60 myšlenek

60 myšlenek https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357666/mid_60-myslenek-LUd-357666.jpg 5 2 1

V poslední době mi přicházely myšlenky tak zajímavé a výstižné, že jsme cítil potřebu si je zaznamenat. Zároveň s tím mi ale bylo sděleno, že nejsou mým majetkem. Byl mi dán úkol napsat a vydat tuto knížku. Netroufám si, a ani by nebylo pravdou tvrdit, že jsem autorem. Snad jedině vděčným a pokorným prostředníkem. Tohoto úkolu se ale hodlám zhostit ze všech svých sil.... celý text

Přidat komentář

hrdlickova_61
15.03.2023 5 z 5

Autora znám osobně a dobře si pamatuju, jak tahle milá knížečka vznikala, jak srdečná byla atmosféra u jejího křtu ve strakonické čajovně Inspirace (která už není) i jak pochvalné byly (a v knihovně dodnes jsou) ohlasy od čtenářů.

František Langmajer je hravá, tvůrčí povaha. Několik čar, slov, zářezů do dřeva nebo třeba prohnětení hroudy z jílu, a jakmile z toho začne jakoby samo něco vznikat, hned to rozpozná a pomůže tomu na svět. Sám se pak diví, kde se to vzalo.

Třeba: Každý slepec vidí víc než zaslepenec.... Poznaná chyba je poloviční úspěch... I kdybys nekalost sebelépe schoval, vždy o ní alespoň jeden člověk bude vědět.... Žádnou překážku nemůžeš překonat, pokud od ní neodstoupíš.... Bůh nás netrestá, trestáme se sami svými skutky. On jen s láskou shlíží na naši cestu a nabízí nám volby.... Každý člověk má lásku pro přítele. Moudrý i pro nepřítele.... Neschopnost být sám je neschopnost být se sebou.... Milovat neznamená vlastnit.... Nejstrašnější samota je ve dvou.... Víc než naši nepřátelé je nám nebezpečné naše smýšlení o nich.... Chovej se k druhým tak, aby, až prohlédneš, Tě to nestálo život.... nebo Věř a naslouchej.

Autorovy knížky

2009  90%60 myšlenek

Kniha 60 myšlenek je v

Přečtených3x