane až domů, aby se poradil...
Od půlky jsem přeskakovala, a postupně se zase ztrácela ve jménech, vztazích a vazbách. Zajímalo by mě, co to znamená, že dítě "nechali u požární stanice", nevím, co se s ním stalo dál, ale asi jsem to přeskočila.

Největší záhadou mi byla věta ze strany 36. Pokud někdo má a ví, napište mi, prosím. Vrtá mi to hlavou stále:
"Občas se stav na bankovním účtu a metry čtvereční nerovnají". Odstavce před a po do toho nijak nezapadají, prostě ZÁHADA :-))

Mám číst ještě třetí díl. Bohužel.

jana8352
18.04.2021 2 z 5

Kniha mi přišla taková trochu nudná detektivka

lucie3944
17.04.2021 4 z 5

Přečteno za tři dny, což pro mě znamená, že je knížka čtivá, odsejpá a člověk chce vědět, jak to dopadne. Chyby, které tam pro mě jsou, je moc jmen, člověk má trochu problém si pamatovat, kdo je kdo. A chci vědět, samozřejmě, jestli se v dalším díle konečně něco rozjede mezi Kate a Jackem! I proto se hned vrhám na třetí díl.

etell
14.02.2021 5 z 5

Už kniha "Dokonalá vražda" od autorky ma dostala. Veľmi príjemné postavy, ako sa navzájom hlavní hrdinovia doberajú je návykové. Popri objasňovaní vraždy sa vyjasňujú aj vzťahy v rodine a rastie priateľstvo. Kniha sa dobre číta a do poslednej chvíle je príbeh napínavý. Rozuzlenie ma prekvapilo. Odporúčam.

marcus0379
29.11.2020 1 z 5

Opravdu slabé, nechce se mi dát odpad, ale na víc jak 1 hvězdu to u mě prostě nemá. Děj a vztahy jen šustí papírem. Lidé vyšťavení, bez jiskry. Ani chválený závěr mě nijak nenadchl, takový neslaný nemastný odvar z Orient-expres. Vztahy na maloměstě nezaujmou. Celé takové nezajímavé.

saez
16.11.2020 4 z 5

Zajímavý námět. Občas jsem se v postavách trochu ztrácela, občas děj kulhal, ale ve výsledku to byla oddychovka. Což je přesně to, co jsem od knihy očekávala.

pip11
11.11.2020 4 z 5

Záhadná brutální vražda nenápadné starší ženy, spousta nečekaných zvratů, tajemství a lží v dalším díle z Lachlanu. Všichni chtějí, aby známá trojice vraždu vyšetřila, do čehož se jim ale vůbec nechce. Postupně jsou vtaženi do případu, ale nic není takové jaké se zdá být... Těším se na třetí díl.

Kudík
31.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Na další díl jsem se po setkání s "vyšetřovacím" triem Sara, Jack a Kate celkem těšila, ale nějak to na ten 1. prostě nemá. Trošku ubylo dobírání a popichování, které se mi líbilo nejvíce. Navíc některé postavy a situace dost drhly, např. detektiv Chester Dakon (alias Chet), jak vplul do děje a následně konec, anebo postavy jako Everett Gage nebo Zelly. Autorka zde z mužů dělá trošku plačky. :) Dále zde Sara nedostala tolik prostoru a z minulosti odhaluje zase jen střípky, a jak tak dedukuji, není to vůbec hezká minulost. Ale za ten závěr dávám * navíc.

Fifth Element
22.10.2020 3 z 5

Mě se líbila. I přesto, že to není typická deverauxovska romantická detektivka, romantická v tom pravém smyslu, už jen čekám, kdy bude :D

Jacinda123
18.10.2020 2 z 5

Je mi ťažko hodnotiť túto knihu.
Na jednej strane mi nesadllo ústredné trio.
Na druhej strane sa mi páčil koniec.

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  79%Černý lev
2008  86%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky

Kniha Oprávněná vražda je v

Právě čtených1x
Přečtených65x
Doporučených2x
Knihotéce112x
Chystám se číst38x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x