A budeme šťastni

A budeme šťastni https://www.databazeknih.cz/img/books/72_/72810/a-budeme-stastni-72810.jpg 3 4 3

Román o věčné touze lidstva po cestách do vesmíru i po obyčejném lidském štěstí. Na pozadí několika lidských osudů se odehrává boj o záchranu dítěte, který vrcholí v okamžiku, kdy se tragicky realizuje pošetilý sen blouznivce po cestě do vesmíru a po navázání kontaktu s neznámými bytostmi.

Přidat komentář

Kabátice
13.01.2020 3 z 5

Začíst se dá trochu práce. Mnoho postav, mezi kterými autor přeskakuje, jednou je nazývá jménem, pak příjmením, přeskakuje z myšlenek a pocitů z jednoho na druhého. Trvalo mi, než jsem se zorientovala v tom, kdo ke komu patří, kdo s kým pracuje, kdo má jaký problém apod. Nakonec jsem byla mile překvapená, jak zajímavé čtení se z toho vyklubalo. Všechna témata se týkají běžného života a překvapilo mě, jak přesvědčivě se do nich autor dokázal vcítit.

Luccy78
01.05.2015 1 z 5

Nedokázala jsem se začíst, nestačila jsem sledovat děje jednotlivých lidí, pletla se mi jména.. Mě kniha prostě neoslovila.


regi1
15.12.2013 3 z 5

Zprvu mě kniha nezaujala a nudila mě,přišla mi prostá,postupně mě však začaly vtahovat osudy hrdinů a knihu jsem vcelku s chutí dočetla.Svůj názor jsem během četby změnila,kniha ač zprvu prostě působí a není psána nijak složitě,je ve skutečnosti sondou do lidských duší a odhaluje jejich skryté touhy.
Témata, kterým se kniha věnuje-pocity dítěte rozvádějících se rodičů,rozpadající se partnerský vztah,pocity,přání a vzpomínky umírajícího starce,vnitřní boj alkoholika,touha neplodného páru po dítěti a úvahy pro a proti adopci,platonický milostný vztah v pozdním věku.
Citace,které mě zaujaly:"Hranice lidské fantazie překračují život jedince k životu rodu,život rodu k životu vesmíru..."
"Láska zakryje i maličkosti,z kterých se později stávají problémy."
"Toužíme-li okamžitě vzlétnout,obvykle se nám to nepodaří,právě tak,jako toužíme-li okamžitě milovat.A přeci létáme,milujeme a jsme milováni.Člověk nepřekročí svůj stín,ale lidstvo tuhle šanci má.A v ní je jeho naděje,víra i spása."