9. listopad

9. listopad https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/486450/bmid_9-listopad-91N-486450.jpeg 4 1498 382

Od autorky bestsellerů Pravda, nebo lež, Bez naděje, Odvrácená tvář lásky a dalších. Den před odjezdem z L. A. se Fallon seznamuje se začínajícím spisovatelem Benem. Jejich neovladatelná přitažlivost vede k tomu, že Fallonin poslední den ve městě stráví společně. Pro Bena je Fallonin život přesně tou inspirací, kterou pro své psaní hledal. Rozhodnou se proto zůstat v kontaktu. Vedou sice oddělené životy a prožívají vlastní vztahy, každý rok v ten samý den se však setkávají. Po nějakou dobu to funguje, až si jednoho dne Fallon není jistá, jestlí jí Ben říká pravdu, nebo si jen realitu vymýšlí, aby dosáhl své dokonalé zápletky. Zažijí jedinečnou love story, nebo oba skončí se zlomeným srdcem?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: ekniha , Ikar (ČR)
Originální název:

November Nine , 2015


více info...

Přidat komentář

dencazrnu
03.04.2024 5 z 5

Tohle byla úžasná kniha, která pro mě byla plná emocí, bolesti, lásky, ale i zklamání. Autorka mě opět dokázala citově dostat až na samé dno. U knihy jsem otáčela jednu stranu za druhou a od příběhu Falon a Bena jsem se nemohla odtrhnout. Vždy, když jsem si už myslela, že jsem odhadla, jak se příběh bude vyvíjet, tak autorka přišla a do mé „teorie“ mi opakovaně hodila vidle. Ovšem samotný závěr knihy byl úplně dokonalý a opět jsem se přesvědčila, že Colleen právem patří mezi mé oblíbené autorky.

Pančelka
29.03.2024 5 z 5

Pane bože! U téhle knížky jsem se smála i plakala. Nemohla jsem se odtrhnout. Za mě rozhodně doporučuji.


dam.si.knihu
24.03.2024 5 z 5

Colleen Hoover je autorka, která Vás dokáže naprosto emočně vyčerpat. Je to autorka, který píše tak dokonalé příběh, jež vám nedají spát, nedáte je z ruky a budete si je pamatovat. U každého dílu si říkám, že už to nemůže být tak skvělé, ale může.

Tento příběh budu jednoznačně řadit mezi ty nejlepší. Hltala jsem každou kapitolu a tím, že jsem to měla v audioverzi, tak to bylo ještě o to dokonalejší, protože v podání Kláry Suché a Roberta Hájka to nemělo chybu. Díky nim člověk dokázal ještě více prožít emoce hlavních hrdinů. Takže díky!

Musím říct, že autorka si výtečně pohrála s jedním datumem, a to 9. listopadem. V knize zbytečně nezabíhá do jiných dnů a perfektně vystihne každé setkání a pocity hlavních hrdinů. Brečela jsem? Jo. Zamilovala jsem si tento příběh? To zatraceně ano! Je to plné bolesti, lásky, viny, odpuštění a sebepoznání. Já si vlastně říkám, jak je možné dostat tolik, do tak krátkého příběhu.

1v8na
19.03.2024 2 z 5

Tentokrát jsem se v Colleen zklamala.
Prvně jsem se nemohla začíst.
Pak jsem měla problémy s hlavními hrdiny, ani jeden mi nebyl sympatický.
Příběh mi přišel neuvěřitelný.
Tentokrát bohužel pro mě všechno špatně.
Doufám že si Colleen další knihou u mě napraví reputaci.

