6 klíčů – Odemkněte svůj genetický potenciál pro nestárnoucí sílu, zdraví a krásu

6 klíčů – Odemkněte svůj genetický potenciál pro nestárnoucí sílu, zdraví a krásu https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/419366/bmid_6-klicu-odemknete-svuj-geneticky-po-w5U-419366.jpg 4 7 2

S knihou Ovládněte svůj metabolismus byla jednou z prvních, kdo nám ukázal, jak převzít kontrolu nad metabolickými pochody, jež se skrývají za našimi problémy s váhou a se zdravím. Teď je opět na špici a boří mýty o stárnutí. Pokud můžete rozhodovat o své váze, proč ne o svém věku? A to je přesně to, o co Jillian Michaels v této knize usiluje. Na základě rozhovorů se špičkovými vědci zabývajícími se stárnutím a mnoha výzkumů přichází Jillian s plánem pro krásu a proti stárnutí, který předčí všechny ostatní, pokud jde o jeho rozsah a účinnost. Namísto zaměření se jen na jeden nebo dva dílčí faktory (jako dieta nebo inzulín) vymyslela program, který se zaměřuje na všech 6 faktorů, jež lékaři a vědci identifikovali jako hlavní projevy stárnutí: metabolismus, poškozené makromolekuly, epigenetiku, zánět, adaptaci stresu a telomerázu. Kniha otvírá dveře způsobu života, který obnoví a ochrání vaše zdraví a udrží vás fit, zdravé a krásné.... celý text

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Anag
Originální název:

The 6 Keys: Unlock Your Genetic Potencial for Ageless Strenght, Health and Beauty


více info...

Přidat komentář

Áža707
08.07.2022 5 z 5

Knihu jsem četla poměrně dlouho a chtěla bych za její zaslání poděkovat nakladatelství Anag. Děkuji, že mi knihu poslali k recenzi!

Kniha je psaná lehkým stylem a občas je zde i nějaká vtipná fráze. Musím říct, že text podtrhoval, proč mám Jill a její názory, cvičení a knihy tolik ráda. Sama několikrát uznává, že k některým věcem dospěla až časem a že možná najdete v předchozích knihách věci, které dříve neuznávala a momentálně je doporučuje.

Právě své nabyté informace (podložené výzkumy) se snaží předat dál. Rozhodně si myslim, že je vhodná i pro naprosté laiky, kteří se chtějí sami vzdělat a zjistit něco více o svém těle a jeho fungování. Protože každou odbornou informací rozebere, aby ji porozuměl i člověk bez vzdělání v oboru. Často zde najdete převedení fungování těla na něco naprosto známého a jasného.

Upřímně jsem velmi ráda, že se kniha nezabývá jen stravou, pitnym režimem a cvičením. Najdete zde informace o stresu, zánětu a dokonce i o látkách s kterými se setkáváme při každodenním životě a přitom nejsou vhodné pro naše těla.

Pro mě to bylo velmi obohacující a skvělé doplnění k mému dosavadnímu vzdělání. Rozhodně si myslím, že se ke knize někdy vrátím, protože jsem zde našla velmi zajímavé věci a v knize jsem si je zvýrazňovala lepiky i zvýrazňovači. Odnesla jsem si z ní plno zajímavých poznatků (například, že moje volba červeného vína je prostě nejlepší ️) a rozhodně je hodlám zužitkovat v dalším životě i radám ostatním lidem.

Myslim, že by po knize měl sáhnout každý, kdo chce začít s zdravým životním stylem, ale nejen s tím, kdo chce porozumět a naslouchat svému tělu a chovat se k němu, co nejlépe, aby mu dlouho sloužilo. A jak sama píše Jill, hlavně pomalu a s rozvahou.

⭐ 5/5

kleozpatra
21.07.2020 3 z 5

Jillian je známou fitness trenérkou a není to poprvé, kdy se pustila do psaní. Tentokrát představila 6 cest, jak přibrzdit stárnutí organismu a tím oddálit krchov. Je to sice počin sympatický, ale nejsem si tak moc jistá cílovou skupinou. Zhruba do poloviny je totiž text tak velmi odborný, že by s ním možná měla co dělat i hlava pomazaná, ale bohudík je kapitola vždy ukončena zjednodušením pro natvrdlé. Zajímavé bylo číst o tom, že ne vždy je více lépe - a to i co se týče pohybu i ládování se vitamíny. V druhé půlce se Jillian vrací po vzoru svých předešlých knih ke stravě, pohybu a stavu naší psychiky, k jakožto hlavním hybatelům tělesné prosperity a chvílemi je to až banální a taky zábavné - například dlouhý seznam ryb, kterým bychom se měli vyhnout. Díky 6 klíčům ale už tuším, co že je to za ocásky na šroubovici, jak se mění jejich délka s ohledem na naše hříchy a že frťan a sex na noc neškodí.


Autoři knihy

Jillian Michaels
americká, 1974

Kniha 6 klíčů – Odemkněte svůj genetický potenciál pro nestárnoucí sílu, zdraví a krásu je v

Přečtených9x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x