Krasojezdkyně/ Tichý muž/ Dům v Provenci

Krasojezdkyně/ Tichý muž/ Dům v Provenci https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/210130/krasojezdkyne-tichy-muz-dum-v-prove-210130.jpg 4 31 6

3x... série

< 12. díl

Dívka Sarah se učí jezdeckému umění od svého dědečka, bývalého špičkového drezéra. V jejích čtrnácti letech dojde ale k tragické události a mladičká krasojezdkyně se od té chvíle musí protloukat životem sama.. Vydání je doplněno o další dva podobně laděné romány angloamerických ženských autorek: Tichý muž od Sandry Brown a Dům v Provenci Bridget Asherové, oba rovněž ve zkrácených verzích.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

The Horse Dancer/ Rainwater/ Provence Cure for the Brokenhearted


více info...

Přidat komentář

princeznaaura
20.01.2023 3 z 5

(SPOILER) Krasojezdkyně - nezaujalo, nepřečetla
Tichý muž - nejvíce mě na této knize zaujalo a zapamatovala jsem si to jako hrůzné, že farmářům, kteří neměli na splátky bance a odbyt mléka, tak federální úředníci nařídili mléko vylévat anebo najela skupina i místních, aby se vyřádili při střílení jejich dobytka a zoufalí farmáři se museli dívat, jak jim vykopali jámu na pozemku, nahnali do ní dobytek a bez výčitek jej postříleli, jámu zahrabali. Dílo pojednává také o podnikající ženě, která měla penzion a vychovávala syna s autismem (dříve ještě nedefinovaná porucha), do penzionu se nastěhuje muž, který s jejím synem začal pracovat na rozvíjení jeho schopností a posouval ho tak dál než ona za celou dobu dokázala, do muže se zamilovala, ten také brojil proti vládním nařízením a bránil farmáře při postupu ozbrojených mužů. Pak se také stala vražda zamaskovaná jako sebevražda a lidi ve městě se začali bát, a když chtěl jiný muž znásilnit ženu, která vedla penzion, její syn ho zastavil, tichý muž vzal vinu na sebe, protože stejně věděl, že v brzké době umře na nemoc, své dědictví odkázal ženě, která mu v posledních dnech jeho života vnesla do života světlo.
Dům v Provenci - taková červená knihovna

alnahu
29.01.2018 5 z 5

Tři životní příběhy od různých autorek se četly velmi dobře, každý má své kouzlo :Krasojezdkyně od Jojo Moyes ve kterém se setkáme se čtrnáctiletou Sarah ,která vyrůstá sama se svým dědečkem ,kterého oslovuje tati a jejím koněm Boo na kterém bravurně jezdí.
Tichý muž od Sandry Brown :příběh vdovy Elly , která vychovává autistického syna a k tomu ještě vede malý penzion a od života již nic nečeká.
Dům v Provenci od Bridget Asher-ten se mi asi líbil nejvíc .Příběh Heidi a jejího syna Abbota, které tragicky zemře manžel a ona se z toho nemůže vzpamatovat. Do rukou to vezme její matka a odešle ji na jejich starou rodinnou usedlost v Provence.


haski
10.06.2017 5 z 5

Milé, odpočinkové čtení. Po drsných detektivkách to chce nějakou změnu. Doporučuji.

hanča34
03.02.2017 4 z 5

Asi nejvíc mě oslovil Tichý muž, autorku zatím neznám, zkusím ještě něco jiného od ní.

tess.de.veles
18.11.2015

Četla jsem jen Krasojezdkyni- a to jako samostatnou knihu v originále....ale 100 stránek před koncem jsem to vzdala....bylo to čtivé, ale nebavilo mě to potom už moc....ale myslím, že to dopadlo dobře...a žili spolu štastně až do smrti :)

stefi61
01.09.2014 4 z 5

Všechny tři příběhy byly zajímavé, daly se číst a vtáhly. Doporučuji

Část díla

Autoři knihy

Jojo Moyes
anglická, 1969
Bridget Asher (p)
americká, 1969
Sandra Brown
americká, 1948

Kniha Krasojezdkyně/ Tichý muž/ Dům v Provenci je v

Právě čtených1x
Přečtených31x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce10x
Chystám se číst47x
Chci si koupit9x