zamilov.do.knih
10.03.2024 4 z 5

3,5/5
když jsem byla v prosinci nemocná, tak jsem se rozhodla pustit do další colleen z mého seznamu. jejích knih jsem přečetla už poměrně dost, proto si myslím, že na její díla už mám určitý požadavky a pouštím se do nich s poměrně vysokými očekáváními, na 9. listopad jsem navíc viděla chválu ze všech stran, takže ta má očekávání ještě o něco znásobila. ale bohužel musím říct, že tahle coleen mi nějak nesedla. ne že by se mi vyloženě nelíbila, ale rozhodně mě neuchvátila tak moc, jako třeba odvrácená tvář lásky nebo pravda, nebo lež, což jsou jedny z mých topstrop knížek vůbec. možná to bylo tím, že hrdinové byli mladší než jsem u colleen zvyklá. možná to bylo tím, že mi ten námět přišel celkem nereálný a založený na tolika náhodách, že jsem mu prostě moc nevěřila. a ikdyž mě zvrat v knize šokoval a příběh mi i něco málo předal (například že sebevědomí a sebeláska je důležitá!), tak prostě mi tam chybělo to něco, co by mě chytlo za srdce a abych si knihu zamilovala. z 9. listopadu se tedy stává knížka, která má podle mě originální a vlastně i poměrně dobře zpracovaný námět, ale nezaujala mě natolik, aby se stala jednou z mých srdcovek.

Katka1974
09.03.2024 5 z 5

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Strašně se mi líbila, jsem už sice stará, ale hezky jsem si u toho pobrečela. Od toho knihy jsou, aby nebyly vždy úplně reálné i když by to v tomto případě bylo krásné. Brzy se vrhnu na další.

veverrka11
06.03.2024 3 z 5

Poslechnuto jako audiokniha

Audiokniha je dobře namluvená a příjemně se poslouchá. Díky rozdělení kapitol se navíc neztrácíte v čase

Děj je rozkouskovaný na jednotlivé epizody odehrávající se v pěti letech následujících za sebou. Při každém setkání se mění vypravěč, ale i tak se v ději dobře orientuje. Příběh je zakončen i několika kapitolami Benova rukopisu, které ukrývají několik ne zcela ocekavatelnych zvratů.

Fallon mi ze začátku k srdci moc nepřirostla, ale postupem poslechu jsem ji vlastně i začala mít ráda. Naproti tomu Bena jsem si oblíbila hned od první kapitoly. O to více jsem byla překvapená, kam se postavy dostaly.

Mám ráda knihy, kde dochází k nějakému vývoji charakteru postav a na této to bylo dobře vidět. Když příběh začíná, je protagonistům okolo 18 let, takže v průběhu ještě dospívají. Pěkně je to vidět na některých jejich rozhodnutí.

Audioknihu doporučuji všem, kteří mají rádi nenáročné příběhy. Také těm, kteří mají rádi dobře načtené knihy. A také milovníkům romantiky, ta v téhle knížce nemůže chybět

dom.ini
27.02.2024 4 z 5

Kdybych mohla, dala bych knížce asi 3,5 hvězdičky. Za mě je to takový dívčí románek, na který jsem už asi trochu stará. Bylo tam na mě spoustu přehnaně, nereálných romantických situací a nelogického chování, ale na druhou stranu je knížka opravdu čtivě napsaná, do děje jsem se ponořila a byla jsem zvědavá jak to s hlavními hrdiny dopadne a co se z toho vyklube. Takže k přečtení bych knížku rozhodně doporučila. :)

MollyCornelia
25.02.2024 5 z 5

(SPOILER) 5*/5*
Colleen mě rozbila na kousíčky a pak zas sestavila do nového člověka. Kniha si házela s mými emocemi, cítila jsem radost, smutek, žal i lásku. Téma smrti mě hluboce zasáhlo, protože bohužel přesně vím, jak se postavy cítí, a tím spíš jsem s nimi soucítila.
Poslední třetina pro mě byla hodně silné kafe, rozpletly se některé vedlejší zápletky a ukázalo se, že příběh doopravdy začíná u rodičů.
Vztah Bena a Jordyn mi vůbec nesedl do příběhu, ale jinak nemám výtky.
Pro mě kandidát na jednu z nej knih roku.
Doporučuji teenagerům i dospělým, pro milovníky Colleen nutnost!

