7 návyků šťastných dětí

7 návyků šťastných dětí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/114076/7-navyku-stastnych-deti-114076.jpg 4 27 11

Sedm zásad zdravého přístupu k okolí ilustruje sedm příběhů ze života zvířecích kamarádů. Medvěd Dobrák, Králík Skokan, Veverčák Viktorín a další zvířátka se postupně učí naslouchat ostatním, umět si stanovit cíl a dosáhnout ho, zjistí, jak zatočit s nudou a několik dalších důležitých věcí. Na konci každého příběhu je okénko pro rodiče. V něm najdou otázky a úkoly, které mohou řešit společně se svými dětmi. Ověří si tak, zda dítě příběh pochopilo a mohou ho inspirovat ke konkrétnímu využití pochopeného.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Pro děti a mládež
Vydáno: , FC Czech
Originální název:

The 7 Habits of Happy Kids , 2008


více info...

Přidat komentář

Lutzka
15.04.2024 5 z 5

Krásná knížka, čteno dětem, aby si z toho pro sebe vzaly něco do života...Kniha mě nadchla..

Petrush
14.10.2023 2 z 5

Příběhy poněkud křečovité, aby sdělily to, co potřebovalo být sděleno.
Ne, opravdu si nemyslím, že dosažení spokojenosti a vnitřní vyrovnanosti je tak jednoduché. Číst se to dalo, ale přišlo mi, že autor prostě moc tlačí na pilu.
Největší úspěch měla mapa uvnitř desek.


janulka1310
30.06.2023 5 z 5

Krásná dětská verze mé oblíbené knihy 7 návyků vysoce efektivních lidí od Stephen Coveyho. Tuto dětskou verzi napsal jeho syn a je opravdu krásná, poučná a děti baví :)

Luciluc
03.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Knížka čtená dceři. Knihu jsem měla na seznamu k přečtení poměrně dlouho a musím přiznat, že mě její koncept překvapil. Nenašla jsem pro jak staré děti je kniha určena, ale i menší děti si z ní můžou něco vzít, přiměřeně jejich věku. Dceři nejsou ještě ani čtyři roky, takže otázky a úkoly pro děti na konci každé kapitoly jsme dělaly spíš okrajově, hodně jsem zjednodušovala. Líbily se mi ilustrace i nákres vesnice Sedmi dubů na deskách knihy. V knize se setkáte s medvědem Dobrákem, tchořicí Lilií, králíkem Skokanem, veverčími sourozenci Viktorínem a Sofií Sečtelou, myškou Alenkou Přítulkou a dikobrazem Bodlináčem. Každé zvíře má svoje záliby a charakteristiku. Dceři se nejvíce líbila kapitola Jak se veverčák Viktorín nudil.
Spoiler:
V knize se dočtete o těchto návycích:
Návyk 1 - Buďte proaktivní, odpovědnost máte vy
Návyk 2 - Začínejte s myšlenkou na konec, plánujte
Návyk 3 - To nejdůležitější dávejte na první místo, nejdřív práce, potom zábava
Návyk 4 - Myslete způsobem výhra-výhra, každý může vyhrát
Návyk 5 - Nejdřív se snažte pochopit, potom být pochopenu, nejdříve naslouchejte, potom mluvte
Návyk 6 - Vytvářejte synergii, společně dosáhneme více
Návyk 7 - Ostřete pilu, nejlepší pocity přináší vyrovnaný a vyvážený život
Konec spoileru.
Ne, že bych se vším na 100 % souhlasila, ale jako "návod" k zamyšlení, inspirace jak věci dělat jinak, je to fajn. Jsem ráda, že jsme knihu přečetly a doporučuji.

Beabooks
22.02.2022 5 z 5

Knížka je jednoduchá, přehledná a podává důležité informace pro děti přijatelným a zábavným způsobem. Nám se moc líbí i ilustrace. Určitě doporučuji všem rodičům a neztratí se ani ve školce nebo škole.

denisamonika
28.06.2020 5 z 5

Kniha se mi do ruky dostala náhodou. Hodně mě překvapila a hlavně mě překvapila reakce mých dětí. Četli jsme ji 3x. Už dlouho je nic tak poučného a praktického nezaujalo. Doporučuji všem dětem a rodinným příslušníkům.

Bonda
28.04.2020

Tohle dětské štěstí má být výsledek dětského úsilí, práce, úspěchu, sebeovládání, dobrých vztahů a kapky psychohygieny. Štěstí budovatelské a tzv. zasloužené. Od knihy mě odradily ilustrace a ze začátku se mi zdálo, že obsah bude nesnesitelně prvoplánový, naivní a výchovný. Ale ne, kniha má celkem lehkost a výběr sedmi ctností působí i mírně neotřele. Až na použití slova vina proti obsahu nic zásadního nemám. A rodič vždycky při čtení může trochu ozdravně relativizovat, ať se vyhne černobílému obrazu světa. Obrazu, v němž štěstí budovatelů je to jediné možné... Třeba po kapitole o vzorné školní svědomitosti zařadit četbu té části Pipi Dlouhé Punčochy, v níž se Pipi chytře vysmívá všem školám světa, všem přičinlivým a poslušným žáčkům.

b2z
12.08.2019 5 z 5

Přečteno s dětmi na dovolené. Kniha je velmi dobře zpracovaná a žádný z příběhů není křečovitý. Za mne velký palec nahoru.

hogo
24.10.2018 5 z 5

Pěkné a vzrušující

zuzi1162
27.04.2018 5 z 5

Dětem se moc líbilo.

Baibarosa
16.07.2017

Super kniha, pouzivame doma i v nasi skolce.

Štítky knihy

psychologie dětství štěstí úspěch rozvoj osobnosti, osobní rozvoj mezilidské vztahy

Autorovy další knížky

Sean Covey
americká
2009  86%7 návyků šťastných dětí
2001  91%7 návyků úspěšných teenagerů

Kniha 7 návyků šťastných dětí je v

Právě čtených1x
Přečtených39x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených3x
Knihotéce15x
Chystám se číst19x
Chci si koupit16x
dalších seznamech9x