Smutný medvídek

Smutný medvídek https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114285/smutny-medvidek-114285.jpg 4 76 24

Vysloužilý policejní důstojník ze San Franciska Brad Lyon se usadil se svojí ženou Ashleigh v horách ve Virginii, aby zde vedli poklidný život a věnovali se své největší zálibě - sbírání a výrobě plyšových medvídků. Ale i v jejich zapomenutém městečku se toho děje až až... V době, kdy se v Shenandoah Valley koná velkolepá přehlídka těchto plyšových hraček, místní obyvatelé objeví tělo plovoucí v řece Shenandoah. Síla zvyku je síla zvyku, a proto se Brad pustí do vyšetřování a hledání viníka této tragédie. Zjistí, že mohlo existovat spojení mezi nebožtíkem a "Smutným medvídkem", který byl vyroben jako připomenutí potopení Titanicu - jeho hodnota je neuvěřitelných 150 000 dolarů. Místní představitelé by však raději upřednostnili, kdyby si Brad nechal svá zjištění pro sebe... První díl nové a velmi originální krimi série.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Mournfull Teddy , 2006


více info...

Přidat komentář

playada
08.08.2023 3 z 5

Takové nějaké nemastné neslané.

Danuše7
09.05.2023 5 z 5

Četla jsem u více "medvídků" a tento se určitě umístil na vrchních příčkách.


janastok
07.09.2021 3 z 5

Oddychová, trochu naivní a místy i vtipná detektivka. Žádné potoky krve, hromady nebožtíků, ani žádné napětí. Jednoduché pátrání penzionovaného detektiva a jeho ženy, všechny postavy jsou velmi černobílé. Přímé dialogy hlavních hrdinů takové archaické, jak ze starých románů a dost mi vadilo jejich oslovování se, snad v každé druhé větě lásko, drahý, miláčku, drahoušku apod.

Cajda
03.03.2021 5 z 5

Takové "milučké" - souhlasím s předchozími komentáři.
A co mne k tomu ještě napadá: připomíná mi to Četnické humoresky.
Prostě prima, pohodové čtení.
Chystám se na všechny díly :o)

Sabina335
29.11.2020 5 z 5

(SPOILER) Tak jsem konečně po několika letech úplnou náhodou narazila tady v bazárku na první díl této úžasné krimisérie, který mi jediný chyběl.

Bývalý detektiv si "užívá" odpočinku v invalidním důchodu a aby se nenudil, začal se svojí ženou vyrávět a sbírat plyšové medvídky. Chystají se na dražbu vzácného medvídka a těsně před odjezdem najdou v řece za svým domem vyplavenou mrtvolu (detektiv však hned pozná, že nešlo o nehodu, nýbrž o vraždu). Bývalému detektivovi to nedá spát a proto se rozhodne vést vyšetřování na vlastní pěst.

Velmi příjemná oddechová detektivka, vtipná, lehce se čte.

lucie2371
06.11.2020 5 z 5

Příjemná oddechová detektivka. Nechybí tu ani humor.

PetaZ
06.08.2020 5 z 5

Hrozně mile mě kniha překvapila, nechyběl humor, trochu toho napětí a láska.. Super oddechové čtení ????

kaja77
05.08.2020 3 z 5

Z knihy mám spíše rozpačitý pocit...lezlo mi na nervy jak se manželé Lyonovi neustále častovali "miláčky a drahoušky", ježily se mi z toho chlupy. Na druhou stranu detektiv ve výslužbě měl občas i vtipné hlášky a postřehy. Zápletka mi přijde spíše slabší, postupně se to začalo "táhnout" jako med..

Márinka
19.01.2019 3 z 5

Tak jako plyšová hračka, je i tato detektivka „hebká“. V popisech láskyplného vztahu ústřední dvojice někdy až „červená“. Ale najdete v ní i humor a zejména očekávané napětí při pátrání po pachateli vraždy.