Tynyton
22.02.2024 4 z 5

(SPOILER) Nečtěte, pokud nemáte přečteno.
Autorka opět nezklamala co se týče neotřelého příběhu a neočekávaného zvratu. Nicméně mám několik výtek. Pro mě by byl příběh více uvěřitelnější, kdyby hlavním hrdinům bylo více než 18. To, jak se chovali, jejich finanční možnosti a jejich samostatnost mi nesedělo k tomu, že právě vyšli střední školu. Knihu bych si mnohem více užila, když by se autorka nesoustředila pouze na den 9.listopad (i když ten koncept chápu), ale pozastavila se i nad vývojem postav, když prožívali své životy samostatně. Vztah Bena s Jordan mi přišel absurdní, chápala bych kdyby si našel někoho mimo rodinný kruh a happyend? Na to jak posledních x stránek bylo dost depresivní, tak byl moc uspěchaný a těžko uvěřitelný. I přes výtky mi ukáplo pár slz a emoce jsem měla jako na houpačce. Knížku bych nedoporučovala někomu, kdo se vypořádává se svými negativními emocemi.

piskotjanicka
21.02.2024

Příběh Fallon a Bena je neuvěřitelný, plný rozporuplných emocí. Mísí se zde, strach nedůvěra sama v sebe, nenávist, důvěra, zklamání, přátelství, strach, láska a odpuštění. Od každého trochu. Kniha 9. Listopad mě doslova pohltila. Byla jsem, hodně překvapená jak se vše vyvinulo . Příběh jsem poslouchala jako audioknihu a za mě tedy musím říct, že si nato musím zvyknout. V některých pasážích mi úplně neseděl hlas s emocemi tak jak by si to člověk představoval pokud by četl klasickou knihu.

IrenaMikerová
06.02.2024 3 z 5

Při čtení se mi příběh moc líbil. Vážně skvělý námět, ale když se pak nad celým příběhem zamyslím, tak je to strašná blbost. Taková velká láska, když se v podstatě ani tolik neznají? Neříkám příběh se mi vážně líbil nemohla jsem ani přestat číst, ale pokud budete číst i vy tak logiku vyhoďte z okna.

annettka1098
06.02.2024 4 z 5

Na CoHo mám ráda, že u ní nikdy nevíte, jak se bude příběh vyvíjet. Přijde mi, že zásadně nedoržuje takové ty předem dané osnovy romantického příběhu a naopak svým postavám uděluje jednu ránu osudu za druhou. Její knihy jsou díky tomu čtivé a plné zvratů. Vždycky si u jejích knih popláču a rozpadne se mi na několik kousků.

Co mě na této knize trošku zklamalo byl samotný konec. Asi posledních 50 stran mi přišlo mnohem slabších než celá kniha. Nicméně nebylo to tak špatné, aby to ubralo celému příběhu více jak jednu hvězdu.

maruschka
04.02.2024 2 z 5

Čtivost někdy nestačí. Tady byl ten konstrukt trochu moc. Kromě scény "Přestaň" mě nejvíc iritovala "rada" Falloniny matky, jejímž výsledkem bylo proboha co? Napadá mě, že psát o osmnáctiletých je hrozně nevděčné. O šestnáctiletých a šestadvacetiletých je to podstatně snazší. Tohle nějak celé skřípe.

florentinas
30.01.2024 4 z 5

Další skvělá kniha od Colleen, skvělé postavy, skvělý námět! Hodně mě bavila!

Danušenka
27.01.2024 5 z 5

Knížku jsem hltala od začátku až do konce. S každou kapitolou přicházela další naděje a další zklamání. Námět velmi originální a zpracování jako vždy na jedničku.

kalimaskry
26.01.2024 5 z 5

Tak krásna kniha, tolik emocí vyvolala.... Zasloužila by si klidně 10*

keiko33
24.01.2024 5 z 5

Túto knihu som dlho odkladala a to z dôvodu, ktorý sa ani nezakladal na pravde a to kvôli anotácii,ktorá bola pre mňa nezaujímavá. Čakala som nejakého nudného spisovateľa, ktorý sa náhodne niekde v bare stretne s ženou, s ktorou sa raz po rokoch dajú dokopy. Že možno majú každý svoje vzťahy a popritom majú to svoje "tajomstvo". To sa ani trocha nezakladalo na pravde. Nečakala som, že to bude stretnutie dvoch "pubertiakov", ktorí postupne počas rokov spolu dozrievajú. Aj keď sú spolu len pár hodín ročne, sú tak citovo prepojení, akokeby sa poznali celý život. Celý rok sa tešia na tých pár hodín, ktoré strávia spolu. Aj keď som podobné zápletky už čítala, tak na túto knihu určite nezabudnem. Colleen sa vie so svojimi slovami tak hlboko do vás zapichnúť, rozplače vás a zanechá vo vás doslova spúšť emócií. Jej knihy sú strašne emotívne a táto je jedna z jej top kníh. A po tejto si dám zase od Colleen dlhšiu pauzu, lebo 9 november si zaslúži dlhšiu pauzu na premýšľanie. Lebo táto kniha má množstvo tém na premýšľanie o živote a životných rozhodnutiach ktoré ovplyvnia nielen život jednotlivca, ktorý ich spraví. Že svojím rozhodnutím môžete ovplyvniť aj životy iných.

jana1874
24.01.2024 5 z 5

„Nikdy nenajdeš sebe sama, když se předtím ztratíš v někom jiném.“

Minulý rok jsem si řekla, že bych si postupně chtěla přečíst knihy od CoHo, hlavně ty, které jsem ještě nečetla, přestože vyšly už před nějakou dobou. A tahle je jedna z nich.

Hned na začátku jsem zjistila, co Fallon prožila a s čím se musí vyrovnat. Setkání Fallon a Bena bylo snad osudové, oběma je 18 let, ale Fallon se za pár hodin stěhuje do New Yorku, což je od Bena hodně daleko a i bez toho ani jeden není připraven na vztah. Přestože se znají jen pár hodin, tak představa, že by se už nikdy neviděli je bolestná a uzavřou dohodu – budou se přesně na den, tedy 9. listopadu, scházet na domluveném místě v určitý čas, ale po zbytek roku nebudou spolu nijak v kontaktu. A takhle to budou dělat 5 let, dokud jim nebude 23. Během té doby budou žít, poznávat sami sebe, získávat zkušenosti, ona zkoušet pokračovat v herectví a on bude psát knihu inspirovanou jejich příběhem a budou doufat, že to pro ně nakonec skončí happy endem.

Jak už je CoHo zvykem, tak mě to okamžitě vtáhlo do děje. Upřímně po letmém přečtení anotace jsem měla teorie o některých věcech, ale sekla jsem . Moc se mi líbila maminka Fallon, to jak ji podporovala, chovala se, ale i to, co v jeden okamžik řekla, s jejím otcem to bylo horší, jejich vztah na začátku za moc nestál. Fallon jsem v hodně věcech chápala, rozuměla jejímu chování, Ben byl zlatíčko, to jak se díval pod povrch, i když po chvíli bylo znát, že i jeho něco trápí, že něco skrývá. A pak začalo poznávání jejich příběhu Čte se vlastně jen o jednom dni v roce, 9.11., kdy se setkávají, vyprávějí si, co zažili a pak se musejí i různě vypořádávat s některými událostmi (na konci mě trochu zaskočilo, že se čekalo zas na 9.listopadu, než se to vyjasnilo, rok se trápit, minimálně aspoň dodrželi dohodu, co se týče doby trvání, ale teda )

Bylo to úžasné čtení, plno emocí jsem u toho zažívala -

Silvisek
19.01.2024 5 z 5

Jako musim rict, ze neuveritelne krasna kniha. Dost silny pribeh u ktereho jsem skoro porad mela slzy v ocich. Skoda ze jeste neni treba nejake pokracovani opravdu super pribeh!!