katerina5544
05.01.2019 5 z 5

Mila a oddychova detektivka. Hlavni postava ma opravdu vtipne hlasky to se mi hodne libilo. Doporucuji k precteni ;-)

trudoš
18.05.2016 2 z 5

Když už nic jiného, Smutný medvídek je napsaný slušně, o tom žádná. To že je naivně komický svou bodrostí, je už věc vkusu. Ovšem okatá korektnost Johna J. Lamba je tím, co v mém případě zatlouklo pověstný hřebík do rakve. Na jeho neposkvrněného rytíře, jemuž leží na srdci blaho daňových poplatníků, jsem holt už asi moc zkaženej. Průhledná a uměle natahovaná zápletka, jen aby bylo učiněno morálce zadost, taky moc nepřidala. A když už jsem přistoupil na hru konvenčního děje, dorazily mě černobílé postavy. Ty jsou rozděleny na dvě kategorie - na padouchy a klaďase. Až takhle složitě. To však hraje právě tak akorát do karet hrdinovi, protože jediné, co mu letité zkušenosti u policie daly, je především schopnost na první pohled odhadnout zločineckou duši. Holmes hadr.
Rozhodně jde o originální detektivku, přesně jak slibuje anotace, ovšem obraty jako „inteligentní a vzrušující“, bych už do placu moc nevhazoval. Tedy pakliže netrpíte akutní láskou k plyšovým medvídkům.

PajusenkaB
15.09.2015 4 z 5

Kniha se mi celkem líbila, byla to jiná detektivka, než co čtu (čtu pouze z dostihového prostředí), děj byl celkem poutavý, místy byla kniha vtipná, ovšem asi bych si ji znovu nepřečetla. Ze začátku jsme dosti váhala, zda číst dál, od půlky už jsem jen četla a četla, čili děj na začátku nulový a nezajímavý. Z této série si určitě přečtu další knihy

mayinka
30.04.2015

Asi budu jedina, ktera si mysli :) ze je divne, ze chlap ... policejni dustojnik ... letity polda, ma zalibu v plysakach? :) nevim, nesedi mi to.

VČJKR
25.08.2014 5 z 5

Naprosto skvěle napsaná knížka. Skvělé čtení na léto

Heyhey
15.07.2014 1 z 5

Kniha slibovala zajímavou zápletku, ale její sloh mě donutil ji i několikrát zavřít. Nevím jestli mi víc vadilo neustále se opakující oslovení hlavních protagonistů (drahá, drahý) nebo neotřelá přirovnání (byl vyschlejší než disertační práce pojišťovacího agenta na téma statistických údajů o úmrtnosti klientů s životním pojištěním). Dočetla jsem, ale další knihy této serie nemíním otevřít.

pagac17
23.05.2014 odpad!

Výborná detektivka. Vysloužilý policejní důstojník ze San Franciska Brad Lyon se usadí se svojí ženou Asgleigh v horách ve Virginii. Věnují se svému koníčku a to výrobě plyšových medvídků. Z poklidného života je vyvede nález mrtvého člověka v řece. Brad nezapomene na svoje dřívější povolání a ujme se vyšetřování, kterému se snaží zabránit místní šerif. Z toho vzniká propletenec událostí, počínaje zjištěním utonulé osoby a jeho návaznosti na svojí bohatou tetu, šerifa i místního pastora. Kniha je napsána srozumitelným jazykem pro čtenáře. Její obsah je napínavý až do konce. Přečetl jsem jí téměř jedním dechem

Keddie
16.02.2014 5 z 5

Výborná detektivka. Přesně dle mého gusta: napětí, vyšetřování, zvraty a humor. Už se těším na další díly ze série.

JaJa11
07.10.2013 5 z 5

skvelé čítanie na dovolenku, detektívka vsadená do krásneho amerického vidieka, medzi ľudí, ktorí majú tú istú záľubu ako ja - plyšových medvedíkov - žiadne násilie, veľa ľudského, to je to čo mi v knihe vyhovovalo a určite sa k nej ešte časom vrátim :-)

Evik30
03.09.2013 3 z 5

Skvělá detektivka na uklidnění. Ve spoustě detektivek je až moc násilí, proto si ráda přečtu i nějakou klidnější. Manželé vyrábějící medvídky neměli chybu. Napětí bylo v knize dost. Spousta humoru i když sarkastického. Bývalý policista v invalidním důchodu, spousta zápletek a perfektní rozuzlení. Doporučuju k přečtení. Příjemně strávený víkend s touto knihou není k zahození.

bbara155
26.06.2013 4 z 5

Skvělá klasická detektivka. Sympatický hlavní hrdina s lehkým humorem a neutuchající láskou k vlastní ženě a poměrně klidný děj bez krváků, honiček a úchyláků. Ovšem nebýt doporučení, asi bych po ní nikdy nesáhla. Je to klasický případ, kdy mě ani v nejmenším nezaujala ani obálka, ani název.